Jump to content

skiepai


voras

Recommended Posts

Norint tureti kamienini serbenta, ji galima tureti dvejais budais:

1. Formuoti kruma genint

2. Skiepijant

Poskiepimas tinkami : gausiaziedziai serbentai, auksuotieji serbentai , paprastieji agrastai.

Stiebas skiepijamas po 2-3 metu kai sumedeja.

Skiepyti galima ivairiai galima 50 cm aukstyje, galima 1 m.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 7 mėnesių...
  • po 1 mėnesio...
Graikinius riešudmedžius turbūt irgi reikia kokiais trečiais metais skiepyti...?

Jei norit į sėjinukus įskiepyti geresnės veislės įskiepį, geriausia skiepyti antrų metų ankstyvą pavasarį, kai augalu pradeda tekėti syvai. Po skiepijimo, medelį reikia apsaugoti nuo šalnų. Geriau skiepyti šiltnamyje. Akiuojama skydeliu, išpjautu puslankio forma. Po 2-3 sav. akutė pradeda augti. Bet jei nepradėjo, gali prigyti ir veliau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

na lauke nereiktu laikyti, idek i koki buteli ir uzkimshk, ta buteli gali i koki sulini ileisti pririshta arba i rusi,skiepyt reikia tada kai zievele lengvai atsiklojet pradeda tai buna tada kai pumpurai jau pritvinke ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Man labai patiko vienas būdas, kurį pernai praktikavau, labai pasiteisino. Į žalią(nevirtą) bulvę susmeigiamos įskiepių šakelės, uždedamos etiketės, kur kokia veislė ir idedama į plietileno maišelį. Šitą visą gėrį į šaldytuvą ir lauk kiek nori. Pernai net buvau užmiršęs kokioms dviems savaitėsms tą maišelį šaldytuve. Sode pumpurai jau gerokai prasprogę, o maniškiai šaldytuve dar miega :) nes pastovi temperatūra ir gauna drėgmės iš bulvės. Suskiepijau ir puikiai prigijo. Tik reikia vis žvilgtelėti ar maišelyje nesikaupia kondensatas, ar nepelyja. Šakelių galus užsmailinau, kad geriau lįstų į bulvę. Bandžiau tik su obelų šakelėmis. Skiepyti nevėlu, kol (įskiepio) pumpurai dar nepradėjo skleistis.

Beje, berašant kilo tokia mintis, kad taip supakuotas šakeles galima būtų ir transportuoti, kad ir paštu nusiūsti. Tad gal pasisakykim kas kokių geresnių veislių ir kokių augalų turime :icon-wink:

Aš iš obelų turiu: alyvinių, gardžiųjų (berods taip vadinasi veislė), pepinų, dar raudonų, labai sultringų ir skanių, derančių po alyvinių.. Slyvų 'Viktorija'. Juodieji serbentai, panaši veislė į 'Katiuša', uogų dydis kaip vyšnių.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...