Jump to content

mazai pieno


ForLive

Recommended Posts

miltu lyg ir normaliai, daug labai neduodu kad neispustu sonai, zoles mazokai pievoj tad ji dabar tvarte nes ganykla ruosiama arimui, isdirbimui ir naujos zoles sejimui. kitos karvutes ganosi kitur o si yra nesenai pirkta todel neleidziam i banda. dabar duodu sieno tiek kiek nori, dienos metu dadedu jei sueda viska. sienainio neduodu

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

parduoti tai pati paskutine iseitis,ir aisku lengviausia,kartais geriau melzti maziau bet ir mazesnias islaidas tureti,nereikia vaikytis rekordu.

gaila kad neturi sienainio,aisku ir jis turetu but geros kokybes ir jaunos zoles,tai tikrai pakeltu piena,prie miltu reik butinai baltymu geriausia but duot apie 2 kg rapso isspaudu kg kaina apie 0.7 ct,ir vel reik skaiciuot jei paduosi ir pieno pakils tik 1 ltr tai neatpirks net rapso.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jeigu karvė pastatyta tik ant šieno,o dar neaišku,kokios jis kokybės,tai normalu,kad pieno mažai.Reikia sultingų pašarų-runkelių,šienainio ar cukrinių runkelių išspaudų.O druskos palaižyt turi? mineralų gauna?Ir kaip minėjo,baltymų reikia-rapsų išspaudų,pupų,žirnių.Nors jeigu karvė nepieninga,tai kišk jai nekišęs,pieno neduos daug,tik nuostolį turėsi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kiškit nors pirštu per užpakalį, naudos nebus. Pirmaveršė karvė turi daugiau duoti, o čia trečiu jau ir tik 15 litrų. Nekiškit nei mineralų nei vitaminų. Užtraukyk ir nevark , jei sulauks vasaros ir nekris tada bus aišku kad panaši į sveika. Jei laimingai apsiveršiuos ir negriebs pariezas o pieno neduos apsiveršiavus 25 litrų ----į mėsą ją. :icon-twisted:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kai dirbau konsultavime, toks danas sakydavo, jei nori tureti daugiau pieno daugiau melshk, manau suprantate apie ka ash, jei fiziologishkai tas teshmenukas permazas, tai galbut melziant tris kartus pavyktu isspausti tarkim pradziai 17 litru, esu beveik tikrai kad tai pades

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Labas, rašau kaip mėgėja, bet gal padės. Turiu ir as vargą su kavute. Jai lyg ir medžiagų apykaitos sutrikimas, o priežastis ko gero ne kalcio trūkumas, o fosforo ir jodo, bent tai nustačiau pagal požymius ir tai ka ji pasirinko iš duodamų priedų, atskirai siūlyk kalcį, fosfora, jodą (jūros dumblius) ir pan, pasarinius baltymus, pašarines mieles ir matysi ką ji renkasi. Mano pasirinko fosforą ir jodą, baltymus, pašarines mieles. Rodos lyg ir į vėžes jau viskas stojasi, pradėjo geriau ėsti. O tai kad reikia melžti atsivedus tris kartus, kartais ir keturis, skaičiau senoje knygoje apie gyvulių priežiūrą. JI taikosi gaminti tiek pieno, kiek reikia veršeliui žindyti, o jei "veršelis" ėdrus, tai ir pieno daugiau bus. Maniškė kai atsiveda, tai pieną neatleidžia kol veršelį neprileidi. Pirmais metais ir mastitą turėjau per tokį nežinojimą. Dabar veršelis prie karvės ir bėdos nėr, kas nuo veršelio puotos lieka, be vargo ji man atiduoda.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...