Jump to content

Įtartinas avinas


Debora

Recommended Posts

Vis nematau, kad mano avinas domėtųsi avelėmis. Vieną dieną apčiupinėjau ir su siaubu pamačiau, kad jo kapšelis visai tuščias... Jo kiaušiukai kažkur, vos radau, papilvėj. Kai atitinkamo amžiaus šunims sėklidės nenusileidžia, juos brokuoja, jie veisimui netinkami. Gal tas pats ir avinui. Tvarte vos 5 avys, jis tikrai negali būti išvargęs, be to yra labai storas, nors gauna tik vandenį ir šieną, bei mineralus. Ar nebus tik šašlykas :o ? Gal kam panašiai yra buvę, pasidalinkit.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Laikoma, kad 10 procentų didelės bandos (skaičiaus nerašo) avinai yra hermaforoditai, t.y. avelėm nesidomi, tai gal jums toks ir kliuvo? Užtat ir storas. Perpenėti taip pat nelipa ant avelių, nes tingi. O čia dar ir kapšelių nėr. Nepasisekė. Čia didesnių bandų savininkai gal turėtų ką pasakyti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

L. geras strpsn kaip nustayti avino tinkamumą veislei, kergimui - http://www.sheep101.info/201/ramrepro.html

Gaila, anglų kalba. Gal vėliau išrinksiu pagr. faktus, o jei kas galite, padėkite ir jūs.

Lietuviškose B Zapasnikienės knygelėse apie tai nieko neradau.

Apskritai Lietuovje labia kesita padėtis veterinarinio ūkininkų švietimo srityje: tik moksliniai darbai arba iš mokslinių darbų kosmetiškai pataisyta ir perdaryta į neva populiarią brošiurą. Jeigu ne šis forumas ir ne mūsų klausimai vienas kitam, nieko ir nebūtų, niekas atsakymų ir neieškotų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Avinas yra Lietuvos juodgalvis, kauliukai jaučiasi, nors ir sunkiai per labai storą kailį, vien šienu misdamas neturėjo nutukti, bet vis tiek dvigubai storesnis už bet kokią avį, o tikiuosi , kad kergs todėl ,kad kiti avinai tvartiniu laikotarpiu normaliai "dirbdavo". Ėriukai pradėdavo gimti balandžio - gegužės mėnesiais.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

Na štai ir sulaukiau savo "įtartino" avino palikuonių - dvi dukrytes pagimdė avis nuo jo. Matyt rudenį, kai maniau, kad ta avelė dar per jauna, jam ji buvo kaip tik. Nors pirmavedė, bet vaikus gerai prižiūri, tik pieno mažokai turi. Vieną mergytę turiu primaitinti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...