Jump to content

kodel vistos nustoja deti kiasinius


pete

Recommended Posts

sveiki.kas gali buti vistom?turiu 15 naminiu vistu pavasari pradeda deti kiausinius,bet tik prasidejus vasarai visos vienu metu nustoja deti ir nededa po 3-4 men.tupi,elgiasi kaip deda ir padeda kiausini,bet nesudeda.Vaiksto laisveje dideliam aptvare,pirkau ir vitaminu ir kriaukliu,pabandem daugiau patarimu,bet viskas veltui.kaip manote ko gali trukti?jos ivairaus amziaus yra nuo metu,bet visos nustoja deti vienu metu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

maitinu kvieciais ir ka randa gamtoje nuo pavasario,ziema kitaip,prie kvieciu ir morkos,burokai...4 grudu miltu su isrugom maisau ar zuvu taukais...slieku jos pacios susiranda pakankamai,nes ju aptavaras apie 30 aru ir eina iki ezero,jos ir kapstosi prie ezero,ten tikrai randa savu gerybiu.aciu,rytoj nupirksiu kombikormos.o ka duoti nuo parazytu?as kai kada ispaudziu cesnako i miltus,daugiau nieko nedaviau.atrodo tai grazios,sveikos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Išrūgas galima duoti tik atskirai gerti ir jokiu būdu negalima maišyti su pašarais kaip ir kitų pieno produktų, gali būti erkutės ar kiti parazitai kurie taipat sumažina dėjima. Višta nėra grynas grudlesys , jai reikia gyvūninių baltymų. gal dar ir veislė kokia pamaišyta su mažai dėsliom nes sakai kaimiškos, pvz mano šabės gal ir padeda po 20 kiaušų per metus. Gal tikrai kaip sako kolega daug norinčių perėti , tai tos irgi nustoja dėti kol noras perėti nepraeina.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 mėnesių...

Turim 10 jaunų vištaičių ir dar 10 poros metų vištų, bet per dieną būna tik 4-5 kiaušiniai. Vištidė erdvi, šviesi, švari, šilta, lauko aptvaras beveik 150 kvadartinių metrų, pašarai pagrinde grūdai, virti miltai, žolė, jokių priedų.

Kas netaip?

P.S. vasarą būdavo per dieną 13-15 kiaušinių.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...