Jump to content

Kaimo mirtis


rimantas

Recommended Posts

  • Atsakymai 72
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

na nereikia iskarto apie pletra galvoti, jei nezadi sau duonos pelnyti tik is zu tai nereikia ir plestis. jei be zemes negali tai gali buti tiesiog kaip hobi su idealiai sutvarkytais laukais, begalu grazu akiai kai pro tokius ukius vaziuji, visur viskas ispuoseleta iki apsvaigimo, labai daznai pasaulio galingieji to tiesiog nespeja... arba tam nebeliaka pinigu .... :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tai va as jau 4 metai registruotas ir savarankishkas ukininkas tai nuo to laiko nei lito namams viskas ukiui, technikos parka is pagrindu pakeist reikejo sandeliai valomosios ir tt ir tt baisu net galo nematyti, tiesa pradejau nuo 21 ha, dabar apie 250, planuose antra tiek, bet jei dabar reiketu viska is pradziu tikrai nesiimciau, juolab kad ir darba normalu turejau ir atlyginimas jau tada per 2500 i rankas buvo, nezinau kas mane atviliojo, bet sugrizau, iskarto teko parduot mashina :) nusipirkau vw golf gtd... 86 gamybos, tikrai isnaujo nesirizciau

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na su tuo pragyvenimu ir išgyvenimu įdomiai gaunas.Ir su ūkio dydžiu.Manau kad pirmiausia ir pelnas iš 1 ha,na tuo pačiu aišku ir pragyvenimo lygis aišku,pirmiausia priklauso ne nuo ha kiekio,o nuo gaspadoriaus kūno dalies,skirtos nešiot kepurei.Vienas dirba 200 ha,kitas 50,ūkiai skiriasi kaip diena ir naktis,tuo pačiu aišku ir pragyvenimo sąlygos,ir kaip bebūtų keista mažojo naudai...Taip,ž.ū.turi daug minusų,bet turi ir pliusų.L.daug nervų sugadina gamta.Bet šiuo laiku,dirbant manyčiau apie 50 ha,tikrai galima užsidirbt ir gyvent,ne tik pragyvent.O jeigu dar ir galva rimčiau padirbėjus,tai galima ir visai neblogai užsidirbt.Bet čia jau kiekvienam pagal sugebėjimus,kaip ir kiekvienam darbe ir versle.Aš būčiau tokios nuomonės,kad ha skaičius visai nieko nelemia,vienas iš hektaro uždirba tiek,kiek kitas iš trisdešimties.Gal aš ir neteisus,bet tokia mano nuomonė,ir pvyzdžių matęs tikrai ne vieną,ir džiaugiuos kad pats tą laiku supratau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

jai žemės mažai ,tai nebėda.jug ira daug sriciu kur pakanka ir poros ha :icon-wink: jai žemės tinkamos tai galima eko uogas ir daržoves ar triušius :icon-wink: kaip minėjo,tik reik po kepure tuščioi galvoi smegenu paieškoti.pas mane nėra saligu tam ,gyvenu per 6km nuo savo dirbamu lauku :icon-cry: su gyvuleis sudėtinga butu.o uždirbti gyvenimui visai normalei gaunasi ir iš 30ha.manau jai nemanai samdytis darbinynku tai nedaugiau 80ha reik turėti :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Minduksx rašo prasti keliai, o kaip atrodo kada ji prižiūrėt, nežinau kaip pas jus , bet ... tokia žiema kaip ši ,gamyba miškuose vyksta pilnumoj, traktoriais, furom kaimų keliukais gabenama mediena, grederio pravažiavimo-užtenka pusdieniui, draudžiantieji keliu ženklai (sunkiai technikai)...Laughing....kelių grederiavimas brangus(kelių tarnybų), o gal koks ūkininkas teikia tokias paslaugas, įdomu būtų, ir nervas neimtų ir dar pinigėlis būtų Confused

galetu isasfaltuot, kaip kad uzsienyje keliukai nors ir siauri bet asfaltuoti... be to ziurejau laida per tv apie kaima, kaip mokytojai streikuoja, kodel kaimai tusteja, tai kazkodel ten keliu problema buvo ivardyta kaip svarbiausia broblema del zmoniu nenoro vykti i kaima....

nemanau ,kad kaimai tuštėja dėl kelių , kai buvo kaime pakilimas (nesikartosiu),tikrai asfalto tiek nebuvo , kaip db., o.kad kaime gyventojų per daug, tai jau šnekama senai , ir manau šis procesas vyksta naturaliai, alkoholis, ne gal pirma nesugebėjimas prisitaikyt prie aplinkos, po to alkoholis, nedarbas ir tai valstybei nekainuoja nė cento, o atvirkščiai iš mirštančio kaimo dar išgrežia- paskutini lašą t.y. per mokesčius , pamėto labdaros, pašalpėles (sėdėk -tylėk), makaronų, miltų..Tai va ar KELIUOS esmė???

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Būtent,visiškai sutinku su valstiečiu.Daugumoj atvejų ir ES parama,gaunasi ,kad remiamas ne Ūkininkas ar bendrovė,bet Class,JD ir kitos firmos.

5 metų bendrovės JD traktorius būna labiau damuštas,nei parvežtas 15 metų iš ES.Ir jiems vėl reikia paramos.O traktorininkui padorų atlyginimą mokėti nėra iš kur.Neseniai buvau italijoje ,Ten 20 ir daugiau metų traktoriukas dažnas kiekviename šeimos ūkyje.Visiškai naujų kaip ir nesimatė.italija 8 šalis pasaulyje pagal ekonomikos išsivystymą.

Keliavome tik po kaimo vietoves Interpuls firmos kvietimu.Tad apie italų žemės ūkį nuomonę susidarėme

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na yra vienetai kad moka neblogai,bet tik vienetai.Aš asmeniškai nieko nemoku,nes dirbu pats...Tiesa per javapjūtę samdau žmogų grūdų vežimui,dienai duodu 150 lietuviškų.Nežinau tai daug ar mažai,bet jis patenkintas,tuo pačiu ir aš juo.Tiesa dar nukuliu jam ir pats mano traktorium apsidirba savo apie 2 ha,dykai aišku.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

na manau kad po 150lt. i diena moketu ukininkas tai tokiu retai. Buvo pasisakanciu kad jei dviese seimos nariai gautu po 1500lt. tai apsimoketu kaime gyventi. T.Y. galima isgyventi, o ne gyventi. Manau seimos pajamos per metus turetu buti 4-5 tukst., nes juk zmogui reikia netik mokesciams susimoketi , o ir susitaupyti, masina nusipirkti, nama pasiremontoti, vaikus uzauginti, atostogauti. Viso sito ukininkai ar bendroves neduoda samdomam darbininkui, o verslininkai mieste duoda. Todel zmones ir nelieka kaime. Tik nesakykit kad ukininkai valdantys 200-300 ha. neturi tokiu pajamu tam reikalui moketi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ūkio dydis dydis turi būti toks,kad darbas teiktų malonumą ir netrukdytų išlikti žmogumi(turi būti laiko ir laisvalaikiui ir visuomeninei veiklai)

Žinau stambių ūkininkų,kur miega per parą 4val.ir patys atrodo į velnią panašūs.Apie jų samdinius patylėsiu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...