Jump to content

nilka

Nariai
  • Pranešimai

    6
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario nilka paskelbtas turinys

  1. nilka

    Galvijų ligos

    Sveiki, gal kas gydėt karvei laminitą, gal turit patarimų. Ačiū.
  2. nilka

    Galvijų ligos

    Senai vienas toks žinomas žmogus pasakė: "mokytis, mokytis, mokytis" ir čia tai Leninas visiškai teisus.
  3. nilka

    Galvijų ligos

    Labas vakaras, dėkoju visiems, kurie man suteikėte patarimų. Turiu prašymą, gal kas galite padėti sustatyti karvės meniu, t.y. ko ir kiek ji per dieną turi gauti? Esu tiktai mėgėja kol kas šioje srityje, tad patarimai tikrai praverstų. Ačiū
  4. nilka

    mazai pieno

    Labas, rašau kaip mėgėja, bet gal padės. Turiu ir as vargą su kavute. Jai lyg ir medžiagų apykaitos sutrikimas, o priežastis ko gero ne kalcio trūkumas, o fosforo ir jodo, bent tai nustačiau pagal požymius ir tai ka ji pasirinko iš duodamų priedų, atskirai siūlyk kalcį, fosfora, jodą (jūros dumblius) ir pan, pasarinius baltymus, pašarines mieles ir matysi ką ji renkasi. Mano pasirinko fosforą ir jodą, baltymus, pašarines mieles. Rodos lyg ir į vėžes jau viskas stojasi, pradėjo geriau ėsti. O tai kad reikia melžti atsivedus tris kartus, kartais ir keturis, skaičiau senoje knygoje apie gyvulių priežiūrą. JI taikosi gaminti tiek pieno, kiek reikia veršeliui žindyti, o jei "veršelis" ėdrus, tai ir pieno daugiau bus. Maniškė kai atsiveda, tai pieną neatleidžia kol veršelį neprileidi. Pirmais metais ir mastitą turėjau per tokį nežinojimą. Dabar veršelis prie karvės ir bėdos nėr, kas nuo veršelio puotos lieka, be vargo ji man atiduoda.
  5. nilka

    Galvijų ligos

    Labas, na rodos lyg ir radau ta priezastį kodėl ji neėda, tai ko gero medžiagų apykaitos sutrikimai ir ko gero to pasekmė. Pasidėjau keleta knygų ir studijavau visus ten aprasytus simptomus. Taip ko gero būna ne vienam pradedanciajam. Lasino kalci 2 kartus, bet ji sunkiai ji pernesa, alsuoja tankiai, paskutini sykį, tai net liežuvį išleido. Daugiau nebeleidau lašinti, įtariu, kad ko gero per greit paleido, ar jis jai nereikalingas. Pagal uodegos stiprumą, kaip raso tai jo yra pakankamai. As nustačiau pagal požymius, kad jai reikia fosforo ir trūksta jodo. Nezinau kiek pataikiau, tačiau padavus didesnį kiekį fosforo ir vidinę šlaunų pusę ištrynus jodu, ji pradėjo jau esti po truputi šieno. Pieno ji duoda gerai-4 mėnesį po veršiavimosi primelžiu apie 25 l, kartais litro kito trūksta, kartais virš. Gal visa tai prasidėjo, kad jai daviau per daug burokų (nepjaustytų, kai supjaustai tai mažiau išeina)-po kibirą ryte ir vakare?
  6. nilka

    Galvijų ligos

    Labas, gal kas galite patarti kas atsitiko mano karvutei, kad ji neėda šieno? Miltus, kombinuotus pasarus, burokus ėda, o šieno, ne. Veterinaras sulašino vaistus kalci, bet šieno ėsti nenori. Ką daryti?
×
×
  • Create New...