Jump to content

Žemės sklypo įvertinimas


Rasc

Recommended Posts

Sveiki, niekur neradau kur tinkamiau patalpinti tokią temą :icon-rolleyes:

Taigi, domina, kaip sužinoti, ar už nusižiūrėtą sklypą nesumokėsim per daug. Sklypas kaime, geomorfologiniam draustinyje. Stovi sena sukiužusi sodyba, kurios tik pamatai ir kelios lentos likę, nėra nei vandens, nei nuotekų valymo sistemų, yra tvenkinukas, kuris užžėlęs taip, kad ant jo šokinėti galima nebent, dideli apribojimai veiklai, sodybos atstatymas - tik pagal visus griežtus reikalavimus (kas reiškia daug daug popierizmo kiekvienam žingsneliui), paskirtis - žemės ūkio. Bet svarbiausia - kaip nepermokėti? Kokių dalykų išsiklausti pardavėjo, ir kokia apytikrė aro kaina gali būti tokio sklypelio? (bendras plotas 2,41ha).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jeigu perki iš privataus žmogaus, tai kainos niekas tau negali pasakyt, kokią suderėsi, tokia ir bus. Pasižiūrėk skelbimus tam gerijone kas kiek prašo. Jei jau ten koks draustinis, prašyk, kad sklypą pamatuotų geodeziškai. Žinosi tikslų plotą, ir apribojimai bus surašyti visi, tam tarpe ir saugomos teritorijos ir panašiai. Jei jau ten yra kokie griuvėsiai, paklausk gal yra registruotų pastatų tam sklype. Kaip liaudis sako, namu knygos paprašyk. Jeigu yra namų knyga, o pastatai vistiek neregistruoti, reikia eit i seniunija, ziuret kas buvo ukio galva tam sklype ir pagal tai isiteisint statinius. Jei jau ir tai neimanoma, tada lengviausia kurti ukininko sodyba. Bet cia reikia ziuret ar leis tam draustini kurtis ukininkui. Ar leis gali suzinot rajono architekturos skyriui. Trumpai tiek.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... _id=156931 Pasiskaityk šio įstatymo 9 straipsnį. Pagal tą straipsnį nieko nauja negalima statyt. Tavo atveju reikia ieškot senu pastatų, žiūrėt registre, jei ten nėra eit į seniūniją, žiūrėt ūkines knygas. Bet tai turėtų daryt dabartinis savininkas. Jei suieškos pastatus, tegu viską apiformina iki galo. O galas yra pastatų kadastriniai matavimai (pagal juos registrų centras įregistruoja statinius) ir žemės kadastriniai matavimai (žinosi tikslų plotą, nes pagal preliminarius gali ir puse ha trūkt). Kai jau tokius turės viskas bus teisėta ir registruota. Priešingu atveju, perki katę maiše. Mano patarimas toks. Aišku gali nupirkt ir pats tvarkytis tuos reikalus, bet rizikos daugėja, nes gali paiskėt, kad nieko negalėsi statyt. Žodžiu spresk pats.
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 6 mėnesių...

A6, ar jūs bent buvote tuose Medsėdžiuose, kad taip sakote. Nu man tai ten toks užkampis...Jei yra senos sodybos likučiai, galbūt galima atstatyti, reiktų pasidomėti ir aišku, įvertinti visas galimybes .Gali visko būti, kad savininkas tikrai nežino, ką ten turi...

P.S. Rasc, gal jau nusipirkote tą sklypą?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...