Jump to content

Ne žemės ūkio veiklos apmokestinimas


Recommended Posts

Pagal ūkininko ūkio įstatymą:

"4 straipsnis. Veiklos sritys ir sąlygos

1. Ūkininkas ir jo partneriai nesteigdami įmonės verčiasi žemės ūkio veikla, miškininkyste ir kitokia įstatymų neuždrausta veikla, kuriai nereikia steigti įmonės. "

Kaip suprantu ūkininkas gali užsiimti kita ne žemės ūkio veikla (prekyba, gamyba, paslaugomis ...visa kas kaip teigiama yra įstatymų neuždrausta veikla, kuriai nereikia steigti įmonės, pvz., megzti, klijuoti tapetus, pardavinėti dviračius, nuomoti patalpas ir t.t. :) ) ir savo ūkininko vardu išrašinėti už tai sąskaitas faktūras.

Klausimas kaip tuomet su mokesčiais, jei pvz ūkininko ūkio EDV iki 14 ? Gal yra kokių niuansų ...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kiek žinau daugėlį veiklų galima vykdyti neregistruojant įmonės, bet išsiėmus individualios veiklos pažymą, išskyrus tas veiklas kurios yra licencijuojamos, pvz., vaistinės, ginklų prekyba ... arba kurioms vykdyti įstatymuose numatyta steigti juridinį asmenį, pvz. buhalterinė apskaita .. Su verslo liudijimais leidžiamų vykdyti veiklų apimtis yra daug siauresnė (yra konkrečiai išvardintos veiklos) nei vykdant su individualios veiklos pažyma, na ir skiriasi apmokestinimo principas.

Mano galva ūkininkavimas įregistravus ūkininko ūkį yra tokia pati individualia veikla, panašiai traktuoja ir VMI, tiek teikiant visokias pažymas ar deklaruojant pajamas, jei būtų taip .. tuomet gyvenimas būtų daug paprastesnis

Net ir tuo atveju jei jei pajamos iš kitos veiklos būtų apkestinamos kaip individualios veiklos pajamos 15 proc tarifu.

Kas dėl daugiau nei 50 proc. pajamų iš žemės ūkio veiklos, tai aš neįsitikinęs, bet galvoju, kad čia likę iš seno ir šiuo metu nebegalioja ... daugiau galėtų pasakyti, kas tvarko žemės ūkio bendrovių apskaitą.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Čia iš serijos - raštu nepaklausęs, nesužinosi, bet kaip atsakys, tai dar daugiau galvą sukt teks...

Dėl tų 50 procentų, tai galvodavau (bet toli gražu nesu tikras), kad jeigu ūkininkauju ir dirbu pagal darbo sutartį, deklaruoju pajamas po metų, tai iš deklaracijos gale metų ir pažiūri, kokią dalį visų pajamų sudaro pajamos iš žemės ūkio veiklos, o kokią su darbo santykiais susijusios ar pagal verslo liudijimą ar dar kitokios.... O tas rodiklis svarbus lendant į paramas. Teks užklaust...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Čia kalba eina apie tai, kad pajamos iš žemės ūkio veiklos turi sudaryti ne mažiau kaip 50 proc. visų valdos veiklos pajamų. kažkaip mezgimas ar batų taisymas nelabai įsipaišo į tai :eusa-think:

Bent jau anksčiau (iki naktinių įstatymų keitimų) viena ŽŪB planavo vystyti kitą veiklą (ne striptizo klubas :icon-cool: , bet kažkas visiškai nesusiję su ŽŪ), neviršijant 49 proc. visų bendrovės pajamų. Atėjus krizei, tų planų atsisakė. O gaila... Būt įdomu pamatyti... :icon-cool:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...