Jump to content

Spyruoklinis zemes lygintuvas


beleris

Recommended Posts

as galvoju,kad jie braukdami zemes pavirsium turetu trinti grumstus,kas man svarbiausia,ir manau turetu but lengviau nei su lyginimo lenta. :eusa-think:

Del lengvumo tai ziurint kiek uzspausi ar lyginimo lenta pavadinkim standartine germinatoriaus ar siuos kaip paveiksliukyje. Buldozeziuojant nei su vienais lengva nebus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kazkada pries keleta metu teko kalbetis su Joniskelio bandimu stoties mokslu daktaru A.Velykiu tai pasak jo paprastu istisiniu lyginimo lentu reikia vengti kadangi jos labai trina dirva iki dulkines frakcijos ir tai jau nebetinka paciai dirvos strukturai ko nepaskysi apie liginimo lentas su atskiromis spiruokliujanciomis dalimis , traukos poreikis taipogi mazesnis .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

vederio puslapyje yra filmukas pries skutika tokie ligintuvai primontuoti tai jie per arima varo, mano akim ligina neblogai bet grumstus tai nelabai apdauzo

Grumstu niekada nesutrupinsit su liginimo lenta o ir ji tam neskirta, apie istisines valkes is vis nera net kalbos nes jos nekiek trupina o trina i dulkine frakcija kuri esant bet kokiam lietui formuojasi i pluta. Jei jau reikalinga liginimo lenta tai tik is atskiru spiruokliu su keiciamomis darbinemis dalimis kurios netrina ir nevelka dirvozemio o ji tik paligina. Grumstams trupinti tinka ivairiausi tankinimo volai arba dar geriau diskinis skutikas turintis liginimo lenta is atskiru daliu su ziediniu volu gale .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

situ lspyruokliu visur yra pirkt, ir lytagroj. Siap daiktas neblogas. 1 metrui sakyciau kokiu 20 - 30 ag reikia. O su hidraulu reguliuot tai nzn ar patogu. Pats kol nutaikau... tai per daug, traktorius buksuoja zemes velka, tai nesiekia, o is traktoriaus kol isiziuri kaip ir kas. Geriau jau su varztu. Be to lauke jei viena diena ir reguliuosi tai kita tikrai kantrybes neuzteks hidraula maigyt. O lygina sakyciau visai neblogai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Marazai, įsidėjęs vietoj hidrocilindro varžtą, sviesi tu jį kiek matai po poros valandų, nes;

1. Lauke, kur vienoj vietoj lengvesnė žemė o kitur sunkesnė, niekaip nesureguliosi. Arba daug stumsi žemių lengvoje arba nieko nedarys sunkioje. Kai po sunkios įvažiuoji į smėlį ir sustumia kalną, gali greitai kylstelt ir važiuoji toliau. Pabandyk paaiškinit kaip tą padarysi su varžtu?

2. Nors ir visas laukas bus vienodos struktūros, pervažiavus iš lengvos dirvos į sunkią vistiek teks reguliuoti varžtu.

3. Hidrocilindras, nors ir sudėtingesnis mechanizmas, bet tikrai daug geriau ir patogiau nei varžtas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

na as savotiska sprendima radau - palieku ant plaukiojancios ir kazkaip neblogai issisprendzia. Truputi braukia, bet nedaug. O i staigesni kalna nesureguoja, tad ji kaip ir nubraukia. Nes kada pas mane laukai nevienalyciai - kalnuke molis, apacioj lengva zeme prie durpes tai nespeji reguliuot. Mintis mana buvo ir tokia, kad pareguliuosiu, bet po poros valandu pabodo derint. O durpyne tai is vis pakelt tenka. Jei butu kokios suoprogramuojamos padetys tai gal ir gerai butu tada :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...