Jump to content

volviukas

Nariai
  • Pranešimai

    73
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario volviukas paskelbtas turinys

  1. Kai kuriais atvejais tai tinka, bet jei rimčiau kažkas nutike, tada nieko nepadės. Įdomu būtų pamatyti pas mane ant stendo ką tas siurblys gali, tada galėčiau kažką sakyti, kitu atveju labai paprasta nugrybauti. Gal tiesiog degimas per vėlyvas tarp siurblio ir variklio.. Gal degimo kampai tarp cilindrų nuo dilimo įgave labai dideles paklaidas ir visi cilindrai kūrimo momente negriebe..
  2. Nu ir bake ne sūkurys po tokių reguliavimų?
  3. Čekų arba anglų daugiausia jos būna selektyvinės, ir iš 10 gal dvi pasisekusios. Ilgakiemyje prie EMSI degalinės yra sandėlis, kur pardavinėja tarybinių laikų dalis. mačiau ir t-25 grupių turi. kuro aparatūrą jau visą kas verta išnešiau
  4. Tai prie tos sumos dar apie 120lt būtų reikėje primesti, nes tiek kainuoja plunžerinė pora. už tokia suma būčiau purkštukus pakeites, plunžerį, žemo slėgio kuro siurbliuką ir dar manau naujiems guolems būtų užteke:)
  5. Jei čia klausimas, tai tepalas pilasi iš viršaus su 19 raktu atsukus alsuoklį. Įpilti apie 150 mililitrų.
  6. O kaip su alsuokliu reikalai? čia tik mintis
  7. Manau jei turi supratima, tai su mano mintimi problemų nekils.. beto paprastas ar paauksuotas, veikimo principas tas pats.
  8. o kur baltas dūmas? kai kuro negauna pilasi juodais arba isvis jokio nemeta, nes nėr kam degti. gal klystu?
  9. Baltas dūmas dėl kompresijos nebuvimo cilindre, ar dėl kokių nors priežasčių ji ryškiai per maža. Pirmiausia reiktų žiūrėti voštuvus. ir ar ištraukus dekompresine svirtele nuspaudžia voštuvus. Koks kuro siurblys yra uždėtas?
  10. kiekvienam davikliui turi būti tarp kontaktų tikrinant su multimetru kažkokie parametrai. ar varža, ar voltažas užmaitinus( tada kai daviklis turi veikti). bandykit tikrinti ir lyginkit tarpusavy. O literatūros jokios neradot apie tą daviklį?
  11. Atsakysiu į klausima kodėl nekele pakaites. Skirstytuvas turi redukcini(lyk taip vadinasi) voštuva, jis yra sureguliuotas taip, kad cilindro eigai pasibaigus išmestų rečega ir kai cilondro eiga pasibaige nesproktų jokia šlanga. tas voštuvas yra kažkur iš apačios paskirstytojo. Ankstesniuose komentaruose kalbėjot apie voštuvėlį su dviem 8mm varšteliais( 13 raktu). Tas voštuvas įtakoja ne kėlimą užkaitus, o tik nelaikymą, kai yra svoris pakabintas pvz ant šlaunų. Aišku, kai jis užstringa dt visai niekas nekelia. nuo siurblio visų pirma reiktų pradėti. pagal marke yra parametrai, slėgis ir litražas. yra apratas, kuris gali šiuos dalykus matyti.
  12. Sveiki, aš norėčiau paprieštarauti "gintareta" dėl kuro siurblio slėgio reguliavimo. Kuro siurblyje reguliuojasi, tik kuro kiekio padavimas ir degimo kampai tarp cilindrų. Slėgis reguliuojamas tik forsunkėse, kokiu slėgiu forsunkės sureguliuotos, tokiu ir siurblys dirba. Beto reiktų žiūrėti nuo kurio tikliai variklio yra tas siurblys, nes mtz 50 ir t-40 gamyboje buvo ne po viena modifikacija. Esmė ta, kad nuo mtz 50 dedant siurblį reiktų vešti pas meistra, kad kuro kieki sureguliuotų, aišku pažiūrėtų ar visa kita gerai. O dedant į variklį pasiankstintų degima tarp siurblio ir variklio. Dar yra niuansų kurių daugmaš metų traktorius, ir ar jis su kompresoriumi. Jei taip, tokiu atveju reikia flanča truputį nutekinti. Tai tiek minčių..
  13. Sveiki, Prisiskaičiau Jūsų minčių, dabar savomis pasidalinsiu. Korektorius turi pradėti veikti, kai variklio apsukos nuo nominalių aps. krinta 120-150 aps. pvz. D-240 nominalios apsukos 2200, kritusios iki 2050 turi pasijusti trauka. Ten problema yra su ta maža spyruoklyte korektoriuje, kuri lb daug dirba ir greitai pavarksta, jei siurblys jau kelinta karta yra remontuojamas, dažniausiai ta spyruoklytė būna trūkusi ir korektorius apskritai neveikia. Kitas dalykas dėl traukos gali būti nekokybiški plunžeriai, čia kolega minėjo, kad meistrai moka tik pakeisti. Pakeisti ir Jūs manau sugėbetumėte, schema pastudiave. bet dar reikia ir atsirinkti ar plunžerinės poros gali tarpusavyje dirbti, ir išvis ar nauja detalė yra kokybiška. Dar vienas variantas, degimo kampų tarp cilindrų nepataikymas. atrodo variklis gražiai dirba, bet pasirodo tik du su puse ar trys cilindrai tedirba. Paaiškinsiu kaip veikia ir kodėl reikalingas riebintuvas(vakuminė membrana) turbininiuose varikliuose, Sakykim variklis yra turbo, o siurblys paprastas, be vakumo. Kuro kiekis reguliuojasi, kaip turbo varikliui. Turbina pradeda pūsti, kai yra apkrova, ji užpučia, kuro užtenka viskas tvarkoj. Bet kai variklis lengvai dirba, turbina jokio slegio tuo metu neduoda, tada variklis dirba kaip ne turbininis, bet siurblys sureguliuotas turbo. Tiesiog atsiranda kuro perteklius, kurio visiškai nereikia. Nebent labai daug dyzelio yra ir negaila leisti per kamina. Seniesiems UTN-5 siurbliams šį mechanizma galiu uždėti, šiuo metu ir detalių turiu. jaroslavlio ir motorpalo siurbliams neina uždėti, reikia keisti visa reguliatoriaus korpusa. lenis123 minėjo, jog ieškos nuo 1025 kuro siurblio, gali paaiškint kuo jis kitoks? Na ar tu apie gamintoja kita kalbi ar apie parametrus? nes tokiems traktoriams yra 3 skirtingi gamintojai dėja kuro siurblius. P.S. jei turite klausimų, galite klausti, bandysim išspresti Jūsų problemas.
  14. Sakau, kad čia kiekvieno fantazijos reikalas:)
  15. Čia kiekvieno žmogaus reikalas, ko jis nori, koks tai tikslas. leni, tau reikia tik dangtelio su membrana ir ir vienos svirtelės. popietėj patikslinsiu kainas viso reguliatoriaus ir atskirai reikalingų dalių.
  16. Kuro siurblius aš remontuoju. Tik va aš netoli šakių dirbu. Iš kitų miestų su kliantais bendrauju siuntų tarnybomis. O kas jums nutiko, kokiam traktoriui ir koks siurblys? Galite skambinti, daugiau pakalbėsim. 861111480 Linas.
  17. Su paprastu monometru nieko nematysit, nes jis šokinės ir neis tiksliai matyti koks ten tas slėgis.
  18. Sveiki, o kuro siurblį nuo mtz traktoriaus turit? Sureguliuoti T-40 galiu aš. O jei neturit galiu ir suruošti savo siurblį pardavimui.
  19. D-245 varikliuose yra dedami 3 skirtingi siurbliai, koks pas jus siurblys? Manau rasčiau korpusą.
  20. Baltas dūmas ne tik nuo vandens buvimo cilindre priklauso. Gali būti ir dėl kuro sistemos, dėl oro padavimo į variklį. Aš tvarkau kuro siurblius netoli Šakių. Paskambinkit, pakalbėsim 861111480 Linas.
  21. Atmink D 245 motoru stumuokliai is apacios ausinami tepalu taip, kad pekeites turbinine grupe dar ne viskas. Nereikia tos turbinines grupes uztenka ir paprastos jei dar gera yra ir velenai laiko kuo puikiausiai paprasto variklio, gali norma daryt pilna kaip turbininiui, sekmingai jau 6 metus eksplotuoju toki egzemplioriu... Viliau, čia vienetai taip laikančių variklių, reiktų džiaugtis tokiu motoru. Blyn turėsiu pasidomėti modifikacijom. Bet juk jei rusas įdėjo stiprų veleną, kuris gali būti turbininiam varikly , tai velenui 1000lt(sakykim) daugiau kainavus ir nedėti turbinos gamykloje, gal 400lt vertės,tai yra apsurdas. Man buvo tik vienas atvejis, kai kliantas atvažiavo ir klausė ar dėti turbina į tokį ar tokį variklį( tiksliai nepamenu) pasakiau, kad kuro kiekį galiu padidinti, bet už pasekmes neatsakau. Tada nurodžiau į ką kreiptis, atsakymas buvo, kiesti velena( grupe jis keitė, tik buvo klaustukas turbo ar paprasta). Turėsiu pasitiksinti kokio variklio. Už grupių skirtumus galiu garantuoti, kad degimo kamera pas turbo yra didesnė.
  22. Nuo maždaug 95 metų, kai prasidėjo tie naujesni skydeliai, jų apfyškės medžeginės, o ne metalinės, tai to pašalinio garso ne tiek ir daug. Svarbiausia, kad būtų neišlaupyta. Keleta metų su tokiu reikėjo dirbti, tai ir muzika girdi ir agregatus. Ne taip, kaip su ausinuku, juk nieko negirdi kas aplink vyksta. viskas buvo įrengta kaip sake kolega, ir manau pasiteisina viskas.
  23. Jūs nekvailiokit mokindami sukinėt bet ką! pas tą siurblį yra tik vienas bendro kuro kiekio varžtelis, jis yra nuėmus dangtelį pačiame viršuje. IR JIS YRA LABAI JAUTRUS PASUKIMAMS. NE DAUGIAU KAIP 90 laipsių į vidų! Jei turbina dėjei, reiktų žiūrėti pagal modifikacijos parametrus, iš aikies neįmanoma nustatyti. Be to turėjei keisti, bent jau turbininius stūmoklius ir kuro kiekio padaryti tarp paprasto ir turbininio, nes teoriškai reiktų velena keisti, jis taip pat skiriasi paprastam ir turbo. Jei padarysi paprastam velenui turbininį kuro kiekį, to pasejoje velena nusuka. Va taip ir būna meistrai kalti, kai kliantas atsiveža kuro siurblį ir sako, sureguliuok man turbininiam, taip ir padaro, o to pasekoje, kai velenas truksta, tai tik meistras lieka kaltas. Nu ka daugiau ir gali bekaltint.
×
×
  • Create New...