Jump to content

ludditas

Nariai
  • Pranešimai

    956
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    8

Atsakymai kurių autorius ludditas

  1. Prieš 2 valandas, ceck pranešimas:

    tai ką dabar turėsi ieškot dar 10,5 ar kaip?

     

    Nzn dar🤔, aš juos dėl išmokų deklaravau, ne dėl efektyvumo metodikos. Vietoj 1500 gavau 400 😄.

    ZUDC skambinau, tai jie ten dar kosmosenlb supranta.  Sako nedeklaruok, tų kur dabar nepažymėti kaip kraštovaizdžio elementas. Bet įsipareigojimai tai kabo visiems elementams, jie nepanaikinti tiems kuriuos atmetė.

  2. prieš 25 minutes , ceck pranešimas:

    Bet išmokos jokios negavau nei 1 € beje aš to ploto ir neatsisakyčiau deklaruoti bet sistema neleidžia 🤔o dega raudonai kad sumažėjo 10% plotas ir neleidžia tvirtinti deklaracijos

    Jei tuos elementus pats įbraižei, tai daugumą jų vic atmetė. Pas mane iš 12 ha liko tik 1,5.

      Šiemet įbraižyti neleidžia.

  3. Prieš 1 valandų, manttys pranešimas:

    Kaip elgtis. Paribi rodo toliau nei deklaruota, pagal ka tikrins? 

    Screenshot_20240430_123345_NMA agro.jpg

     

    Mano galva trauk kiek leidžia ir viskas. Niekas ten nevažiuos ir nematuos kiekvieno vingio.

  4. On 2024-04-27 at 00:52, Dar vienas miestietis... pranešimas:

    bet ten kazkokie gabai sako kad negalim arti DP

    o deklaruoti pvz pudyma leis sistema ?

    Deklaruoti leis bet ką. GAAB nieko apie pievų suarimą nesako. Yra 3 valdymo reikalavimas - laukinių paukščių apsauga, jis neleidžia suarti pievų. Net kaip jis veiks niekas negali pasakyti. Nes jau turėjo už praėjusius metus daug kam taikyti sankcijas, bet kol kas nieko nesigirdi.

  5. Prieš 3 valandas, udugas pranešimas:

    Dabar skaitau naujas taisykles tai žiūriu augalų kaitai nebetinka GPŽ, pagal 43.2 punktą. 

    Išskyrus klasifikatoriaus kodai: KTŽ, AGU, POM, DUK, DAK, APY, AMP, NMI, PDJ, SLU, PAU, DAM) ir (ar) Klasifikatoriaus kodo GPŽ.

    Jo, neatkreipiau dėmesio.

  6. Prieš 1 valandų, Marijus197 pranešimas:

    Sveiki, gal kas patars. Tarkim VED išraše, rašo, jog ūkyje yra 4.56667 vnt. karvių. Gal galima kurnors deklaravimo sistemoje pažiūrėti, kokie skaičiai bus po deklaravimo (po kablelio tikslumu)? Nes dabar tik PPIS sistemoje galima pažiūrėti sveikaisiais skaičiais, esančius ūkio gyvūnus🧐

    Karvės skaičiuojamos ne po deklaravimo o imamas kiekvieno mėnesio vidurkis už 6 mėnesius, SG dydis priklauso nuo gyvulio amziaus, laikymo trukmės. Atsives veršelį karvė ir visa skaičiavimo sistema sugrius, nes nuo to mėnesio įsives naujas gyvulys.

  7. Prieš 8 valandas, sole pranešimas:

    Ar nebus pažeidimas pagal GAAB 7 jei baltyminės žolės bus auginamos 4 metus iš eilės tam pačiam lauke?

    Manau kad nebus, nes tai yra III grupės augalai:

    10.1. bent 65 proc. deklaruotos ariamosios žemės (išskyrus Klasifikatoriaus III ir IV grupių pasėlius bei pūdymo plotus Klasifikatoriaus kodai: PDŽ, PDJ) ploto kasmet skirti kitam pasėliui auginti, t. y. kitais metais po einamųjų metų turi būti auginamas kitas pasėlis nei einamaisiais metais.

    Pasitikslinkit NMA ar ŽŪM, kad nebūtų bėdų. Kadangi pas mane ekologinis ūkis plius daugiau kaip 75% sudaro baltyminės ir DGP tai man 7 GAAB netaikomas.

    Beje kas augina nemažai ankštinių ir turi DGP, baltyminių žolių pasiskaičiuokit tuos 75 % gal ir jums 7 GAAB negalioja.

  8. prieš 5 minutes , manttys pranešimas:

    skambinau Į nma, bet negebėjo man į klausimą atsakyti. Jūs atrodote išprusęs.. Jeigu esu augalų kaitoje ir turiu 5 kultūras, ar galiu dalį kultūrų sėti 2 metus iš tu 4 metų? pvz rapsas-kvieciai-zirniai-kvieciai. Lyg ir galiu, svarbiasia neatseliuot

    Taip taisyklės sako, kad negalima to paties augalo auginti 2 metus iš eilės. 4 ar 5 kultūros čia nesudaro esmės. Gali būti kviečiai-rapsas-kviečiai.

  9. Prieš 16 valandų, kestoxs pranešimas:

    Pasimečiau, dqlyvaujamt augalu kaitoje, kiek kulturu reikia turet? Pievos iki 5 metu skaiciuojasi? Ir baltiminiu % reikalauja  dar? 

    4 kultūros, iš jų viena baltyminė kuriai skiriama ne mažiau 10 % ploto, GPŽ tinka, bet kaip minėjo 1 metams. Baltyminės žolės ir jų mišiniai (visą III grupė) gali būti vienam lauke 4 metus, bet ne didesniam nei 50% plote.

    Iš esmės su GPŽ ir baltyminėm gali sukti kaitos ratą nieko, ar beveik nieko nekeisdamas. Pvz. sėji dobilą su vienmetėm svidrėm deklaruoji kodu GPŽ, kitą metų svidrių nelieka deklaruoji dobilus, dar po metų įsėji pvz., liucerną deklaruoji kodu AKM ir t.t.

  10. Prieš 11 valandų, udugas pranešimas:

    Gal kas domėjotės veikla naujų medėjančių augalų sodinimas, per mokymus skaidrėse buvo, taisyklėse neužmatau tokios veiklos?

    Ji jau buvo 2023 metais. Žiūrėk prie kraštovaizdžio elementų, tikrai yra.

  11. Prieš 1 valandų, kordas pranešimas:

    Sveiki,

    norėjau paklausti kaip deklaruoti sugriuvusį pastatą dirbamos žemės sklype? Iki tol pastato ploto nedeklaruodavome.

    Ačiū

    Jei jis nepažymėtas kaip kraštovaizdžio elementas tai niekaip.

  12. prieš 29 minutes , tadasjo pranešimas:

    Skamba kaip ką notim tą darom su jūsų žeme. Jei nedeklaruočiau, neaišku kaip tada būtų po metų, gal tą sluoksnį ir panaikintų, bet čia tik gal.

    Kolkas kiek matau kad yra ragai su tuo lauku,.teks persėt pieva ir tiek. 

    Gerai įsiskaityk 3 VR! Gali persėti III grupės augalais. Reiškia sėji šiemet pvz dobilus, o po metų tas plotas turėtų iškristi iš paukščių apsaugos sluoksnio, nes paukščių apsaugos niekur nėra kur deklaruojamos daugiametės žolės. Ir galėsi manau sėti ką nori. Aš taip darysiu, nes tie plotai jau suskusti pas mane.

  13. On 2024-04-14 at 22:10, tadasjo pranešimas:

    Suariau daugiametės šiek tiek pievos, paukštukų nebuvo, dabar po jų žemėlapio atnaujinimo pripaišė paukštukų, tai nebežinau kaip elgtis. Nma agro programėlėje nėra, bet kitam žemės ūkio duomenų žemėlapyje yra. Kaip elgtis gal kas žinote? Sėti javus ar pievą ir bandyti eiti kaip su daugiamete pieva į paukščių apsaugos programą?

    Čia vienas narys DDobilas rašė, kad norima pakeisti laukinių paukščių apsaugos VR, kad jis būtų neprivalomas. Bet kol kas keitimų nėra. Gal verta palaukti?!

  14. On 2024-04-08 at 16:33, UK. POVILAS pranešimas:

    Naujas bardakas ten, o ne tvarka nauja, 

    Jai nepasirašis teks kreiptis į advokatą kad surašytų skundą ir kompensuotų išlaidas tu sklypų, 

    Man šiandien patvirtino projektuojamus sklypus kuriuose yra nemažai krūmų. 

    Gal ten pas jus kokios vidinės problemos skyriuje, kad netvirtina net po atliktų kadastrinių?

  15. prieš 7 minutes , UK. POVILAS pranešimas:

    Ne miško, kur miškas yra pažymėtas miškų ir neįtrauktas į bendrą plotą

    Įdomu. Pas mane irgi yra  iš 3ha apie 1,5 ha krūmų. Po savaitės turėtų tvirtinti projektą, pažiūrėsime ar praeis. Šiaip įtartinai ilgai nepatvirtina, žadėjo prieš Kalėdas, po to 2 kartus nukėlė tvirtinimą.

  16. prieš 38 minutes , UK. POVILAS pranešimas:

    Sklypai užregistruoti registru centre jau ir sutartį nuomos aš jau pasirašiau, nepasirašo nzt padalinio vadovė, nes nuo sausio kur apaugę medžiais nesudarineja ilgalaikės nuomos, tik projektavo ir matavo dar pernai, o nuo sausio jau pakeitė įstatymus, ir tik patys nzt sužinojo kovo mėn

    O tai gal kartais tą apaugusią žemę pavertė miško žeme ir dėl to viskas stoja?

     Nes nelabai rasi valstybinės žemės sklypų kurie nebūtų apžėlę nors kiek. Ir kokia viso to esmė, gal valstybė prieš nuomuodama sklypus juos sutvarkys? 😁

  17. Prieš 4 valandas, manttys pranešimas:

    kokio galingumo didžiausią traktorių leidžia pirkti pagal smulkių-vidutinių paramą, kas turit patirties?

    Jei šiai priemonei taikoma nauja pagrindimo metodika, tai viskas priklausys nuo ūkio dydžio. Kaip pvz., jei ūkis 100 ha preso-vyniotuvo pirkti neleidžia. Skaito, kad technika pilnai neapkraunama, per porą savaičių viską nudirbti, o tada jo stovės.

      Skiriasi iš esmės pagrindimo metodika. Jei anksčiau galėjai pagrįsti jog su galingesniu traktoriumi gali greičiau nudirbti darbus, tai dabar tas netinka. Reikia, kad traktorius pastoviai dirbtų taip pagrįsi jo reikalingumą. Žodžiu reikia pasukti galvą kaip įtikinti vertintojas jog tau jo reikia.

  18. On 2024-03-15 at 15:44, kestoxs pranešimas:

    Tai kaip teisingai ta registruojama technika nurašyti ir parduoti kaip asmenine? O kaip su pardavimu į užsienį? Dokumentai perregistravimui kokie yra? Labai žmones pirkt nori bet PVM mokėt nenori 

    Nzn, ar visai teisingai bus šiuo atveju, bet visai neseniai gavau iš VMI atsakymą panašiu klausimu. Tai jei vykdant nuotolinę prekybą ir parduodant ES ne PVM mokėtojui sumai viršijus 10000 EUR reikia registruotis tos šalies PVM mokėtoju. Tai neaišku ar technikos pardavimą bus nuotolinė prekyba?

     

     

     

     

  19. Prieš 4 valandas, vilius36 pranešimas:

    Ar aš ko nesuprantu ar čia valdzia patvarke savo naudai išmokas.150+uz ha čia taip turi but ar dar turi kiek pervest. Pas mane 90% pievos.

    Deja, bet taip. Tas buvo aišku jau deklaravimo pradžioje. Galėjai rinktis laukinių paukščių apsaugą už Natura 2000 ribų, būtum dar gavęs +74 EUR/ha. Bet ten įsipareigojimai 5 metams.

  20. prieš 43 minutes , axe pranešimas:

    jeigu daug uzsimetei atsargos tai tau gal nieko tokio nors ir kelis miskelius galbut sumazino tavo atveju bet vis tiek pakanka ke ploto ekoschemoms

    Tai man apskritai efektyvumo metodika netaikoma, nes DGP daugiau kaip 75 %. Aš dėl išmokų už kraštovaizdžio elementus pergyvenu :).

×
×
  • Create New...