Jump to content

ekologiska vynuogininkyste


kaarkaass

Recommended Posts

  • po 2 savaičių...
  • po 3 savaičių...

tai reikia pradžiai šaldymo žarna nors uogoms sandeliuoti ,aš truputi auginu aviečių ,tai gal ir geriau kaip su bulvėmis kai tiek žemės ,juk žmonės pradeda atsikvošėti ,aš tai šiaip auginu sau ir pabandžiau padaryti vyno ,pirmakart gyvenime dariau,na tai ekspertų kaip arklio tame gale kirmėlių ,vos teliko pačiam paragauti,o pas mus negirdėjau ar yra ekologinių sodinukų. :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 metų...

Va radau ko ieskojau=D nereikes pradet naujos temos :D kaarkaass kaip tau sekasi su tais vynuogynais? as irgi noriu pasodint vynuogiu savo reikmem. kokius 2-3 arus pradzioj :) gal dar kas nors tuo uzsiimate? NA nebutinai ekologine :) Kokias veisles auginate? ar daug prieziuros reikalauja? kur sodinukus pirkote? ir ar geras vynas iseina is namie augintu vynuogiu? :icon-twisted:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Vynuoges auginu jau 30 metų tik savo reikmėms. Vienas iš mano kaimynų netvarko savo žemės sklypų ir kad neitų taip piktžolės iš jo pusės ant tos tvoros pasodinau melynasias vynuoges. Derlius toks, kad gerais metais padarau apie 50 litrų karališko skonio vyno,prastesniais apie 20 litrų.

Vyno gamyba paprasta nuskynus vynuoges jas sutrinu ir užpilu šiek tiek šulinio vandens.Sultis nukošiu o sėklas gerai išplaunu ir išmaišau ir jas nukošęs dar kartą supilu į vyno ruošinį,o atliekas išmetu į komposto dėžę.40-40 litrų žaliavos vynui duodu pirmam etapui 5 kg cukaus ir palieku rusyje burbuliuoti iki naujų metų. Tada padarau pirmą pravėdinimą turinį jauno vyno nutraukiu su šlanga į plastikinį kubilą kopūstams raugti o tirščius išplaunu išpilu ir dar kartą išplaunu stiklainį. Jauną rūgštų vyną saldinu iki malonaus skonio ir dar kartą palieku vaikščioti iki gegužės vidurio,gegužės viduryje cukrus jau būna suvalgytas bakterijų ,o ant dugno nusėdęs naujas dumblo sluoksnis. Vynas vėl atsargiai nutraukiamas o dumblas išplaunamas, nes vėliau duoda vynui kartumo prieskonį jo neišvalius. Vynas dar kartą užsaldinamas,nes dabar cukrus jau jame virsta alkoholiu,kuris pasiekęs tam tikrą koncentraciją užmuša bakterijas ir jau daugiau jo nebesigamina, o tai parodo kad vyno skonis išlieka malonus jau ir po metų.tada jau galima jį andaraiai užkimšti. Antrais metais vynas įgauna žaižaruojančią raudoną spalvą,nuostabiai malonų skonį, o išgėrus taurę jis muša stipriai smegeninėn,tačiau už valandos jo poveikis staigiai praeina. Toks vynas labai praverčia pavaišinti svečius visi stebisi iš kur gaunu tokio puikaus vyno ypač mano pusbrolis muzikantas ,kuris kai kada pas mane atvyksta pasmaguriauti karališku vynu, kaip kad jis pats išsireiškia.

Taip kad tiksliai laikykitės mano recepto ir patys pasimėgausite tokiu vynu,kokio jokioje parduotuvėjė nenupirksite. Skanaus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Veislės net ir nežinau atrodo, kad Kažkokios puslaukinės,bet vynas nuostabaus skonio. Pas mane buvo pasodinti 4 daigai tačiau jų kažkiek prisidaugino ir dabar mano vynuogės veda uogų kekes ant to apsileidusio kaimyno vaismedžio šakų juos visisškai nustelbusios. Šiemet lipau per tvorą ir nukarpiau jų lianas, nes net eglės pradėjo pas jį vesti mėlynas vynuogių kekes ir mano nuostabai jos buvo nepaprastai svarios ir puikiai prinokusios matyt kažkas ten joms labai patiko..

Galiu pavasarį prilenkti keletą šakų, kai išleis šaknis galesi pasisodinti pas save.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...