Jump to content

Kiek kainuoja pagaminti kg pieno?


mukas

Recommended Posts

asmeniskai as turiu viena pienine karve , nepatikesi koks rentabilumas , isgyvena mano seima( suris, sviestas, pienas, grietine, rugpienis, varske, pasukos irkt.) , septynios kates, du sunys, nepatogu net skaiciuoti kiek kainuotu .... nieko nesuprantu. M atyt cia isivele pas tave skaicevimo klaida. :)

O tai tamstos karve oru gyva...

Aisku,jei dalgiu nusipjaunate,grebliu grebiate,tacka suvezate.Bet vistiek keli zmones turi dirbti.Darbo laikas irgi kainuoja.Atrodo,kad rentabilu,nes neskaiciuojate savo darbo.O dar zemes nuoma,arba suma gaunama isnuomavus,trasos ,meslo tvarkymas ir tt ir tt.Pabandykite viska sudeti ir padalinti is gaunamo pieno kiekio.Aisku bus kazkiek pigiau nei parduotuvej.Bet stebuklingo rentabilumo nesitikekit.Pats esu skaiciaves.

Aisku gerai,kai pas zmogu tiek entuziazmo.Sekmes.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...

galiu pasakit is saladino nieko gero pieno pirideda bet labai kremta riebumas baltymai pas mus daug kas nebejima geriau grudai apsimoka :lol:seip mes melzem 28 karves o dienai iseina 350l

serem sienainiu :lol: nieko nepasikeite ar serdavom silosu is transejos ar dabar sienainiu tik islaidu daugiau rulonais :icon-cry::icon-cry::icon-cry: a kuo pats seri ir kiek melzi ir is kiek :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

su saladinu yra problemu nemazai sandeliuojant. pas mus Mazeikiu lokys ne sausa duoda,kaip iprasta,bet skysta (skiesta su vandeniu), tad max pora savaiciu galima ji islaikyt karstomis salygomis - pradeda pelyt,o ziema susala i leda. tad problemu daug,negali nei supelyjusio uzduot,nei susalusio,iskart uzpuola liga - mastitas. aisku,viskas gerai,jei saladinas sviezias, ir eda noriai ir sert lengviau

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 mėnesių...
  • po 1 mėnesio...

laikau 3 karves ir kai uz piena mokejo normalius pinigus pelnas buvo o dabar tik issilaikai.Is karves gaunu 36 ltr.pieno daug duoda ,daug ir sukisu is mineralu,miltu ziema /vasara neiseinu.Dirbam patys nieko nesamdom tai pienas pagamint kainuoja pigiau/priduodu perdirbejams/jei gaminciau pieno produktus tai iseitu labai gerai, tam neturiu nei laiko nei jegu ir taip noriu parduot viena 4 versiu karve birzeli versiusis kazin kokios kainos labai pieninga,pernai dave po 34 ltr.uz pusdyki ir nesinori :icon-rolleyes:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kainos noriu geros,apsiversiuos bus 4 laktacijos ir pieno dave pernai 34\35 ltr.karve gero charakterio vardu pasaukta ateina,minksta melzt.Sudejimo stamboka o veisles tai Lietuvos juodmargiu/holsteinu ,kiek prasyt neisivaizduoju kokios kainos ,pernai kai apsiversiavo tai veterinorius sake su versiu galiu prasyt 3500 o kaime girdejau net 4200,bet symet gal kitaip bukim proto ribose,nors karve gera nupirkt su ziburiu reik ieskot,taip sneka o ir tu karviu ner :eusa-clap:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 metų...
visi laikrasciuose sako kad jau labai tie pieno ukiai pelningi. tik kazkaip nelabai man matematika gaunasi turiu 200 karviu ir kaip tas pelnas nesigauna taip nesigauna. idomu koks pelnas kitu ukiu?

Na... pas kiekvieną rimtą konsultantą programa turėtų vertinti kainas ir rodyti IOFC (pajamos virš sušertų pašarų vertės) rodiklį. Tai bent jau ką per dieną sušeri ir kiek viršaus pinigėlių gauni turėtum matyti.... O jau pastatų amortizacija, publikos atlyginimai (ar paties prakaito kaina) paskui jau nesudėtinga pasiskaičiuoti...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...