Jump to content

Mėsinė galvininkystė


Narys

Recommended Posts

  • po 2 savaičių...
pradejau avizas su mieziais maisyti, verseliai daug geriau pradejo esti.bet kuo gerai ta aviza?

Aš tai rudenį maišiau kvietrugius miežius žirnius ir avižas, jaučius penėjau, tai jeigu tik kiek daugiau avižų pavarai, tai ir lieka lovį...

Šeip galima palyginti avižų, kviečių, miežių ir kitų kultūrų sudėtį: kiek baltymų, kiek dar visokių turtų yra vienoje ar kitoje kultūroje...tik reikia nepatingėti pasiknisti. Kažkada mėginau lyginti, tik nelabai pamenu kame tie skirtumai, greičiausiai jie nėra dideli, gal avižoje daugiau baltymų, geležies ar dar kokių perkūnų...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Truputį apie avižas, žmogų pakeičiam veršeliu :D

Avižinės kruopos yra labai maistingos, nes jose yra daug augalinių baltymų, tarp jų labai žmogui reikalingų amino rūgščių (triptofano, metionino, lizino, histidino, cistino, arginino). Baltymai, esantys avižose, turi lipotropinių (riebalų apykaitą reguliuojančių) savybių ir puikiai tinka sergantiesiems kepenų ir širdies ligomis. Nemažai yra ir augalinių riebalų (iki 40 proc.), todėl avižiniai dribsniai, palyginti su kitomis kruopomis, turi daugiausia kalorijų (345 kcal/100 g). Avižinės kruopos turi vitaminų B1, B2, PP, C, daug mineralinių medžiagų (kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies). Avižinių kruopų nuoviras labai gleivingas ir tinka pačioms griežčiausioms dietoms sergant virškinimo trakto ligomis. Įrodyta, kad avižinės kruopos puikiai sugeba mobilizuoti ir pašalinti iš organizmo šviną. Ne be reikalo avižinės košės labai paplitusios, o daugelyje šalių jos yra tradicinis pusryčių valgis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Viskas, įkalbėjot lekiu į parduotuvę avižinių dribsnių jei toks gėris :D

Jei rimčiau, tai girdėjau, man vienas pašarų tyrimo srityje kompepetingas žmogus sakė, jog avižose yra amino rūgšties avenino, kurio nėra miežiuose, nors miežiai gan panašūs savo chemine sudėtini į avižas. Avižas dėl dar kažkokių vertingų savybių geriau šerti pakaitiniam/veisliniam prieaugliui, nei penimiems mėsai gyvuliams. Pastariesiems geriau duoti miežius. Ir dar, gar ir ne į temą, bet jos netinka kiaulėms į penėjimo pabaigą, nes prastėja lašinių kokybė. Jose yra nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios pereina į kiaulių lašinius ir dėl to lašinių lydymosi temperatūra patampa žemesnė (rūkyti lašiniai prasčiau laikosi), nei tų kiaulių, kurioms nebuvo duota avižų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...