Jump to content

Nutrijos


donatas n

Recommended Posts

  • po 2 savaičių...
  • Atsakymai 94
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

sveiki, noreciau daugiau suzinoti apie nutrijas laikomas istisusu metus lauko salygomis.

Kuom jos seriamos?

Jei laikomos laisvai ar reikia reguliuoti ju dauginimasi, ar jos susitvarko pacios?

gal kas auginate ir galite apsviesti :)

Nutrijas laikome lauko sąlygomis jau tris metus. Problemų kaip ir nėra. Ėda praktiškai viską kas atlieka namų ūkyje:šakniavaisius, vaisius, daržoves, mėgsta žolę ypač kiaupienių šaknis. Kai mes jas įsigijome, tai mums patarė maitinti daigintais kviečiais, bet mes tuo neužsimame, nes turime galimybę gauti brokuotų duonos gaminių- puikiai ėda. Svarbiausia, kad jos neišsikastų iš aptvaro- reikia pakloti vielinį tinklą patvoriu. Na ir iš šiaudų suręsti būstą -veistis. Dar reikia, kad turėtų galimybę maudytis(vonioje). Na ir t.t.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...
  • po 5 mėnesių...
Taigi ten paprastos ziurkes tik didesnes. Grudu, runkeliu, vandens ir mesukes pilna skarvada.

Labai skanios,pamenu tik is vaikystes...,mama pirko.Fantastisko skonio mesyte,o sako kad ir sveikesne uz triusi,kuriuo Rusu gydytojai net gydo serganciuosius skrandzio,zarnyno ligomis...Kas dar parasytu,bet remdamasis faktais,ar yra pelnas auginti nutrijas,ar sveika mesa,kokiu sudedamuju daliu(maistingumo)turi mesa,kokiomis ligomis jos serga,ar skleidzia bloga kvapa nuo nutriju gyvenamu rajonu,kaip ziemoja,kaip apsaugoti,kad nenusaltu uodegyciu per didelius salcius,ar butini vandens telkiniai,,...,ir t.t.???Pagaliau,kokie privalumai ir trukumai?

Aciu visiems is anksto uz suteikta info.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

sveiki as sitame forume naujokas :icon-eek: noriu auginti nutrijas bet snekejau sukitais kad jos yra agresyvios puola i rankas?o gal reike nuo mazens ugintis.tik prasau neapsaukit.

Kiek teko patirti tai nutriju agresyvumas nera masinis reiskinys.Vienos bega tolyn,kitos kanda kai bandai paliesti,trecios puola. priklauso tikriausiai nuo auklejimo. :lol: Man nei i galva nesove mintis kad jos gali buti svelnus mielas padarelis,nebent auginant nuo mazens kikviena diena glostant ir lepinant. galbut ....Ai dar yra sakoma kad jos toli nebega jei issiverzia is aptvaro, gryna tiesa tik po rajona :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

nu tai reikes pabandyt bus matyt kas gausis, o del kiausiniu tai bandysiu taip padaryt kad nutrijos neturetu galimybes įeiti i ta pastata kuriame vistos deda kiausinius. o dabar dar laikai nutriju? ar jos nemegina islipti is aptvaro jei aptvertos sietu? :icon-cool:
Aukstyn jos nelipa,zemyn koki 10 cm tai tinkla ikasiau 20 cm ir tvarka.jos eina pagal tinkla ir iesko skyliu islysti.Is saku ir siaudu padaryk joms namus toliau nuo tvoros,nes jos ten daro urvus tai gali islysti uz tvoros.Belike iki 10 nutriju ir toms nusale uodegos .amzina ju beda.
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...