Jump to content

Strazdas

Nariai
  • Pranešimai

    29
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Strazdas got a reaction from plunlita in Tinklas avims ir impulsų generatorius jiems   
    max 2,5m ir su papildomomis vielomis ir be jų. Eksperimentuok, bet kam dviratį išradinėti, jei visi gamintojai tokių tinklų ir pan tokiems tinklams siūlo ~2,5m. Neįtempsi gerai, bus lengva avims tvorą pakelti su snukiu jei tik kitoje pusėje žaliuos ryškiau  ... Darykit iš karto gerai ir taip kaip reikia. Šiaip aš tokiu tinklu tvėriau ir ankščiau rašiau apie savo patirtį. Aš rekomenduočiau avims elektrinį piemenį - 6 vielos, ne šniūrai (kiti ir su mažiau "prasisuka" ): saugiau, patikimiau (na bent jau su 1,6mm 100cm tvora), kaina bėginio metro gal net ir pigiau. Arba kaip alternatyvą tverk tvorą, bet vieną ar dvi juostas atitolintas nuo tinklo vis tiek pravesk, tai bent tvoros nežalos ir saugiau bus. Sekmės.
  2. Patinka
    Strazdas reacted to Pienmėgys in Ėriukų penėjimas avių šėrimas   
    Nėra didelio skirtumo tarp šiaudų (maistine verte) O kiek mielai ėda, nuo daug ko priklauso, nors šiaip yra pripažįstama, kad avims avižiniai šiaudai yra skaniausi, o miežiniai antroje vietoje..Kviečių- turi mažiausią maistinę vertę (nors skiriasi tikrai nedaug).. Ir dar... nereikia tikėtis, kad vien šiaudų užteks..
  3. Patinka
    Strazdas reacted to Lambyland in Renginiai susiję su avininkyste   
    Dėmesio!
      tradicinė specializuota avininkystės paroda – „Avis aprengs ir pamaitins 2016“  keičia metų laiką. Šiais metais ji įvyks gegužės mėn. 14 d. Parodos vieta nesikeičia – ji vėl vyks UAB“Šeduvos avininkystė“, Pavartyčių km., Šeduvos sen., Radviliškio r. Parodos programa ir seminarų sąrašas bus paskelbti kiek vėliau.
    Parodos vietą padės surasti nuoroda: http://www.maps.lt/map/default.aspx?lang=lt#q=Arimai%C4%8Di%C5%B3%20g.1,%20Pavarty%C4%8Diai
    arba koordinatės navigacijai: 483376, 6181634 (LKS)
    55.768956, 23.735079 (WGS)
    55° 46′ 8.24″, 23° 44′ 6.28″ (WGS)
  4. Patinka
    Strazdas got a reaction from Vanagas in Vandens girdymas vasaros/žiemos sezonu   
    Matematika: jei kabelis savireguliuojantis 220V 10W/1m, tai per valandą jis sunaudoja 0.01kw (max), mėnėsis 0,01x24x31=7.44kw/h. Norint sutaupyti, kada yra ilgos linijos, girdyklos su automatiniais termostatais, dedam lauko temperatūros termostatą (nustatom išsijungimą prie ~+4C), nes histerizė tokių laidų yra plati, o girdyklų su termostatais (aš turiu Lister firmos) išsijungimas prie +13C.  
     
    Logika paremta matematika: net nesvarščiau ar daryti ar ne, nes sugaištas laikas girdymui 4 metai (jei kibirėliais) + papildomos išlaidos ir laikas sušalus sistemai ją atitirpinėti ir pan, bus daug didesnės nei pirminės investicijos (su 4 metų nusidevėjimu) + sutaupytas laikas (instaliuojant + girdant 4-turis metus). Pradėkime skaičiuoti kiek kainuoja Jūsų darbo laikas, valanda. Tada visas susideda į kas apsimoka ir kas ne, nes jei tu per tą valandą gali uždirbti daugiau nei išleisdamas investicijoms, perki, ir eini uždirbti.
  5. Patinka
    Strazdas got a reaction from plunlita in Avių realizacija   
    Pritariu. Reikia galvot (mąstyti) ir dirbt.
  6. Patinka
    Strazdas got a reaction from Augunstas in Avių realizacija   
    Pritariu. Reikia galvot (mąstyti) ir dirbt.
  7. Patinka
    Strazdas reacted to Miguelis in Avių ir galvijų palyginimas   
    Dar vienas dalykas.. Avienos virti išvis negalima. Ją reikia kepti. Blogiausiu atveju į plovą arba kokią tirštą sriubą. Dar patroškinti galima... O virti... Lietuviai avieną kaip kiaulę vis gaminti nori. Bet gi mėsos struktūra visai kita. Ji tam netinkama. 
  8. Patinka
    Strazdas reacted to Pienmėgys in Ėriukų penėjimas avių šėrimas   
    "Rūgimo skrandyje"!!!!
    Avis iš to rūgimo gauna daugumą reikalingų maisto medžiagų ir energijos... Šiaip jau tai vadinasi mikrobinė fermentacija.. Ir būtinai turi vykti pas kiekvieną atrajotoją (avį, ožką, karvę, elnią etc.)
    Jei jums nuo kvietrugių gaudavosi "rūgimas" galima įtarti, kad davėte per daug per kartą,  ar per smulkiai maltus, ar šalia nebuvo šieno, ar gyvulys neprieidavo prie šieno kurį laiką po pašėrimo grūdais..priežasčių gali būti visokių, tik ne "rūgimas"...... 
    Avižų krakmolas skyla dar greičiau, nors priėjimas prie jo sunkesnis, dėl tvirtos ląstelienos luobelės..
    Svarbiausia šeriant neperšerti, nenorėti sušerti visą dienos normą per kartą, ir nebus problemų nei su kokiais grūdais ar ankštiniais..
  9. Patinka
    Strazdas reacted to Mikus in Šarole veisle   
    Gimdymo sunkumai priklauso nuo paskutinių mėnesių šėrimo sąlygų, apie tai jau buvo rašyta.
  10. Patinka
    Strazdas reacted to Spurius in Lietuvos avių augintojų asociacija   
    Mieli kolegos avių augintojai, 
    nuoširdžiai sveikiname Jus su Kristaus prisikėlimu, su nubundančiu pavasariu, su naujomis viltimis ir svajonėmis!
    Būkite sveiki ir laimingi!
    Lietuvos Avių Augintojų Asociacija
     
    http://www.aviuaugintojai.lt/naujienos/
  11. Patinka
    Strazdas reacted to Vanagas in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    Truputėli pataisysiu, tie visi mokesčiai, kuriuos moka , tai yra pelno mokestis , kuris yra 20%. Jis taip pat išskirtomas pagal išlygas priklausomai nuo uždirbto pelno dydžio, ir šiuo atveju gali būti netgi mažesnis. Antrasis mokestis tai yra turto mokestis, jei kooperatyvas tokio turi, tačiau šis mokestis neturėtų sudaryti reikšmingos dalies kooperatyvo veikloje. Ir štai visi mokesčiai baigiasi, kuriuos minite. Taigi gaunasi , kad kooperatyvas kuo daugiau uždirba, tuo daugiau ir susimoka, argi nebūtų logiška kooperatyvui nusistatyti tarkime 10-20% pelno maržą , kas tikrai būtų pakankama ne tik veiklos sąnaudom dengti bet ir net išmokėti dividendus jei tai numatyta įstatuose? 
    Jūsų minimas PVM, tai žinokite, kad PVM moka galutinis vartotojas, tai yra klientai perkantys skerdeną iš kooperatyvo, kadangi kooperatyvas yra PVM mokėtojas , jis PVM'ą susidengia iš pirkimų pardavimų ir nemoka nė cento, tik parodo savo buhalterijoje vaikštantį PVM'a kaip ir kiekviena įmonė. 
    Na dar tipiška sakyti, kad kooperatyvas galėtų mokėti darbuotojų soc. draudimo mokestį, bet reiktų pripažinti , kad šį mokestį uždirba pats darbuotojas,tik tiesiog pagal įstatymus perleidžia jį mokėti kooperatyvui į valstybės biudžetą. Nes juk be darbuotojo nėra ir soc draudimo mokesčio . 
    Štai ir baigiasi visi mokesčiai, tai nereiktų teigti , kad kalti mokesčiai šiuo atveju.
    Žinoma veiklos pradžioje visi nori apsisaugoti nuo praradimų, todėl ima pelną kokį tik galima didesnį ir bando apsidraust nuo galimų praradimų ir kompensuoti investicijas, bet reikia tikėtis, kad veiklai įsitvirtinus supirkimo kainos pradės artėti prie pardavimų kainų. Šiaip ar taip sveikintina įsikūrus kooperatyvą .
    O pratesiant Mikus idėją tarkim kooperatyvas parduoda skedeną už 7,25euro, kas yra 6eurai, skiriam 20% pelno maržą skerdimo ir išlaikymo kaštams padengti, ir gaunam realią supirkimo kainą 5eurus, bet et, tokių kainų manau dar teks palaukt. Šiuo metu mažų mažiausia kaina turėtų būti bent 4eurai(arba 2eurai gyvo svorio), nuo kurių liktų dar ir beprotiški 40% pelnui, o kaip jau efektyviai vyks kooperatyvo veikla viduje, čia jau dalininkų turėtų būti rūpestis. 
  12. Patinka
    Strazdas reacted to Spurius in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    atsiprašau, bet man atrodo, Mikus, ieškai kažko, kad tik galėtum pasakyti - ten viskas blogai...
    Nėra lietuviško ar vokiško vertinimo - yra tarptautinis Europinis standartas.
    Nėra svetimų pinigų - yra tik kooperatyvo narių pinigai ir kooperatyvo tikslas niekada nebus ką nors apgauti - kooperatyvas tai šeima, arba esi jos dalis arba ne.
    Na o jei kooperatyvas turtėja, tai reiškia, kad turtingesniu tampa kiekvienas jo narys.
  13. Patinka
    Strazdas reacted to Spurius in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    taip, kooperatyvas būtinai garantuos aukščiausią kainą, aukščiausios kategorijos ėriukams. Kooperatyvo tikslas, turėti dideles galimybes kur parduoti didelius kiekius.
     
  14. Patinka
    Strazdas reacted to Spurius in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    pas mus nėra tokio "gudrais" vertinimo, kaip matei, vertintojas nežino ir net labai norėdamas negali žinoti keino ėriukus tą kartą vertina!
  15. Patinka
    Strazdas reacted to Spurius in mėsinė avininkystė,ar perspektyvu   
    Įsipareigojimas parduoti viską per kooperatyva negali būti suprantamas kaip absoliuičiiai privalomas, juk niekas negali žinoti kiek tu turi ėriukų pardavimui, o kiek suvalgysi pats, pasipjovęs ant šakos. Tai daugiau moralinis - kooperatinis įsipareigojimas.
    Na ir klientų perdavimas yra logiškas, jei visus ėriukus parduosi per kooperatyvą, tai buvę tavo klientai, kreipsis tiesiai į jį ir gaus ėrienos visada, o ne tik tada kai tu skersi, o tavo ėriukai bus parduodami ne tik tavo klientams bet ir kitų narių klientams. vėl kooperacijos princimas - turim vienus pardavimo vartus ir visus bendrus klientus...
    O nauji klientai bus visų narių klientais...
  16. Patinka
    Strazdas reacted to Mikus in PARAMA: Tiesioginės išmokos už mėsines avis   
    ūkininkavimas tai verslas, tik kaime. Jeigu manote, kad versle per pirmus pora metų uždirbami milijonai, turiu Jus nuvilti. Ūkininkavimas tas pats, nori daug ir čia dabar- investuok milžiniškas sumas. Pradėsi po biškiuką, ilgas ir sunkus kelias. Bet vis geriau nei Anglijoje būti antrarūšiu žmogumi, čia mano nuomonė.
×
×
  • Create New...