Jump to content

Apie prekyba kiaušiniais ir apie reikalavimus prekybai


Donatas

Recommended Posts

Užvedu tokia temą. Nes manau daugeliui yra neaiškumų kas ir kaip. Kiek skaičiau ūkininkams laikantiems iki 50 vištų viskas yra supaprastinta tvarka. t.y. susirenki kiaušinius, susidedi į dėžutes ir gali laisvai prekiauti, tereikia tik užrašyti ūkininko vardą, vietove ir telefoną. Vienu žodžiu pateikti tik pagrindinius kontaktus. Kiekvieno kiaušinio žymėti ir t.t. nėra būtina. Dar berods reikia pranešti vet tarnybai ir gauti leidimą prekybai.

Šiuo atveju manau visiems yra gan paprasta ir suprantama, kaip ir taip kad iš 50 vištų nelabai išgyvensi. Nes jei per diena surinksi kokis 40 kiaušinių tai tik 4 dežutės už kurias gausi pardaves ~20lt.

Todėl praktiškai įsivaizduoju, kad norint užsiimti vištų kiaušinių prekyba ir bent kiek rentabiliau tuo užsiimti reiktu laikyti apie 150-350 vištų. Čia laikau toki kieki vištų šeimos ūkiui kurie norėtų rimčiau užsiimti.

Vat įdomu ar kas užsiimate rimčiau vištų kiaušiniais. Kaip ir kokia tvarka, kokie sunkumai? Ar labai dažnai tikrina ir t.t. Ar sunki apskaita ir t.t. Aišku galima laikyti ten koki 70 vištų užregistravus tik 50 :) ir puse kiaušinių stumti nelegaliai per pažystamus ir pan... Juk kas ten jas visas iki vienos suskaičiuos jei dar vasara palaidos laikomos :)

Bet visgi norėtusi sužinoti plačiau kam teko susidurti ir is tu kas tuom uzsiima.

Įdomus video apie Edvardo Gelažiaus paukščių ūkį.

http://tv.delfi.lt/video/QgAO7wsX/

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...
  • po 1 mėnesio...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...