Jump to content

heva

Nariai
  • Pranešimai

    416
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    4

Atsakymai kurių autorius heva

  1. O tai mes nenorime būti inovatyvus, ar važiuoti į keliones? Mes galime tai daryti esant mažesniam firmų godumui, dabartiniame kontekste, dar 2 metai tokie ir dauguma ūkių bankrutuos, ko pasekoje bankrutuos firmos, trumpalaikis labai požiūris, jei gaunam grūdų kažkur pigiau, melzkim ūkininką iki galo,derlių gaunu tokį patį, kaip visada, bet minusas gaunasi, nes tampa nebe darbas, bet kazino ruletė, kažkas išlošė, kažkas pralošė, nepamirškim, kad mes konkuruojam su ukiais kurie vakarų Europoje dirba 100metu ir tiek infrastruktūra, tiek patirtimi lenkia mus 

  2. Didžiausia problema Lietuvoje yra konkurencijos mažėjimas, pažiūrėkit, kiek rinkoje beliko žaidėjų, viskas sueina į keletą rankų, ko pasekoje karteliniai susitarimai tik lengveja, niekas nebekonkuruoja dėl pardavėjo, o jis tiesiog yra lengvai pakabinamas sutartimis ir visais kitais dalykais, atėjom prie prekybos pagal matif, bet formules imam iš dangaus, likom prie klasių kažkokių, ko pasaulyje nėra ir kuo mažiau konkurencijos, tuo ūkininkus labiau spaudžia ir spaus. 

  3. Realiai tie Ukrainos grūdai niekur nedingo, kaip iki karo važiavo į pasaulį, taip db važiuoja, tik sąnaudos auginimo pasikeitė, nes kuras ir trąšos iš mūsų pagrinde važiuoja, rusai vagia Ukrainos grūdus, plius augina su trąšomis už dyka ir taip muša kainą visame pasaulyje 

  4. Prieš 2 valandas, Shimshius pranešimas:

    Pernai liepos menesi ar spalio men?

    Spalio men nulis prie matif elevatoriuje uz 300 km nebuvo.

    Fantazuoji jau.

    Paziurek dar 2-5 metus i buvusias formules tokiu laikotarpiu ar pamatysi dideli skirtuma nuo sios dienos kainos?

    Rugsėjo pradžios sutartis, tu ne Fantazuoji? 

    Screenshot_20231005_213801_com.google.android.apps.docs.jpg

  5. Prieš 2 valandas, manttys pranešimas:

    as moku už nuvezima 9 eur. tai atmetus formule (-10) ir vezima, gaunas 215. bet aš vežu 100km, o tavo atstumas apie 300. tai jei minusuojam dar 18 euru, gaunas 197, tai kaip ir ok.

    Kažkodėl pernai antrai buvo 0 formulė už 300km,o šiemet 30 ir daugiau, nes niekam nereikia grudu, kodėl toks stabdis šiemet nežinau... 

  6. Prieš 1 valandų, Shimshius pranešimas:

    Su tais ukrainietiskais grudais bus bedu, reik savo stumti kuo greiciau, kad nebutu blogesne kaina poto.

    Nėra matematikos su tais ukrainietiskais, Rumunijoje po 220doleriu jie gauna, patys prideja į yuo tube, kad veža į Rumunija pakankamai lengvai. 

  7. On 2023-04-26 at 21:28, dariius 30 pranešimas:

    Kaip pas jus vaizdas zieminiuose kvieciuose? Pas mane atseliuotuose kvieciuose(skagen) liudnokas- trasosos pirmu ratu atiduotos pries keles savaites ir augalai nesimaitina vietomis salotines spalvos, ka patartumet daryt zadint per lapus, ar cia kokios pasaknio ligos? 

    Pas mus pas visus aplinkui atsirado geltonų plemu laukuose, net lapai džiūsta ir traukiasi, vietomis, nesuprantu kame reikalas. 

  8. prieš 16 minutes , Deutz fahr pranešimas:

    Kazin ar gausis ispust kainas. Nes kitoj stalo pusej amerikosai su savo institucijom, ataskaitom siekia sumazinti grudu kainas

    Pas amerikosus irgi problemos su kvieciais, daug reiks atseti, šios dienos reali kviečių kaina pagal visas kitas kainas turėtų būti apie 300,bet kaip bus aiškumo nėra. 

  9. prieš 19 minutes , Virgis. pranešimas:

    Ne blokuojamas o stabdomas eksportas kviečių ir saulėgrąžų, bet sprendimas dar nepatvirtintas, o tik bus aptariamas maskoliu žemės ūkio ministro. 

    Putinas bandys išpūsti kainas, nes grūdų už dyką nenori atiduoti 

  10. prieš 43 minutes , agronoms pranešimas:

    Grūdai plaukia ne tik iš Ukrainos.Visad jie iš jos plaukė ir dar didesniais kiekiais.Rusai buvo sustabdę eksportą praeitais metais,dabar visa tai paleido,kinai taip pat turėjo didžiulius rezervus.Manau su rusais bus bėda,jau dirba ir dar įsisavina didžiulius plotus.Nesunku susirasti informacijos internete ir susidaryti įspūdį kiek jie gali paduoti grūdų.Norėčiau kad tai būtų netiesa,bet tai deja realybė.Gal kaip nors tas dar keisis,bet aš neišmanau kaip.Jeigu bus jų perteklius,kaina tikrai nekils.P.s.tiesa jų ūkininkai ir bėdavoja kad kainos mažokos.

    Rusija po 100e vietiniams temoka, kuras ir trąšos pigesnės, bet netoli mūsų kainų, prisivoge Ukrainos 30%derliaus ir meluoja apie rekordus, ten pasakų šalis 

  11. prieš 34 minutes , kestoxs pranešimas:

    Vargu ar galima tikėtis, retai kada pigdamas  nukrenta iki prieš brangimą buvusia kaina. Nu bet jau dabar matau 720 salietra. 705 KAS. Nzn galvočiau, kad 600 galima tikėtis.

    Labai nekris greičiausiai, nes fabrikai stovi visi, vakumas trąšų susidaręs, o kai pirkimas bus didesnis nei pasiūla, kainos nenumus 

  12. prieš 18 minutes , panjabis pranešimas:

    Kaip ten rusijoj tie tariami salciai galejo tureti kvieciu auginimo regionams itakos? 

    Šiandien dėjo, kad rekordinių derlių nebebus, nes nukentėjo nemažai, tik dabar dar minus 10 laikosi nieks neaišku. 

  13. Prieš 13 valandų, agronoms pranešimas:

    Man tai tikrai jokios nuoskaudos,juk aš siauro mastymo žmogelis🙂😀...Man patinka tik tai,kaip mes rėkiam ,duokit mums išmokas tokias kaip vokiečiui,danui,kodėl mus žeminat???Tik parodykit daną,važiuojantį dažytu kuru?Vargu bau pavyks.Na taip,nes jis masto truputį plačiau už mane,siauro mastymo žmogelį...

    Danas važiuoja tuo žaliu ir visa šeima važiuoja ir kurena viską su dyzeliu, ten dyzelis visiškai neskaičiuojamas, atveža fura pripila, čekį ant vinio ir gyvenime nieks net nežiūri, kiek atvežė. 

  14. prieš 19 minutes , Planetarke pranešimas:

    Žiūrint į ateitį, tai pasakykite, kiek gali Ukraina užauginti grūdų? Šimet pasėta žieminių tik 60% įprasto ploto. Bet juos dar reiks ir nuimti. Kiek pas jų pakilo sąnaudos? Nejaugi ten salietra po 180? Dyzelis po 60ct? Tas pats su Rusija. Išlaidos milžiniškos vien karo palaikymui. Nejaugi ten nėra infliacijos? Niekas nesikeičia, visi laimingai senu tempu dirba ir grūdų perteklius? Netikiu, kad tai tempsis taip ilgai. Tiek nafta, tiek dujos ilgainiui apstos tekėti į Eu, kuri yra pagrindinė importuotoja. Juk neauga ant medžių kviečiai, reikia ir ten sąnaudų užauginti. Šito nesuprantu aš. Šiandien dienai tai taip, yra likučių. O kad bus ateinantį rudenį? Iš kur tai pasiūlai pakilti ar bent išsilaikyti?

    Kuras Ukrainoje 1.30,trasos kaip pas mus, chemija pigesnė, grūdai kviečiai apie 150-200,o savikaina gan nemaža 

  15. prieš 40 minutes , jawax pranešimas:

    Nebūčiau toks tikras, net įprastomis sąlygomis rinka buvo neprognozuojama, o dabar tuo labiau. Tas grūdų eksporto susitarimas pradžioje atrodė labai reikšmingas dalykas, bet patys matėm, kaip grūdai toliau plaukė su turkų pagalba, kai rusija po Krymo tilto sprogdinimo pasitraukė iš jo, vėliau patikslindama, kad tik laikinai suspendavo. Didžiausia bėda tuo metu buvo laivų draudimas, nes kai kurios kompanijos atsisakė priimt tokią riziką arba pakėlė kainas. O grūdų judėjimo tai nesutrikdė. 

    Susitarimas aišku padeda Ukrainai eksportuoti grūdus, palaiko ekonomiką, bet didžiausią naudą iš to gauna turkai ir rusai. Turkai yra didžiausi grūdų ir trąšų pirkėjai tame regione, o pagal susitarimo sąlygas rusiškoms trąšoms ir grūdams jokie ribojimai netaikomi, tai iš to didžiausia nauda rusijai. 

    Susitarimas susitarimu, tarkim rusai netrugdys Ukrainos grūdų eksportui jūroje, bet kaip jį reikės užtikrinti, kai artėja žiema, elektros ir šilumos infrastruktūra kasdien vis labiau griaunama? Šiandien elektros energijos tiekimas ribojamas jau visoje Ukrainoje, tai spėju atsiliepia viskam, traukinių eismui, elevatorių darbui, o dar visa žiema priešaky, kur jei nebus suvaldyti apšaudymai, degalai ir kuras taps vieninteliu šilumos šaltiniu, tai nepils į lokomatyvą dyzelino, jei ligoninė stovės šalta. Čia tas susitarimas tik formalumas, nes kol kas atrodo, fiziškai nebus galimybių išgabent visų grūdų.

    Šiandien vėl daužo infrastruktūra, jau taip nėra elektros arba per dieną po val tik teijungia,čia prives Ukraina prie visiško ekonomikos sustabdymo, jei neras priešnuodžių toms raketoms.Ir kainos labai slidus reikalas. 

×
×
  • Create New...