Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta
prieš valandą, krucius pranešimas:

Kviecio ziedas. Ka matote ant varpos, ten jau ziedai nuzydeja.

kvz ziedas.JPG

Ką matai tai žiedo užuomazga, kurioje yra piestelė (plaukuota) ir kuokeliai apdulkinimui. Žydėjimo metu kuokeliai išlenda į lauką ir paskleidžia žiedadulkės, žydejimo metu jaučiasi specifinis lauko kvapas nuo žiedadulkių. Kviečiai apsidulkina savo ir svetimo augalo žiedadulkėmis. 

Paskelbta
Prieš 1 valandų, AG Paulius pranešimas:

Ką matai tai žiedo užuomazga, kurioje yra piestelė (plaukuota) ir kuokeliai apdulkinimui. Žydėjimo metu kuokeliai išlenda į lauką ir paskleidžia žiedadulkės, žydejimo metu jaučiasi specifinis lauko kvapas nuo žiedadulkių. Kviečiai apsidulkina savo ir svetimo augalo žiedadulkėmis. 

Tai visgi zydejimas laikomas, kada kuokeliai islenda?

Paskelbta
Prieš 3 valandas, Ovid pranešimas:

Tai visgi zydejimas laikomas, kada kuokeliai islenda?

Vaikai kitaip ir neatsiranda turi kažką iš kelnių įšsitraukti 😆😆🤣

O kviečių varpos išlenda ir pradeda plaukioti, stipresni anksčiau silpnesni vėliau, aš bent žiūriu į tai kiek varpu išlindę iš lapamakščiu. Kad chemija pakliūtų ant varpos. Kai puršiam su fungio mišiniu nuo visi ligų manau kad ligom plisti nebėra kaip ir kada.

Paskelbta
Prieš 2 valandas, AG Paulius pranešimas:

Vaikai kitaip ir neatsiranda turi kažką iš kelnių įšsitraukti 😆😆🤣

O kviečių varpos išlenda ir pradeda plaukioti, stipresni anksčiau silpnesni vėliau, aš bent žiūriu į tai kiek varpu išlindę iš lapamakščiu. Kad chemija pakliūtų ant varpos. Kai puršiam su fungio mišiniu nuo visi ligų manau kad ligom plisti nebėra kaip ir kada.

Tai islenda varpa ir purskiat, nelaukiat kol iskrenta kuokeliai? 

Paskelbta
Prieš 3 valandas, Ovid pranešimas:

Tai islenda varpa ir purskiat, nelaukiat kol iskrenta kuokeliai? 

Būna visaip bet kai varpa išlenda kuokeliai kartais per naktį pasirodo. Rekomenduotina purkšti pasirodžius kuokeliams. Bet bičiuli pasakysiu, kad čia visur yra teorija. Esu purškęs stirpiai paveluotai jau kuokeliai byrėjo -  buvo gerai, esu visai nepurškęs ir buvo gerai.  Ekologijoje visai niekas nepurškia taip pat būna gerai. Šuo metu labiai yra svarbu laikas nes sąlygos ligoms plisti yra įdealios. Šiais metais laukiu kol plyš visos varpos iš lapamakščių ir važiuoju purkšti. 

Paskelbta
Prieš 10 valandų, Witalikas pranešimas:

Nepurskiam, jau eile metu ant varpos. 
Lapamakstei plystant nusipurskiam ir fsio

Bet jeigu palaukt tas kelias dienas ir kartu varpa apipurkst, nebutu dviguba nauda? As nepurskiau veliavos, ligu kaip ir nematyt ant veliavos tai islaukiau varpos islindimo

Paskelbta
prieš 38 minutes , Ovid pranešimas:

Bet jeigu palaukt tas kelias dienas ir kartu varpa apipurkst, nebutu dviguba nauda? As nepurskiau veliavos, ligu kaip ir nematyt ant veliavos tai islaukiau varpos islindimo

Jai pataikysi per pati zydejima, sutinku. 
Bet 99% kad nepataikysi ir nupurksi po zydejimo

Paskelbta
prieš 9 minutes , manttys pranešimas:

per visa gyvenima esu turejes tik 1 fuzarium atveji vasariniuose kvietukuse po bele kiek lietaus

Turėjau tobak veislė tai ir purkšti nuo fuzariozes Juventus vistiek lietingais metais viršijo fuzariozes procentus 

Paskelbta

Bet jeigu fungicidai yra sisteminiai, saugo nuo ligu plitimo, pasiskirsto po augala, ir apipurski dar nezydincia varpa, tai jeigu tas fungicidas yra augale ir ateina tas fuzariumas tai ji kaip ir turetu uzmust, neleist jam plist, kodel butent reikia pataikyt per ta zydejima. Taip tik pamastymas toks gal kazko nesuprantu

Paskelbta

Sakiau, kad dabar labai sudėtingas momentas ligų plitimui šilta, drėgna ir idealus mėnulis. Dar kolkas aš laukiu su savo purškimu, bet realiai jau reikėtų o varpos taip sunkiai lenda.... Nuo pirmo purškimo praėjo daugiau kaip 30 dienų. Messenger_creation_B9CBCAEA-ADCB-48D0-8CC2-5916E6F6D809.thumb.png.b8d49d5258f77db3b3b01d8cfa4853a5.pngMessenger_creation_D84211AD-B472-4F04-83FE-8010941B2372.thumb.png.15c5f34d5df8cbad951c48477be27723.png

Paskelbta
Prieš 1 valandų, Duncia pranešimas:

Kada purskei fungicida, gal tik paryskino ligas jo veikimas. 

Tai taip ir yra.labai apgaulingi tie grazus lapaui

prieš 12 minutes , AG Paulius pranešimas:

Blogai atrodo.

Laukai atrodo super 🤪

Paskelbta
prieš 37 minutes , AG Paulius pranešimas:

Sakiau, kad dabar labai sudėtingas momentas ligų plitimui šilta, drėgna ir idealus mėnulis. Dar kolkas aš laukiu su savo purškimu, bet realiai jau reikėtų o varpos taip sunkiai lenda.... Nuo pirmo purškimo praėjo daugiau kaip 30 dienų. Messenger_creation_B9CBCAEA-ADCB-48D0-8CC2-5916E6F6D809.thumb.png.b8d49d5258f77db3b3b01d8cfa4853a5.pngMessenger_creation_D84211AD-B472-4F04-83FE-8010941B2372.thumb.png.15c5f34d5df8cbad951c48477be27723.png

Dar palauk 🤣

Paskelbta
Prieš 5 valandas, manttys pranešimas:

Ligu plitimas tai omg!

20250608_123515.jpg

20250608_115600.jpg

Pas mane dryzliges ant veliavinio taip pat kaip pirmoj foto, purskiau 0,8 elatuso, vadyba tiek rekomenduoja, nors etiketej aiskiai parasyta kad nuo dryzliges apsaugot reikia litro. Purskiant litra kaina jau nelabai patraukli gaunasi, bet jei buciau zinojes kad taip nutiks, buciau arba ta  litra dejes arba kazka is kitu fungiu, pvz bayerio produktu arba revytrex naudojes. Dabar kazkaip abydna biski, pinigai isleisti o lapai ligoti… ir nesuprasi ar cia neapsaugojo ar isryskino. Nors vargu ar buvo ka isryskint, kai buvo purksta salygu ligoms nelabai buvo, ir tu ligu nesimate iki situ lietu. Tai nepavadinsi kitaip negu kad neapsaugojo…

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...