Jump to content

MF 6490

Nariai
  • Pranešimai

    114
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Haha
    MF 6490 reacted to aladinas in Horsch vs Amazone, ką rinktis.   
    Na taip , gal ir greitis gal leebas skraido nežinau
  2. Patinka
    MF 6490 reacted to Remse in zieminis rapsas   
    Gautum už dyka, pasetum ir 50 veisliu
  3. Patinka
    MF 6490 reacted to drapox in žiemkenčių buklė   
    Užpuolė žmogelį ligos. Išsigydo vėžį, po kiek laiko visiškai pasveiksta po insulto, bet lieka hemarojus ir sloga, todėl žmogelis paniūręs ir nepatenkintas. Štai taip galiu apibūdinti kai kurių ūkininkų paverkšlenimus dėl dabartinės žiemkenčiū būklės ir jiems gresiančių pavojų. 
  4. Patinka
    MF 6490 reacted to MBLORINSER in Skystos trasos KAS-32, ir t.t.   
    Turbut su maisais daugiau zaidimo nei su Kas.
     atlieku maisu nelieka
     ju kilnoti reikia
    maisu pjaustyt ir dulkes kvepuoti
      su ranka zarstyt jeigu nori sutalpinti....
    ir pigiau nuperki o viska suskaiciavus gaunasi dar pigiau.
  5. Patinka
    MF 6490 reacted to drapox in Lėkštiniai skutikai.   
    Matai, jei važinėsi žiemą su vasarinėm padangom, tai irgi bus prastai. Ir čia tas pats. Negali dirbti šlapios žemės su tokiu volu. Čia skirtas tik labai sausai dirvai grumstams laužyti. Drėgnai dirvai reikia guminio ar vamzdinio volo, kad neliptų žemė.
  6. Patinka
    MF 6490 reacted to drapox in žieminių kviečių veislės   
    Taip, pirmi. Gaila kad niekas nepasidalino patirtim forume, tai net nežinau ko tikėtis. Sėsiu labai margam lauke, ir sunkaus priemolio ir lengvesnio ir durpės ir priesmėlio, tai žiūrėsim kaip jis ten su lengva žeme susigyvena. Sakė kad tinka lengvoms žemėms.
  7. Patinka
    MF 6490 reacted to ECO in zieminis rapsas   
    Ir mes turim si bei ta. Penktadienis 04.27




     
  8. Patinka
    MF 6490 reacted to 00900storas in Trašų kainos   
    Ahema salietra parduoda po 212 uz grynus ir iki kiemo ! Ka domina pamastykit ! O gal dar pigs ! Kas ten zino ! 
  9. Patinka
    MF 6490 reacted to Tom. in Trašų kainos   
    LITAGRA-  AMONIO SALIETRA -222 + PVM ( lietuviška) , KARBAMIDAS 230+PVM
    IMLITEX- AMONIO SALIETRA-222 +PVM ( angliška). KARBAMIDAS 230+ PVM, AMONIO SULFATAS- 177 +PVM
    ALSA- AMONIO SALIETRA - 225+PVM (rusiška). KARBAMIDAS 220EU + PVM , AMONIO SULFATAS - 168+PVM
     
    Atsiskaitymas iškarto. Atidėjimas apie  7-10 eu.
  10. Patinka
    MF 6490 reacted to Tadusia.L in Trašų kainos   
    Achema. AN 225, Karbamidas 235, KAN 174, KAN+S 185. Už grynus čia kieme. KAN kaina labai gera skaiciuojant N Veiklia paprastas KAN pigesnis net. Kas esat naudoja ar galbūt naudojat visada galėtumėt argumentų duot? Kaip ten dėl jo tirpimo ir N pasisavinimo viskas tvarkoje?  Kalbu tiek apie pirmą tiek apie pagrindinį tręšimą.
  11. Patinka
    MF 6490 got a reaction from Witalikas in Grūdų kainos?   
    Ana savaite 178 extr Ryga
    I elevatoriu po 168 ar 170 pardaviau, iškart fiksavau ne mažiau 100 tonu LA
  12. Patinka
    MF 6490 reacted to panjabis in zieminis rapsas   
    Nes zemiu brangiai prisipirke, nuomas susikele vaiksto peilio asmenim tai paskui ir neramu. 
  13. Patinka
    MF 6490 reacted to jaunasis21 in žiemkenčių buklė   
    Kaip vertinat tokį tankumą? 

  14. Patinka
    MF 6490 reacted to Gnytasis in MASSEY FERGUSSON   
    6490 turejom 2008m ties 3000mth pagalves kabinos dar butu praeja kokia 1500mth minimum(stengiaus tankiai zemes nukrapstinet kad nesusitrintu greit) aisku buvo reikalu su tais pagalviu resyveriukais plastikiniais, tai praardziau(per puse ardosi) sutepiau spec sandarikliu, nes pradejo snypst palengva ir viskas ok. Slangas kaip ir dabar stengiuos patobulint ir pritvirtint, kad nebutu reikalu veliau. Tik vat naujajam nenumaciau, kad vamzdeliai trukines ir tepalo ims variklis tiek :). Visumoj dabar naujam daug geresniu sprendimu po kabina ir mazgu maziau kurie tarpusavi prasitrins + ner tu pagalviu nes man jos nepatiko.  6490 Pagalve kabinos galine gan lengva pakeist tereik ratus nuimt. Reikejo ieskot del ko iseidinejo oras tai paardem paziuret pagalve :). Buvo vienas daviklis dezes sugedes 150lt vertes ir sankabos pedalo vienas. Is po mtz ilipe biski is dalies patys kalti kad tankiai ir letai koja atleidinejom sankaba  Dabar dar prie elevatoriu matau 6499 nemazai vadinasi ner dar jie blogi nes jau butu iskeisti i ka nors kita. Faktas, kad cia loterija ar tau suges, o gal niekad nereiks lyst. Apie JD ir yra pavyzdziu su kuo pakalbet stebuklo nera ir toj pusej gal tik kiek maziau kvailesniu gedimu. 
  15. Patinka
    MF 6490 reacted to Zilvis55 in MASSEY FERGUSSON   
    Tel turbinos nuėmimo mažiausia sukt galvą reik. Juk ten ne dėžę išsiardyt. Valanda laiko ir nuimta. Sisu varikliai vieni geresnių.
    Kondicionieriaus siurbliai manau beveik į visus traktorius ir kombainus eina to pačio gamintojo. Spėju sistema nebuvo išvalyta tinkamai po pirmo siurblio susidėvėjimo(aišku tai problematiška padaryt)
    Kabinos pagalvių problema aktuali ir claas bei fendt.
    Beje, claas tikiuosi bent su FIAT varikliu paėmei?
    Apie jungiklius galėjai išvis patylėt, nes aš tau neįvardijau koks jis buvo. Juk nepradėsi sakyt kad šlangos brangios fergusonui, nes matei SENUKUOSE daug pigesnių.
    Taip kad visi geri kol nesugenda. Būna ir apynaujiem ir dėžės ar varikliai užlinksta. 
  16. Patinka
    MF 6490 reacted to drapox in žiemkenčių buklė   
    Reiškia Balitus pati veislė problematiška ant sudygimo. O esant vėlyvai sėjai kaip šiemet ir dar prie to ekstremalioms sąlygoms, tas gali turėti didelės reikšmės pasėlio išlikimui ir tolesniam vystymuisi. Ko tai tokie duomenys veislių bukletuose neskelbiami. 
  17. Patinka
    MF 6490 reacted to Remse in Trašų kainos   
    Su karbauskio kolukiu is principo nereiktu dirbti.
  18. Patinka
    MF 6490 reacted to Išradėjas in Kaip tręšti žieminius kviečius   
    Kalio daug,fosforo labai mazai,kai kuriu mikroelementu isvis nebuvo,zodziu balansas prastas.Pagrinde tresiau fosforu ,kaliu- kas antri metai.Kalio kai perdaug, blokuoja kai kuriuos kitus elementus.Kuldavau apie 5, kai balansas apsitvarke po triju metu, ir 8 atsirado.Po 3 metu tyrima pakartojau, dirvoje is esmes niekas nepasikeite,bet su trasom vis pabalansuoju.
  19. Patinka
    MF 6490 reacted to mwex in Kaip tręšti žieminius kviečius   
    na, su mielu noru atlikciau dirvozemio tyrimus savo zemejje, taciau turime apie 30 lauku, sumoje 110 ha, o ir laukai toli vienas nuo kito, dirvozemis labai skirtingas...tevai 15 metu trese tik salietra arba 16uku pavasari ( dazniausiai sekanciais metais npk atsisakydavo negave jokio derliaus priedo).  Keletas lauku  pastoviai duodavo 4-5 t. Derliu, kiti 2-3 t. ar  dar maziau...visada tevai 'iseidavo" i pliusa , bet atsirado 'smilguole, tuscioji aviza, dirses,  vabalai....ligos....dar susigundeme 'razienomis per ziema".... susumavus islaidas chemijai, pelno nebeliko.... pries 4 metus pradejome tresti npk is rudens, pradejome seti zirnius...tresti mikro trasomis ( pora metu zirniu derlius ypac nuvyle del netinkamu herbicidu -mcpa ir kiti pigus, neregistruoti variantai, pernai nenusiseke dar ir su nedaigia sekla, keletos lauku net nebereikejo kulti...). Teigiama medalio puse yra ta, kad po zirniu zieminius derlius pakilo iki 4-6 tonu, pernai viename lauke kuleme 7.5 t. Ha.  'Slyno" molio laukai taip pat pradejo duoti derliu  po zirniu priesselio... pagave azarta, keleta lauku apsejome baltaja garstycia, rudeni apareme...rezultatas kaip ir po zirniu... na ir gryztant i tema - per sitiek metu, buvo ivairiu bandymu su trasomis ( kai kurie laukai gavo dvigubas ar net trigubas normas), taciau derlius nuo laukiamo rezultato skyresi keleta kartu... vien tik trasos  nera iseitis, 'kompleksinis planas" - sejomainos, tresimo, dirbimo....konkreciam laukui butu visai kas kita, taciau su esama politika, planuoti keleta metu i prieki yra sunku...
  20. Patinka
    MF 6490 reacted to ramunas.s in Zirniai   
    pupos lingo. zirniai fenixas. cia jau na...... su tokiom chemijom kur kaina belenkokia o nieko neveikia. geriau jau buciau su mcpa nuputes uz centus
  21. Patinka
    MF 6490 reacted to amazone30 in žiemkenčių buklė   
    Tie patys ADA  

  22. Patinka
    MF 6490 reacted to paulius radvila in Skiltis chemijai   
    Karbamidas su reguliatorium gerai apdegina, oras irgi numatomas tam palankus
  23. Patinka
    MF 6490 got a reaction from paulius radvila in Zirniai   
    Sveiki.iki kiek vėliausiai žirnius galima purkšti nuo žolių.. Dabar apie 5 cm..o žolių neera..feniksu nebepurskiu ,nes paskutinius du metus po jo visvien žolių nemažai budavo
  24. Patinka
    MF 6490 reacted to grazbek in Kaip tręšti žieminius kviečius   
    Aš nebūčiau toks kategoriškas yra ka ir pasižiurėti su kolegom pabendrauti o ir kotletas visada skanus būna tik paskutiniu metu kažko sausi tie kotletai.
  25. Patinka
    MF 6490 reacted to grazbek in Kaip tręšti žieminius kviečius   
    Na 7 tonom kaip ir daugoka azoto.čia turbut kaip viena firma pardavinejanti trašas visusu moko tresti daugiau o pati su agricon galvom tresia.
×
×
  • Create New...