kaarkaass Paskelbta Spalio 16, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 16, 2008 Sweiki. as esu smulus jaunasis ukininkas, turiu 10 ha zemes. savo ukyje noreciau iveisti netradicine augalininkyte, labiausia noreciau auginti vynuoges. Gal kas zinote kokios vynuogininkystes perspektyvos lietuvoje? kaip reikala su relizacija? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
kotiss Paskelbta Spalio 18, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 18, 2008 kiek per telika sake tai auginti apsimoka mazai kas jas augina Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
sigis Paskelbta Spalio 18, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 18, 2008 Rimtas verslininkas rašo su klaidomis? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
kotiss Paskelbta Spalio 22, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 22, 2008 Rimtas verslininkas rašo su klaidomis? 10 ha hai visa vynuogem tai jau nemazas ukis o tos klaidos vaikiskos vietoj v ira w Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Edita Paskelbta Lapkričio 3, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 3, 2008 Manau, ekologiškų vynuogių sodinukų negausi, o pasiskaitinėt apie veisles ir kainas galima čia: http://www.vynuoges.lt/index.htm Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ekologas Paskelbta Lapkričio 21, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 21, 2008 tai reikia pradžiai šaldymo žarna nors uogoms sandeliuoti ,aš truputi auginu aviečių ,tai gal ir geriau kaip su bulvėmis kai tiek žemės ,juk žmonės pradeda atsikvošėti ,aš tai šiaip auginu sau ir pabandžiau padaryti vyno ,pirmakart gyvenime dariau,na tai ekspertų kaip arklio tame gale kirmėlių ,vos teliko pačiam paragauti,o pas mus negirdėjau ar yra ekologinių sodinukų. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Jaunuolis20 Paskelbta Sausio 9, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 9, 2011 Va radau ko ieskojau=D nereikes pradet naujos temos kaarkaass kaip tau sekasi su tais vynuogynais? as irgi noriu pasodint vynuogiu savo reikmem. kokius 2-3 arus pradzioj gal dar kas nors tuo uzsiimate? NA nebutinai ekologine Kokias veisles auginate? ar daug prieziuros reikalauja? kur sodinukus pirkote? ir ar geras vynas iseina is namie augintu vynuogiu? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
stanislovas Paskelbta Sausio 10, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 10, 2011 Vynuoges auginu jau 30 metų tik savo reikmėms. Vienas iš mano kaimynų netvarko savo žemės sklypų ir kad neitų taip piktžolės iš jo pusės ant tos tvoros pasodinau melynasias vynuoges. Derlius toks, kad gerais metais padarau apie 50 litrų karališko skonio vyno,prastesniais apie 20 litrų. Vyno gamyba paprasta nuskynus vynuoges jas sutrinu ir užpilu šiek tiek šulinio vandens.Sultis nukošiu o sėklas gerai išplaunu ir išmaišau ir jas nukošęs dar kartą supilu į vyno ruošinį,o atliekas išmetu į komposto dėžę.40-40 litrų žaliavos vynui duodu pirmam etapui 5 kg cukaus ir palieku rusyje burbuliuoti iki naujų metų. Tada padarau pirmą pravėdinimą turinį jauno vyno nutraukiu su šlanga į plastikinį kubilą kopūstams raugti o tirščius išplaunu išpilu ir dar kartą išplaunu stiklainį. Jauną rūgštų vyną saldinu iki malonaus skonio ir dar kartą palieku vaikščioti iki gegužės vidurio,gegužės viduryje cukrus jau būna suvalgytas bakterijų ,o ant dugno nusėdęs naujas dumblo sluoksnis. Vynas vėl atsargiai nutraukiamas o dumblas išplaunamas, nes vėliau duoda vynui kartumo prieskonį jo neišvalius. Vynas dar kartą užsaldinamas,nes dabar cukrus jau jame virsta alkoholiu,kuris pasiekęs tam tikrą koncentraciją užmuša bakterijas ir jau daugiau jo nebesigamina, o tai parodo kad vyno skonis išlieka malonus jau ir po metų.tada jau galima jį andaraiai užkimšti. Antrais metais vynas įgauna žaižaruojančią raudoną spalvą,nuostabiai malonų skonį, o išgėrus taurę jis muša stipriai smegeninėn,tačiau už valandos jo poveikis staigiai praeina. Toks vynas labai praverčia pavaišinti svečius visi stebisi iš kur gaunu tokio puikaus vyno ypač mano pusbrolis muzikantas ,kuris kai kada pas mane atvyksta pasmaguriauti karališku vynu, kaip kad jis pats išsireiškia. Taip kad tiksliai laikykitės mano recepto ir patys pasimėgausite tokiu vynu,kokio jokioje parduotuvėjė nenupirksite. Skanaus. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Jaunuolis20 Paskelbta Sausio 10, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 10, 2011 Vau=) Labai noreciau paragauti Labai dekoju uz toki issamu paaiskinima. Galutinai padejote apsispresti, pavasari butinai sodinsiu=) Kokia ps Jus vynuogiu veisle?=) ir is keliu daigu iseina tiek vyno?=) Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
stanislovas Paskelbta Sausio 10, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 10, 2011 Veislės net ir nežinau atrodo, kad Kažkokios puslaukinės,bet vynas nuostabaus skonio. Pas mane buvo pasodinti 4 daigai tačiau jų kažkiek prisidaugino ir dabar mano vynuogės veda uogų kekes ant to apsileidusio kaimyno vaismedžio šakų juos visisškai nustelbusios. Šiemet lipau per tvorą ir nukarpiau jų lianas, nes net eglės pradėjo pas jį vesti mėlynas vynuogių kekes ir mano nuostabai jos buvo nepaprastai svarios ir puikiai prinokusios matyt kažkas ten joms labai patiko.. Galiu pavasarį prilenkti keletą šakų, kai išleis šaknis galesi pasisodinti pas save. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Jaunuolis20 Paskelbta Sausio 10, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 10, 2011 Būtų nuostabu O iš kurio krašto Jūs esate? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
stanislovas Paskelbta Sausio 10, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 10, 2011 Iš Kauno rajono,gyvenu Babtuose. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Jaunuolis20 Paskelbta Sausio 10, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 10, 2011 Tai del tu sodinuku atsiemimo man problemu nekils, nes didziaja savo laiko dali siuo metu praleidziu kaune Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti