Jump to content

žiemkenčių buklė


Aloyzas

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

482 nariai balsavo

  1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

    • Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      144
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      99
    • Sėju laiku
      239


Recommended Posts

Gal ir ne sitoj temoj, Bet... žieminiai javai kaip turi but auginami? Pasejam issikrumija darom viska kaip priklauso ir kaip neseniai skaiciavom turim po 900 stiebu bet tik koki 600 bus produktyvus o tuos 300 atmes.... tai logiskai galvojant azota, visus kitus elementus, sviesa ir kitus isteklius naudojo visi 900 stiebu o derliu duos tik 600. As cia izvelgiu rysku istekliu praradima. . . anksciau ar veliau naudoti reguliatorius ,gal pirmi tresimai buvo nesamone reikejo tresti veliau po krumijimosi, gal kazko nepadarom kad is visu 900 gauti derliu pvz kokia 10 tonu kaip anglai?

Viskas ko gero kuo tiksliausiai pasakyta, tik vienas BET. Bet mes ne ekstrasensai, o ir aplamai nėra tokių ekstrasensų, kurie gali numatyti orus bent mėnesiui ir daugiau į priekį. Prieš vegetacijos atsinaujinimą šiemet buvo 250-350 augalų. Jei būtų sausas pavasaris, šalnos ir tręšimas tik bamblėjime būtų prarasta dar bent 100 augalų o išsikrūmyjimas ženkliai mažesnis ir turėtumėm dabar kokius 400 stiebų. Iš tiek derliaus potencialas maximum apie 5 t/ha. Bet anksti patręšėm, pavasaris buvo drėgnas ir pagerino išsikrūmyjimą, todėl turėjom 900 stiebų, kurių bent 300 gal ir bus atmesta, bet derliaus prognozė iš 600 stiebų jau bent 1-2 t/ha didesnė. Jei būtumėm numatę gerą išsikrūmyjimą šiaip iš gamtos, tikrai nebuvo būtina tręšti anksti, bet tik šiemet.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

pirmam kartui naudojau acanto ir duet ultra misini, antram buvo patare naudot operos 1l, bet dabar bijau kad zaliuos jie man ilgai jei taip darysiu, galvoju maisyt opera su duet, tarkim 0.3l duet ir operos 0.1-0.2l/ha ka manot? patarkit kas nors, siemet kvailai gavosi

Kai vegetacija šiemet greita ir ankstyva, manau tikrai nereiktų bijoti žalinimo, juo lab žieminiam kviečiam, kurie subręsta anksti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Eile metu uzsizalindavau ir ziuredavau kaip kaimynai sekmingai kulia savaite anksciau , po to savaite lietus , lietums pasibaigus kulimas pajuda tik jau rugpjucio vidurys beesas , po to vel savaite lietus ir ziurek jau rugsejis o cia rapsas dalgio jau prasos , ir viskas supuola i kruva . Pabandziau nupiesti toki scenariju naudojant strobikus antram purskimui. Aisku kiekvienam savaip geriau matyti kaip ka ir su kuo, tik noriu pasakyti , kad givenam salije kur negalim pasidziaugti idialiu klimatu ir oro saligom palankiai javapjutei , tenka pasiskaiciuoti ir susidelioti ka ir kiek zalinti papildomai , strobika manau tiktu labiau naudoti pirmam purskimui , bet... dabar zmogus ir gamta pergudrauja o kai kazkas nutinka nenumatyto kaltina ta pacia gamta.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kiek vandens purškiat į ha nuo ligų purkšdami?

Ant kiekvieno chemikalo pakuotės yra parašyta kokia rekomenduojama vandens norma l/ha. Aš pagal tai ir darau mišinį. Ir šiaip man geriausiai gaunasi normą pataikyti kai 200 l/ ha ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

norejau paklausti ar galima naudoti salietra vieto karbamido tresti javams per lapus

galima, tik pasiskaiciuok veiklias medziagas. Gali amonio sulfata naudot, tai gaus paselis ir sieros. geriausia trasas issitirpdint is vakaro atskiroj talpoje, kad nenudegintum ir nepristabdytum augimo. Jei nori ispurkst ir augalu apsaugos produktus, trasu geriau atsisakyti arba deti minimaliai

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Atsargiai su purškimais trąšom. Kol nebuvo vėliavinio lapo, tai dzin jei ir apsvilinsi, o dabar jau reikia galvot ką darai. Yra netoli manęs kviečių, kurių geras ketvirtis pagrindinio maitintojo rudas.

Pas mus jau drėgmės trūkumas ėmė pasireikšt, jei lis visą naktį, tai gal ir palaistys kiek.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Po pasėlių apžiūros.

Ada, C3, sava sėkla, sėta rugsėjo 27d., priešsėlis vasariniai kviečiai.

Prieš pat išplaukėjimą. Tankumas 720 vnt/m2.(neskaitant plonų, mažų, neperspektyvių stiebų). Trys lapai nuo viršaus visiškai sveiki, ketvirtas didžiąja dalim. Ligos sustabdytos laiku, kenkėjų pažeidimų minimaliai. Aukštis vidutinis. Lapai platūs, tamsiai žali. Apie varpas ir grūdus kalbėsim vėliau. Įvertinimas puiku.

Kovas, C2, pirkta sėkla, sėta rugsėjo 27d., priešsėlis vasariniai kviečiai. Tuščių plotų po iššalimo liko tik keliasdešimt m2, išretėjimų dėl iššalimo keletas arų. Pasėlyje yra rugių priemaišų. Taip pat akivaidu, kad yra daug kitos veislės kviečių, greičiausiai Ada, nes didesni, ankstyvesni. :icon-evil:

Vėliavinio lapo pradžia. Tankumas 650 vnt/m2. Kita panašiai kaip Ada. Aukštis mažas. Prognozuojamas derlius mažesnis nei Ados.

Sunku nuspėti kiek žalos pasėliam gali padaryti besiartinanti liūtis. Šiandien turėtų iškristi apie pusę mėnesio normos kritulių. Gali nepadėti ir reguliatoriai.

Tiek gerų ir blogų žinių tiesiai į temą. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...