Jump to content

ssenelis

Ekspertai
  • Pranešimai

    361
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    5

Atsakymai kurių autorius ssenelis

  1. Prieš 8 valandų, gbandinis pranešimas:

    Na bet tarkim turiu gryno paselio c6 kokio atselio ir nusiperku c2 tos pacios veisles. Tai prie tokio pacio tresimo, skirtusi derlius ar ne? Derlingumo kiek priduoda geresnis atselis? Gal kas kontrole esat dare? 

    Jeigu turi gryną pasėlį , turi gerą valomąją su  trijeriu bloku , gali sėklą paruošti kuo stambesnę ir apsaugotą nuo ligų, tikrai prikulsi ne mažiau, kaip iš pirktinės  c2 . Bandymu yra daug , visi jie atnaujintos sėklos naudai ,bet čia priklauso , kiek savąją sėklą gerini ir kiek pagerinta , vadinama veislinė , 

  2. Prieš 6 valandų, Daidas pranešimas:

    Kad kiek paziuri tai atselis nelabai turi itakos,nes daznas skundziasi sertifikuota sekla,o kaikas ir su 9 atseliu kulia tapaty ka ir kiti ir plius ziemoja geriau

    Ne atsėlis , svarbu veislės grynumas , grūdai skirtingu veisliu bręsta nevienodai , dėl to blogėja kokybė ypač kritimo skaičius .Auginant daugiau veisliu , o ir kelias kultūras , išsaugoti gryną pasėlį sunki užduotis .

  3. Prieš 9 valandų, drapox pranešimas:

    O tai žiemkentiškumas čia ne prie savybių ? O tai kokiu būdu tada išveda žiemkentiškesnes veisles ? Juk žieminių kviečių kaip po tokių aplamai kažkada nebuvo, jie iš vasarinių išvesti.

    Taip galvojo sovietu sajungos  pseudomokslininkas  Lysenko ,kad grūdinant augalus iš pietu galima perkelti į šiaurę . bet eksperimentai baigėsi nesėkme . Žiemkentiškumas  yra paveldimas ir gerinamas kviečiu veisliu ir tarprūšiniu kryžminimu ,mutaciju atranka , bei genu inžinerijos būdu

  4. prieš 21 minutes , stapcius pranešimas:

    Kokius augalus ir ju misinius rekomenduotumet set poseli zaliia trasai? Dobilai, vikiai, grikiai, kai kas net avizas seja :)

    Aš nesakau , kad negalima sėti  , ten kur eis varpinės , ankštinės  ar kitos kultūros . Daug priklauso nuo pasirinktos sėjomainos , per kiek metu jautresnės kultūros grįžta į tą patį lauką

    Tinka posėliui daug augalų , kai pradedi skaičiuoti , kiek kainuoja sėkla , kaip lengva ją užauginti ar daug  sukaupia masės ir naudingu mineralu pasirinkimas labai susiaurėja.Reikėtu daugiau paminėtu augalu auginti sėjomainoje .

  5. prieš valandą, ukis123 pranešimas:

    Bet esmė ta kad atkasus Grūda su gražiomis saknelėmis yra o daigas nelenda

    Spalio 5 d.  neužmirkusioje žemėje pasėti kviečiai jau leidžia 2 lapelį .Kažkodėl apie pasėlio būklę sprendžiame iš vieno požymio , reikėtu pažiūrėti kas grūdo viduj sveikas ar puvėsis , dabar daug kur dirvos atrodo kaip skystas betonas ,, paviršius kietas , bet šlapias , daigas negauna oro ir dūsta .

  6. Prieš 4 valandų, valde65 pranešimas:

    Yra daryti bandymai, nepasakysiu kurioj tai bandymo stotyje.Pasėjo anksti pavasari, kažkur tai kovo pradžioje, ir kūlė vėlyvame rudenyje.

    Bandžiau 2016 metais , nuo sausio kas 10 dienų , iki balandžio 1 d. Visi laukeliai pasėti iki kovo  normaliai sunokino grūdus , pasėti kovo 10 d, vėlai išplaukiojo , bet grūdai vos pasiekė vaškinę branda ,lapkričio 1 d. Kovo 20 ir balandžio 1 d. pasėti varpu nesuformavo

    Sėta mažose bandymo laukeliuose .

  7. Prieš 2 valandų, ignas.d pranešimas:

    Cia tai teisingai pastebeta, maciau kazkur youtubej kaip atrodo perauge dobilai tai siaubas baisiau negu kokia zliuge ar vijoklis. Kiek spejau prisiskaitinet tai uzsieny iseja juos kai kvieciai buna kazkas abie 2 -3 bambly, bet kaip tai praktiskai padaryt tai neismanau, su barstykle manau mano atveju 28 m. isbarstyt dobilus misija neimanoma, cia jau ir ramus oras bei 1000 darbinio negelbes  :D

    Jau daug metu dobilus sėjame į žieminius atlikę purškimus herbicidais , niekada nebuvo peraugę  , arba nesudygę . Tuo metu važiuojant tarp technologiniu pėdsaku nelieka .

  8. Įdomu kame bėda , labai sumažėjo derliai , skursta augalai ? Toks šarmingumas kenksmingas , jeigu yra Na druskų , bet tokiu dirvožemiu Lietuvoje , lyg nėra . Daugiau Ca turinčias dirvas toleruoja beveik visi sėjomainos augalai - jautresni rugiai , avižos , bulvės .

      Suderinus trešimą , naudojant azotą amonio formoje , pridedant blogiau šarminėje dirvoje įsisavinamus mikroelementus ypač geležį , derliai gali būti labai geri . Svarbu ir tai , kad kalkingas dirvožemis sugeria daug vandens ir greitai džiūsta paviršius , lietingas periodas šarmingumą mažina , įdomu , kada imti pavyzdžiai iš sausos ar drėgnos dirvos . Daugeliui , tokie dirvožemiai tik svajonė .

×
×
  • Create New...