Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta
prieš valandą, axe pranešimas:

Pas mane dryzliges ant veliavinio taip pat kaip pirmoj foto, purskiau 0,8 elatuso, vadyba tiek rekomenduoja, nors etiketej aiskiai parasyta kad nuo dryzliges apsaugot reikia litro. Purskiant litra kaina jau nelabai patraukli gaunasi, bet jei buciau zinojes kad taip nutiks, buciau arba ta  litra dejes arba kazka is kitu fungiu, pvz bayerio produktu arba revytrex naudojes. Dabar kazkaip abydna biski, pinigai isleisti o lapai ligoti… ir nesuprasi ar cia neapsaugojo ar isryskino. Nors vargu ar buvo ka isryskint, kai buvo purksta salygu ligoms nelabai buvo, ir tu ligu nesimate iki situ lietu. Tai nepavadinsi kitaip negu kad neapsaugojo…

pasidaryk stipria koncentracija mazinant vandeny jeigu brangu, bet tada reikia mazais purkstukais ir bent 4-5 barai slegio kad padengimo kokybe islaikyt. Iki apacios nenuprausi bet ir nebereikia jau pirmu lapu saugot

Paskelbta

Bet jeigu fungicidai yra sisteminiai, saugo nuo ligu plitimo, pasiskirsto po augala, ir apipurski dar nezydincia varpa, tai jeigu tas fungicidas yra augale ir ateina tas fuzariumas tai ji kaip ir turetu uzmust, neleist jam plist, kodel butent reikia pataikyt per ta zydejima. Taip tik pamastymas toks gal kazko nesuprantu

Paskelbta
Prieš 3 valandas, axe pranešimas:

Pas mane dryzliges ant veliavinio taip pat kaip pirmoj foto, purskiau 0,8 elatuso, vadyba tiek rekomenduoja, nors etiketej aiskiai parasyta kad nuo dryzliges apsaugot reikia litro. Purskiant litra kaina jau nelabai patraukli gaunasi, bet jei buciau zinojes kad taip nutiks, buciau arba ta  litra dejes arba kazka is kitu fungiu, pvz bayerio produktu arba revytrex naudojes. Dabar kazkaip abydna biski, pinigai isleisti o lapai ligoti… ir nesuprasi ar cia neapsaugojo ar isryskino. Nors vargu ar buvo ka isryskint, kai buvo purksta salygu ligoms nelabai buvo, ir tu ligu nesimate iki situ lietu. Tai nepavadinsi kitaip negu kad neapsaugojo…

Tai, kad elatus era nėra stebūklas čia faktas, kas veikia tai protiokonozolas kur 0,8 litro elatuse jau yra ne kažą (120 gr.) O produkto kaina tai marketinginė. Pirmu purškimu aš dedu apie 180 gr/l protekonozolo. Šiais metais paaukojau  nema=ai laiko detaliai fungicidų apžvalgai kas kaip veikia ir už kokią kainą. Tai mano mišinukas pakankamai geras gavosi už 30 eur./ha.  Protekonozolas/Piraklostrobinas/Fluksapiroksadas
Bet realiai tai galiu pasakyti produktų kainos neadekvačiai iškeltos,
žaidžiant baimės faktoriu jei nenupurkši "geru produktu" prarasi savo derlių ir investicijas.  

Paskelbta
prieš 35 minutes , AG Paulius pranešimas:

Tai, kad elatus era nėra stebūklas čia faktas, kas veikia tai protiokonozolas kur 0,8 litro elatuse jau yra ne kažą (120 gr.) O produkto kaina tai marketinginė. Pirmu purškimu aš dedu apie 180 gr/l protekonozolo. Šiais metais paaukojau  nema=ai laiko detaliai fungicidų apžvalgai kas kaip veikia ir už kokią kainą. Tai mano mišinukas pakankamai geras gavosi už 30 eur./ha.  Protekonozolas/Piraklostrobinas/Fluksapiroksadas
Bet realiai tai galiu pasakyti produktų kainos neadekvačiai iškeltos,
žaidžiant baimės faktoriu jei nenupurkši "geru produktu" prarasi savo derlių ir investicijas.  

Ne stebuklas, tiesiog achujenas fungcidas 😀 visu laiku rekordai ejo su 0.75 pernai

Paskelbta
prieš 7 minutes , manttys pranešimas:

Ne stebuklas, tiesiog achujenas fungcidas 😀 visu laiku rekordai ejo su 0.75 pernai

Kai sausa ir ligos neplinta tai ir švestas vanduo padeda. Nera ten stebūklų, nebet kainoje jei neturi kur pinigų dėti. 

Paskelbta
prieš valandą, Remse pranešimas:

Kad cia fiziologinės dėmės, priklauso nuo veislių. Pvz fenomen labai daug turi, o skagen ne.

Kaip atskirti ankstyvą dryžligę nuo fiziologinių dėmių?

Paskelbta
prieš 16 minutes , AG Paulius pranešimas:

Kai sausa ir ligos neplinta tai ir švestas vanduo padeda. Nera ten stebūklų, nebet kainoje jei neturi kur pinigų dėti. 

Tai pasipasakok kokius kokteilius, kokius produktus naudoji, kad jau taip žinai. Suprantu, kad ties tuo daug nusimanai ir domiesi, gal padėsi dar kažkam, nebut vien vadybininku aukom.

Paskelbta
prieš 34 minutes , AG Paulius pranešimas:

pernai tikrai nebuvo sausa. lijo kas savaite ;) 

Paskelbta
prieš 12 minutes , Karaa pranešimas:

Tai pasipasakok kokius kokteilius, kokius produktus naudoji, kad jau taip žinai. Suprantu, kad ties tuo daug nusimanai ir domiesi, gal padėsi dar kažkam, nebut vien vadybininku aukom.

Pagal veiklias medziagas aisku kad kazkoki gryna protiokonazolo ir priaxoro misini. Kad ir pvz priaxor+innox

Paskelbta
prieš 18 minutes , AG Paulius pranešimas:

Priaxor 0,7 ir protiokonozolo 0,5 mixas

Bet cia naudojai pirmam purskimui. Pirmam iki veliavos bent man visai gerai atlaike ir tas paprastas bei nebrangus 0,5+0,5 protio azoksi misinys, neturiu nusiskundimu, bet antrasis ant veliavos kazkaip nelabai, aisku atejo lietingi orai ir geros salygos ligoms.

p.s. kvietrugiuose litras variano kol kas veliava islaiko svaria

Paskelbta
prieš 7 minutes , axe pranešimas:

Bet cia naudojai pirmam purskimui. Pirmam iki veliavos bent man visai gerai atlaike ir tas paprastas bei nebrangus 0,5+0,5 protio azoksi misinys, neturiu nusiskundimu, bet antrasis ant veliavos kazkaip nelabai, aisku atejo lietingi orai ir geros salygos ligoms.

Čia šitas mišinys ant vėliavos ir varpos eis, pirmas buvo protikas su strobiku 0,5+0,5 

Realiais mišinys turi laikyti dar apie gerą mėnesį ir po to jau jokios ligos nebebaisios.

Paskelbta
Prieš 8 valandas, axe pranešimas:

Maziau pergyvenk. Neplis jau tos ligos. Viskas bus okei :)

Paskelbta
prieš 47 minutes , piktas pranešimas:

Ar jau kas nors daužote fuzarium... šiemet bėdelė su sąlygom tai lietus tai vėjas...

Neina važuot bent tris dienas y priekį nieko gero nezada , o jau reikėtu važiuoti 

Paskelbta
Prieš 12 valandų, žemaic pranešimas:

Kaip atskirti ankstyvą dryžligę nuo fiziologinių dėmių?

Dryžligė rombo formos dėmė, centre juodas taskas, aplink geltonos formos rombe, palaipsniui didėja.  Fiziologines dėmės dažniausiai buna daug smulkiu taskeliu, juodų nekrozių arba geltonų chlorozių. 

Paskelbta
Prieš 1 valandų, Remse pranešimas:

Revytrex 1l.

Elatus era 0.75. 

Kazkaip stiprokai revytrex padegino lapus.

IMG-20250609-WA0015.jpg

IMG-20250609-WA0014.jpg

Pas mane ir tokie galiukai vietomis nors nepurksta ant veliavos nieko

Paskelbta
Prieš 2 valandas, Remse pranešimas:

Revytrex 1l.

Elatus era 0.75. 

Kazkaip stiprokai revytrex padegino lapus.

IMG-20250609-WA0015.jpg

IMG-20250609-WA0014.jpg

neturim bėdų šiemet nei po revytrex, nei po elatus, taip pat po univoq lediniai kviečiai

Paskelbta
On 2025-06-06 at 22:13, AG Paulius pranešimas:

Imesk foto kaip atrodo. 

žinok kiša varpas tai nelabai ką ir matysi, labiau šviesiai žalią spalvą, reikėjo nufotkint kai tik su vėliava buvo o ne dabar ;)

Paskelbta
Prieš 21 valandas, piktas pranešimas:

Ar jau kas nors daužote fuzarium... šiemet bėdelė su sąlygom tai lietus tai vėjas...

Dar ne...varpos išplauke bet dar truputi anksti..

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...