Jump to content

stanislovas

Nariai
  • Pranešimai

    93
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

stanislovas pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

1

Reputacija

  1. stanislovas

    Bulvės.

    Yra ir kitas variantas jeigu žemė blogai paruošta ir piktžolėta. Piktžolės pirma sudygsta nei bulvės tada dedatės purkštuvą ant pečių jei nedidelis lauko plotas o jei didelis tai traktorinį purkštuvą ir pervažiuojate jau paprastu roundapo skiediniu kol bulvės dar nesudygę tada bulvės spėja sudygti o piktžolės per tą laiką nunyksta.
  2. stanislovas

    Bulvės.

    Aš buvau pasidaręs ant dviračio ratų teptuvę iš ilgo polietileninio vamzdžio su skylutėmis ir kanistriuko su atskiestu oper puse vandeniu roundapo tirpalu. Vamzdis apsuktas paorolonu ir roundapas atsuktas tiek kad nelašėtų o porolonas būtų drėgnas,tada sureguliuoji kad nesiektų bulvių o brauktų per piktžolių viršūnes ir hektara nuravėdavau per 3-4 valandas o po dviejų savaičių iš "šieno" išlysdavo bulvės kurios viską užklodavo ir jau lengvai nukonkuruodavo kitas piktžoles,o piktžolės paveiktos Roundapu pavirsta savo ruožtu į fosforo ir kalio trašas. Pabandykite lengva pagaminti ir labai efektyvu,bei užtikrina puikų derlių,vienas ūkininkas netgi fotografavo mano lauką kažkokiam žurnalui.
  3. stanislovas

    sraiges

    Ką manote apie šį straipsnelį? http://www.alfa.lt/straipsnis/14570171/ ... -19_17-23/
  4. Paskaitykite: http://www.alfa.lt/straipsnis/14570171/ ... -19_17-23/
  5. stanislovas

    Gatavi šiltnamiai

    Ne tik mano vieno tai patirtis,plastikiniai(polikarbonatiniai) šiltnamiai tinka tik gėlėms ir žemaūgiams augalams paprikai ir etc. netinka nei pomidorams nei agurkams nes nudegina viršūnes ir jei neauga toliau ir neveda vaisių.
  6. stanislovas

    Gatavi šiltnamiai

    Polikarbonatas kanalinis -netinkamas daržovių auginimui,- nes išdegina jas nuo saulės.Geriau jau toks šiltnamis dengtas vienguba polietileno plėvele o dar geriau dengta su oro tarpu tarp plėvelių,- tada sudaromos augalams komforto sąlygos ir jie gausiai auga bei dera dėl puikaus mikroklimato,daug mažiau reikia tręšimo augalams ir apsaugos nuo ligų chemijos.Metalas šiltnamiams kenksmingas, nes sudaro šalčio tiltelius ,kurie karštą dieną labiau įkaitina šiltnamio vidų,o nakties metu pagreitina šilumos iš jo išnešimą į šaltą aplinką,geriau yra medis jis ne tik palaiko konstrukciją,tačiau yra ir puiki statybinė , šilumą izoliuojanti medžiaga -neturinti šalčio tiltelių.
  7. stanislovas

    Bulvės.

    Taip,ko nepadaro priešo tankai tą padarys savi koloborantai,neveltui perestroikos laikais kai paklausė kas dabar bus Lietuvai už jos nepriklausomybės siekį,negi ir vėl pasiūs tankus kaip į Čekoslovakiją, Gorbačiovo bendradarbis Ligačiovas atsakė savo ausimis girdėjai per televiziją : Ne tankai jau pasenęs ėjimas,turime ginklą pigesnį ir kur kas efektyvesnį nei tankai.... Matyt tokius Petrus,AMB -alus ir kitus išgamas turėjo omenyje.
  8. stanislovas

    Bulvės.

    Tai gal reikėtų iš perteklinių bulvių varyti kokį spiritą?,tas tai gali stovėti neribotą laiką ir negenda o ir Rusijos rinkoje būtų gal patrauklesnis nei bulvės žaliavos forma? Gal galima būtų ir į degalus įpilti kažkiek?
  9. stanislovas

    Bulvės.

    Štai mano pernai metų kovo 8 dienos patarimas-komentaras,kaip manote ar jis pasitvirtino? Pranešimo tema: Re: Bulvės. StandartinėParašytas: 2011 Kov 08 13:16 Atsijungęs Apšylantis Užsiregistravo: 2010 Rgp 18 23:33 Pranešimai: 95 Patarimas. Kadangi rinkos ekonomikoje pakilimus keičia staigūs nuosmūkiai, per daug nepasikliaukite vien tik bulvių kultūra, nes dabar visi masiškai planuoja jas auginti,o tai,- rudenį automatiškai sukels produkcijos perteklių, kas numuš jos kainas ir daugelis vietoje pelno gali apturėti nuostolius. Man taip buvo su miežiais vienais metais kai pardaviau už toną po 600 lt. tai kitais metais visi aplinkiniai užvarė visus laukus jais iš anksto sudarę sutartis su Vievio paukštynu ir priaugino tiek, kad jis juos supirko tik p 250lt.už toną. Būtų gerai kad bulvių augintojai įsteigtumėte asociaciją, kuri rastų nišas kur iškišti perteklinę produkciją,paskaičiuotų kiek to produkto reikia vietinei vidaus rinkai ir išdalintų kvotas augintojams. O stichinis verslas dažniausiai atneša nuostolius visiems.
  10. Pabandysiu įdėti nuotraukas mano naujai sukurto šiltnamio 18.6 kv. m. žemės ploto. įdėsiu neaptrauktų konstrukcijų nuotraukas ir jau aptrauktų paruoštų šiltnamio surinkimui,o kai surinksiu vėliau tai įdėsiu ir surinkto vaizdą. Deja neideda rašo kad failas yra per didelis,nesuprantu kodėl? juk seniau nuotrauka nesunkiai įsidėdavo...
  11. Nežiūrint į kai kurių išsišokėlių nepamatuotą kritiką ir toliau vykdau šiltnamio konstrukcijos tobulinimo darbus,jau baigiu jo naują modifikaciją ,-kuri bus sumontuota pas mane namuose ir visi atvykę galės ją pamatyti. Beliko tik dar aptraukti keletą skydų ir bus galima jau montuoti,kai surinksiu įdėsiu nuotraukas. Gavosi puikios proporcijos šiltnamio viduje tapo erdviau,jos estetika labai pagerėjo,jis bus 18.6 kv. m. ploto labai tinkamas paprastam šeimos ūkiui ištisus metus 5 asmenų šeimą aprūpinti nuosavomis ekologiškai išaugintomis daržovėmis. baigiu išspręsti klausimą dėl atsinaujinančios energijos panaudojimo taupant jo šildymui reikalingą kurą žiemos metu.Termo varža paketų labai nedaug tik 2 šimtosiomis nusileidžia geram stiklo paketui,o apie polikarbonatinę danga tai ir kalbėti neverta,jai iki to kaip pėsčiomis iki mėnulio.
  12. Koks cia sunkumas gauti neodimio magnetus? Pasiurek http://www.zir.lt ten nuolat yra parduodanciu ir tokiu, kurie opganizuojasi juos kartu prikt. O siaip, ziuriu, kad cia nuo pat temos pradzios viskas sakem ant vandens rasyta. Jei tas kas kazkada dae ir jau buvo nors kelios parduotos, o dabar spruko Izraelin, tai kaip su garantijom ir t.t.? Nerimtai cia viskas atrodo. Eksperimentiniams gaminiams niekas garantijų nesuteikia,turėtumėte žinoti tai gerbiamas kolega.Pas mane asmeniškai liko jo generatoriuis tačiau jame sugesti absoliučiai nėra kam,na nebent pabirtų stupicos guolis,o jį bet kuris ūkininkas per valandą pats pasikeistų.Daugiau judančių detalių kaip ir nėra. Aplamai visos firmos garantijas labai miglotas suteikia nes šiandien firma yra o rytoj jau bankrotas, o poryt tas pats snukis kitu vardu vėl sedi ir į jokias kalbas su tavim nesileidžia,nes firma jau kita.
  13. Atsakymas Vytskai 101. Kur gyvenu žinote,nesu tokių jėgainių gamintojas,turiu pagaminęs matricą jos rotoriaus gamybai ir galiu parduoti porą surinktų rotorių,kiti du reikalingi mano vėjo jėgainei. Generatoriaus gamintojas Darius jau emigravo Izraelin,tad lieka atviras klausimas kas jį pagamins.Lietuva nėra tokia valstybė kad remtų mūsų idėjas tad reikia suktis ir verstis kaip nors patiems,nes skęstančiūjų gelbėjimas yra pačių skęstančiūjų reikalas. Generatoriaus gamyba gana paprasta sunkiausiai gauti Neodimio magnetus,visa kita lengva susirasti metalo lauže ir šrotuose nes tėra reikalinga stupica lengvojo automobilio pora metalinių diskų 50 cm diametro,pora šimtų metrų lakuotos 1.5mm storio vielos varinės ir polieterinės dervos kokia 10 litrų. Svarbu dar kad rankos būtų iš ten kur reikia išaugusios. Manau kad jį bent poros kilovatų galios nesunkiai daugelis gali susimeistrauti savo dirbtuvėse žiemą kai sumažėja kitų darbų,jam nereikia šepetėlių nei precizinių kitų darbų,o veikia efektingai ir gerai gamina trifazę elektros srovę,kuri lengvai gali pakrauti akumuliatorių bloką,o iš to bloko pasiimsite per inverterį švarią 220 Voltų ir 50 hz įtampą kurios pagalba galėsite naudotis visais įmanomais buitiniais prietaisais,kol akumuose bus nors vienas amperas likęs sukauptos vėjo energijos. Jeigu kam iš ūkininkų įdomu tokie dalykai galime suorganizuoti seminarą kur aš pasiryžęs išdėstyti tai ką man pavyko sukurti pačiam ar gauti info iš interneto. Manau ,kad po jo kitą met. daugeliui iš jūsų netektų klaidžioti tamsoje o galėtų startuoti nuo to įdirbio kurį atlikau jau šiandien ir atsirastų daugiau Lietuvoje tokių vėjo įrenginių,o gal net kas nors sukurtų ir dar ką nors geresnio. Blogiausiai kad nėr valstybės politikos šiuo klausimu,jie remia tik stambius gamintojus,todėl įrenginys pabrangsta akumuliatoriaus bloku,nes kitaip pagamintą ir pervarytą tiesiog per inverterį energiją galima būtų perduoti el. tinklams tiesiog per skaitliuką po 30 cnt už KWH o patiems kada reikės nusipirkti po 47 cnt. Tai atpigintų įrenginį nes akumus kas keli ar keliolika metų bus būtina pakeisti naujais.
  14. stanislovas

    Šiltnamių statyba

    Tai kad tamstelė pats labai nerimtas klientas esi,pradėjome kalbėti po to trims mėnesiams dingai kai jau aš sutariau su kitais norinčiais masiškai gaminti mano sukurtus šiltnamius,todėl sąžiningai ir parašiau atsakymą.Be to ir dar dabar manau kad toks šiltnamis yra eksperimentinis ir tokių gabaritų jis gali netik neatnešti laukiamo pelno o padaryti tik nuostolius,jeigu bus kas nors kas yra dar nepamatyta naujojoje konstrukcijoje,tad kol kas gaminame kur kas mažesnius iki 40 kv.m. žemės ploto šiltnamius,kol kas bandymai sėkmingi,jie atlaikė žiemos sniego krūvius ir pavasarines vėtras,o šilumos išgarinimo per atitvaras nuostoliai artimi teoriniams. Sutarties su tamsta jau negalėjau pasirašyti, nes to neleido firma su kuria sudariau gamybos sutartį. Jei būtum netempęs gumos 3 mėnesius nuo Balandžio iki Liepos mėnesio tai būtų buvusi kita kalba.Todėl taip ir parašiau.Ilgai iešmą bedrožiant-šuva kepsnį nuneš.
  15. stanislovas

    svogunai

    Yra viena paslaptis,Babtų institute irgi prieš 20 metų pasėjome iš seklyčių svogūnus ir jie neišdygo,o pasirodo kad būtina juos po to privoluoti,nes jie gausiai sudygo ten kur pravažiavo traktoriaus padangos.
×
×
  • Create New...