Jump to content

papriku auginimas ir ju genejimas


Stasys1962

Recommended Posts

man ir mano seimai patinka paprikos ir ju nemazai suvartojam .Pernai pas viena zmogu teko paragaut savo Lietuvoj isaugintu papriku.Tai ziaurei patiko ir skonis ir kvapas toks ryskus , ne tai kaip tu maxsiminiu.Taigi siemet ir as ju siltnamyje pasisodinau , tresiu tik organika, auga grazios turi apacioj po lapais 2-4 vaisius nemazus ir virs ju daug issisakojimu ir pilna nauju ziedu , ziuriu i jas kaip asilas i vartus :lol: ir net nezinau ka su jom daryt , kaip genet , ka ten isskint , bandziau ieskot internete info apie genejima , radau kazka tokio , bet ten taip sunkiai suprantamai aprasyta , kad niekaip neikirtau ir dar viskas neaiskiau tapo.Butu malonu is jusu patyrusiu darzininku sulaukt pagalbos ir pamokymu kaip jas augint ir svarbiausia kaip jas genet .Buciau labai dekingas o ir kitiems gal praverstu , visgi paprikass dar daugeliui neiprasta mums auginti o ir patirties truksta.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

As is papriku siltnamyne derliau jau kokie keturi metai derliaus nesulaukiu :eusa-snooty: jeigu kokia ir uzmezga, tai iki rugsejo galo niekaip sunokt negali...

Siemet pasodinau darze, tai pagal isvaizda atrodo, kad siemet jau keletas dar vasara sunoks :eusa-dance:

O kas liecia ju auginima... tai kieno klausiau kaip jas genet, tai visi atsake kad niekaip :eusa-whistle: sako tiesiog auga ir tiek... viena drauge net nerisa, sako mes su mama jas tankiau pasodinam ir jos po to susipyne viena kita laiko, rist nreikia...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki. Aš irgi po kelių metų pertraukos auginu paprikas. Vienais metais bandžiau auginti, tai ant krūmo pradėjo pūti ir daugiau nebandžiau auginti. Šiemet vyras padare kitą šiltnamiuką paprikoms iš pietų pusės, auga normaliai. Turiu įvairių, geltonų, raudonų, čiliukų. Čiliukų daigus pirkau turguj ir kelias paprikas, kitus daigus auginau pati. Aš irgi naujokė dar auginime, bet pasiskaičiau, kad reikia genėti iki išsišakojimo. Nu prileido jau pas mane daugiau šakų, gal užaugs, gaila skinti, jau su žiedais.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki. Paprikų vegetacinis periodas ilgesnis nei pomidorų (matyt, nėra tokios opios šviesai). Taigi, kad spėtų padoriu laiku prinokti, jos sėjamos gana anksti- vasarį-kovą. O apie genėjimą pirmąsyk girdžiu- kad ten nėr ko genėt- užauga gana kompaktiški krūmeliai, be jokių pomidorams būdingų pažastinių atžalų. Jei kelmelis aukštas, tai reikia rišti. O visa kita- kaip pomidorams- laistymas, tręšimas, ventiliacija. Na, bet jau pas mane taip. :eusa-whistle:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

iš viso šiltnamio mažiausiai dėmesio reikalauja paprikos, labai patogu jomis užpildyti kampus šiltnamio (įpač arkiniam aktualu). Jei pomidorus, agurkus reikia genėti, raišioti tai paprika retas atvejis kai reikia parišti, gal šiemet ir rišiu, nes labai jau didelės užaugo, nors sodintos vėlai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nepasakyčiau, kad paprikos mažiau dėmesio reikalauja. Laistyti dažniau reikia nei pomidorus, dar amarai apipuolė, strioko buvo kaip jais atsikratyti. Rišti irgi reikia, nes poaukštės, be to, dideli vaisiai nusveria.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Sveiki, kaip pas jus siemet noksta paprikos. Pas mumi reikalai idomus, kol nenuskinta tai zaliuoja ilgai ir nuobodziai, kai kurios net puti pradeda ant stiebo, nors skerveji siltnamyje darom, laistom irgi saikingai, o vat nenoksta ir viskas. Bet nuskynus ir sudejus i dezes darzineje po poros dienu graziausiai sunokusios, sakau gal siemet tokia veisle pakliuvo man, bet kad ir pas aplinkinius panasus dalykai dedasi...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...