Jump to content

zieminis rapsas


Algis...

Recommended Posts

Sveiki, galvoju apie zieminio rapso seja. Beda tame kad pas mane zemes priemoliai, moliai, durpynai, smelynai. Zemes nera auksto nasumo bet kvieciai ir kitos kulturos auga gan gerai. bet kiek skaiciaus rapsui turimos zemes nera labai tinkamos, ka jus manot ar verta set i tokias zemes? Aciu :icon-wink:

Kai tokia situacija su vasariniu teks sėti žieminį, niekur nedingsim, nes su ankštinėm irgi manau turėsim problemų, o sėjomaina reikalinga.

Patarimas nesėti žieminio į durpynus. O su kitais dirvožemiais reikia eksperimentuoti. Pas mane šiemet žemėj liaudiškai sakant ''prie žvyro'' geriausias žieminis rapsas. Priemoly kiek prastesnis, o durpyne ir molyje sunyko. Durpėj matyt dėl rūgštumo o molyje dėl drėgmės.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Drapox, nebūtina sėti rapso ar ankštinių dėl sėjomainos - visada yra galimybė palikti pūdymą ;)

Apie 20 metų dirbau su pūdymu, taip kad patirties turiu tokios. Laikydavau iki 25% kartais. Nėra jau jis tokia šventa karvė. Jei lietinga vasara tai vien su kultivacijom ir skutimais neišsiversi, teks bent 2 purškimus daryti arba arti. Mano tėvas nėra glyfoso naudojęs niekad, bet per vasarą kultivuoja po 10-12 kartų, kartais ir papildomo arimo prireikia. Taip kad išlaidų jam susideda labai nemažai o pajamų suprantama nėra. Kitas dalykas tai buvau daręs eksperimentus ir iš pūdymo gaunamas mažesnis derliaus priedas nei iš žalios trąšos. Turi jis savų privalumų norint apsivalyti laukus nuo visokio brudo, bet jei tik finansiškai gaunasi nors kiek pliuso geriau jau rapsai ar ankštinės.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Turiu siemet is po pudymo rapso, tai vokieciai klause kaip uzaiginom toki:) ir visai nera taip kad minusas is pudymo, apsieinam su vienu rondapavimu rudeni ir dviem skutimais sekliais kita meta, taip kad dar ir nuo ismoku lieka jei nuosava zeme jau nekalbant apie derliaus prieda po pudymo:)

labai nesiviešinkit jog puršket pudimą tai draudžema daryti

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...