Jump to content

Naujas mokestis-šiukšlių


Recommended Posts

     Pas mus savivaldybė nusprendė apmokestinti ūkininkus už šiukšles. Jau net parengė sprendimo projektą ir planuoja jau gruodį patvirtinti ir būti pavyzdžiu kitoms savivaldybėms (taip bent išsireiškė) Ir norai gan nekuklūs. Bent jau planuose už kitos (fermų ir ūkio) paskirties objektą 134 eurai metams (94 pastovi įmoka, o 43 kintama) už kiekvieną turimą pastatą didesnį kaip 200m2. Jeigu ūkis yra ne šalia šiukšlių surinkimo maršruto, ar jeigu nebūtų pasiimtas konteineris, tai reiktų mokėti  94 eurus. Turint porą fermikių, daržinę, garažą, sandėlį jau susidarytų apvali suma. Ir į kompromisus valdžia nelabai ir nori eiti. Tikslas ūkininkams uždėti mokesčius, kad galėtų sumažinti šiukšlių mokesčius daugiabučių gyventojams (nuo 63 eurų iki 45). Kaip ir vėl nori supriešinti ūkininkus su daugiabučių gyventojais. Ar dar kokioj nors savivaldybėj reikia mokėti šiukšlių mokesčius už fermas ir sandėlius? Ar valdžia planuoja kažką panašaus? Visiškas kosmosas, nes nei plėvelės, nei tinkliuko, nei vaistų buliukų, nei didmaišių, nei chemikalų taros ir kt., nei gaišenų kaip ir negalima dėti į konteinerius. Be to ūkininkas taip pat gyvena sodyboje ir už savo namų šiukšles taip pat moka. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 2 valandas, DDobilas pranešimas:

     Pas mus savivaldybė nusprendė apmokestinti ūkininkus už šiukšles. Jau net parengė sprendimo projektą ir planuoja jau gruodį patvirtinti ir būti pavyzdžiu kitoms savivaldybėms (taip bent išsireiškė) Ir norai gan nekuklūs. Bent jau planuose už kitos (fermų ir ūkio) paskirties obje:icon-lol:ktą 134 eurai metams (94 pastovi įmoka, o 43 kintama) už kiekvieną turimą pastatą didesnį kaip 200m2. Jeigu ūkis yra ne šalia šiukšlių surinkimo maršruto, ar jeigu nebūtų pasiimtas konteineris, tai reiktų mokėti  94 eurus. Turint porą fermikių, daržinę, garažą, sandėlį jau susidarytų apvali suma. Ir į kompromisus valdžia nelabai ir nori eiti. Tikslas ūkininkams uždėti mokesčius, kad galėtų sumažinti šiukšlių mokesčius daugiabučių gyventojams (nuo 63 eurų iki 45). Kaip ir vėl nori supriešinti ūkininkus su daugiabučių gyventojais. Ar dar kokioj nors savivaldybėj reikia mokėti šiukšlių mokesčius už fermas ir sandėlius? Ar valdžia planuoja kažką panašaus? Visiškas kosmosas, nes nei plėvelės, nei tinkliuko, nei vaistų buliukų, nei didmaišių, nei chemikalų taros ir kt., nei gaišenų kaip ir negalima dėti į konteinerius. Be to ūkininkas taip pat gyvena sodyboje ir už savo namų šiukšles taip pat moka. 

Mes seniai mokam nors ir konteinerio neduoda aš fermos neturiu tik sandėli per kokius 5 metus nė karto neišvežė ,o paklausius už ka mokam ,atsakymas -toks istatymas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...