Jump to content

Rasc

Nariai
  • Pranešimai

    109
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Rasc paskelbtas turinys

  1. Rasc

    Triušių auginimas

    tai taip, mes sau triušius tvarkome panašiai, kaip aprašei savąją eigą. Tiesiog skerdyklas tikrina, tai šiokia tokia kontrolė yra. Aišku, ir kontrolė kaikuriems nepadeda
  2. Rasc

    Triušių auginimas

    Nesupratai manęs. tiesiog turėjau galvoje, jog diskutuojant, kodėl reikalinga pardavinėjančiam žmogui triušius skersti skerdykloje (nebūtina turėti skerdyklą, kad joje būtų skerdžiami gyvūnai),, sakyti kad tvarkingas žmogus viską padarys tinkamai, nėra gerai, nes vienas manys, kad yra tvarkingas viską darydamas vienaip (tarkim dėdamas į dėžes ir ant žemės, ar skersdamas ant nevisai švarių paviršių),, kitas iš tiesų viską darys tinkamai.
  3. Rasc

    Triušių auginimas

    Manyti galima daug ką, tačiau daryti reikėtų laikantis įstatymų. Nes šiuo atveju tvarkingas skerdimas ir mėsos pardavimas ir turėtų būti skerdžiant ir laikant pagal tai, kaip turi būti. Plika akimi nematai nei patogenų, galinčių užkrėsti mėsą, nei perkantis žmogus nežino, kaip triušiena buvo laikoma iki pardavimo. Gal žmogeliui parduodančiam 100vnt atrodo normalu tuos suskerstus triušius sudėti į dėžę ir laikyti ant žemės garaže... Būnant ''tvarkingu'' visom prasmėm ir norint prekiauti skerdiena tenka tvarkingai ir tvarkytis, t.y. skersti taip kaip reikia, prekiauti taip kaip reikia, auginti taip kaip reikia.
  4. Užsikrečia nepriklausomai nuo amžiaus.
  5. Rasc

    Triušių ligos

    ir per kiek laiko mazdaug pasveiko?
  6. o aš manau, jog čia mokėti už reklamą turi tie, kurie perka reklaminį plotą, o tie, kurie siekia kažką parduoti skelbimų temoje, bet nereklamuoja kokios tai internetinės ar realios parduotuvės (t.y. nesiverčia masine prekyba) mokėti neturi. Aišku, tai ne apie mokesčius valstybei. Tam tikrus mokesčius turėtų mokėti kiekvienas besiverčiantis pardavimais (nesvarbu, ar pastoviai savo gaminta/augintą ar perpardavinėja).
  7. Rasc

    Triušių ligos

    taip, visi nekrenta, kiek pamenu, manoma, kad persirgę 10-15 proc. išgyvena. Bet tai tik spėjimai. Užsikrečia ir neskiepyti ne visi, t.y. ne visiems aptinkama požymių (bent mūsų tokia realybė). Šiuo metu turime eksperimentinį lizdą - maitinanti triušienė užsikrėtė. (greičiausiai) su pienu visi mažyliai turėjo gauti virusą, bet požymiai pasimatė 3 iš 6 triušiukų. Stebim toliau, kaip seksis tiem trim mažyliam gyvent.
  8. Rasc

    Triušių ligos

    gž, Australijos pvz nepasektum niekaip. Bent tokia mano nuomonė. Aišku, būtų įdomu diskutuoti, kokiu būdu manai, jog tai pasiekiama būtų čia? Bandyti išnaikinti triušius ir žiūrėti, ar kas liks? Beje, ši liga kilusi ne iš Australijos, o iš europos ir jos laboratorijų.
  9. Rasc

    Triušių ligos

    taip pat manau, jog tai miksomatozė. Siūlau dar apžiūrėti snukį bei apie lyt. organus.
  10. Rasc

    Triušių auginimas

    gž, pagrįsk savo nuomonę, būtų ir svaresnė ir naudingesnė.
  11. tokia bėda nėra išspręsta ir ten, triušiai serga. Ir pas mus persirgusių triušių išgyvena. jie turi imunitetą, bet tai negarantuoja, jog jo palikuonys nesirgs. Gamtoje laksto ten tie sergantys - kai kurie užsikrečia, kai kurie miršta, į jų vietą stoja kiti Triušidėje, o tuo labiau fermoje tai neįsivaizduoju kaip veiktų tokia schema.
  12. Rasc

    Triušių auginimas

    Pritariu Dimuliai Mano akimis toks svoris kaip ir rankų mostu parodomos pagautos žuvies dydis.... tarp akių.
  13. Rasc

    Triušių auginimas

    Imi triušį ir keliauji pas veterinarą. Gyvas padaras nepradeda iš niekur ''pūti''.
  14. Rasc

    triusiu serimas

    manau, kad valgo. Ir kai lyja manau, kad neskelbia bado streiko. Man vaikystėje sakydavo, kad neprimesčiau per daug žolės triušiams - sukais. Geriau duoti tiek, kiek suvalgys ir neužsigulės.
  15. Rasc

    triusiu serimas

    visgi, nesutinku, kad naminiai ir laukiniai taip skiriasi, kad organizmai skirtingi... taip ,dėl raciono skiriasi žarnyno mikroflora, tai galėjo turėti įtakos. tačiau, jei triušienė gauna ir žolės - triušiukų žarnyne jau turėtų būti atitinkamų mikroorganizmų, padedančių susitvarkyti su žole. (bent mano triušienės atakusiems triušiukams į lizdą įkrauna vieną kitą spirą - mažiukai ją sudoroja - gauna triušienės žarnyne gyvenančių bakterijų). Kai triušiukai išlipa iš dėžės- ėda tą, ką triušė. Dėl rasos, kaip kitokio vandens. paaiškink, prašau ten gi tai susikondensavęs vanduo ir tiek. Jokio stebuklo mano manymu. Bet visada norisi sužinoti tai, ko nežinau. O ir visiems čia forume tokios diskusijos tik į naudą, ar ne?
  16. Rasc

    triusiu serimas

    Šiandien namie diskutavom apie tą žolės davimą. Nugi gamtoj triušiai ją ir aplijusią ir visokią kitokią ėda. bet nesukaitusią drėgną. Mąstau, kad gal kokios bakterijos tokioje terpėje kai kaista drėgna žolė geriau dauginasi, patekusios į triušių pilvukus dujas išskiria ir išpučia juos kaip balionus. Bet tai tik pamąstymas...
  17. Rasc

    triusiu serimas

    Dimulia, užjaučiu dėl tokio darbo. Pas mus (tfu tfu ) žolė tokių nelaimių nepadarė. Žolės gauna visi, kas tik gali ėsti Ir atrodo laimingi.. tiesa, pienes duodame be šaknų, neplaunam. Gal turėjo įtakos plovimas? šlapios žolės gi rekomenduojama neduoti. tai ar rasota, ar plauta - vienas ir tas pats, ar ne?
  18. Rasc

    kombikormas triusiams

    gal gali nurodyti, koks tiksliau kombikormas?
  19. Rasc

    Triusiukas asaroja

    Dar reikėtų pažiūrėti, ko triušiukui patenka į akis. Namie turime dekoratyvini triušį (kažkoks mixas su lionhead`u) - ašarojimas pas jį būna dėl kelių priežasčių - dulkės, dulkės dėl kraiko, kailis (banguoti pūkai šėrimosi metu). Beje, su amžiumi ašarojimo bėda dažnai atsiranda natūraliai. Mūsiškis šiuo metu ašaroja dažnai - mažutis jau senas. Būna, jam akis dirgina ir jo paties blakstienos - vokas pakritęs nežymiai (amžius), daugiau galimybių plaukeliams ir blakstienoms pakliūti kur nereikia.
  20. ne, čia versliam žmogui su matematika ir įžvalgomis ne kas Kvailių ir optimistų paieškos. gerai, kad tik teorinės.
  21. Rasc

    Triušių auginimas

    tokio laiko ir atskyrus nieko nenutiktų blogo. Pas mus buvo nutikimas, kai 3savaičių proga triušukai buvo iškelti iš patelės narvo. Išgyveno visi.
  22. Rasc

    triusiu nipelines girdyklos

    Išbandysim. Nes kažkuriam narve dažnai atsikabina...Matyt triušis energingas hidroholikas...
  23. Rasc

    TRIUŠIŲ NARVAI

    mes turim irgi pikčiurną - žiemą charakteris buvo sušvelnėjęs iki naminio žvėrelio. Dabar, atšilus orams tapo isteriška, puola žmones, patiną, kitas triušes. Spėju nusipirko bilietą ant velykinio stalo... Turiu manymą, kad patelei hormonai stogelį taip nurauna.
  24. Rasc

    triusiu nipelines girdyklos

    Turim tuos trišakius. Bet būna situacijų, kai norisi nuimti ir išplauti ar dar kas. Bet po kol kas nebėga niekas niekur per sujungimus.
  25. Rasc

    triusiu nipelines girdyklos

    Aš nuiminėdavau dažnai šlangeles nuo nipelio - dar nelaša. Šlangelėms ir nipeliams greitai metai.
×
×
  • Create New...