Jump to content

Mitai apie Lietuva


Ukius_bulvinskis

Recommended Posts

Mitai apie Lietuva

Delfyje radau labai juokingu, o kartias ir graudziu mitu apie lietuva

http://www.delfi.lt/news/daily/emigrants/article.php?id=16479747

Vienas geresniu

Veiksmas vyko praėjusią žiemą. Su draugai vėlų vakarą ėjome Rotušės aikšte Vilniuje. Du juoadodžiai vaikinai paprašė juos nufotorgafuot. Pradėjom klausinėt iš kur atvykę, paaiškėjo, jog vaikinai iš JAV (vakarą leidžia klube). Draugas netyčia stumtelėjo, lengvai atsitrenkiau į vieną iš atvykėlių. Kažkaip labai kieta nugara pasirodė. Pradėjau klausinėt, bakstelėjau pirštu (vaiknai tik su marškinėliais). Pasirodo, abu vilki neperšaunamas liemenes, KADANGI PAS MUS LIETUVOJ ŠAUDO Į PRAEIVIUS. Nebesigilinom, ar liemenes iš JAV atsivežė kaip bagažą, ar pirko čia, nes juokėmės iki susirietimo. Pagarba tokiems turistams, kurie net atsitiktinių kulkų klube nepabūgo ir atvyko į tą Lietuvą savom akim pažiūrėt. :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

gan smagių nutikimų buvo pačioj amerikoj. kartą meksikonai paklausė iš kur aš, pasaliau iš Lietuvos. Kaip atvažiavai? Lėktuvu atskridau. Kiek valandų skridai? 14 . ???? O tai sako kiek laiko reikėtu mašina važiuot?

na o tokie bajerei "kaip karas?" (jiems Europa su karu asocijuojasi) arba kokiam amerikonui pasakai, kad iš Lietuvos jis "Congratulations" (sveikinu) Su kuo sakau? Na kad pavyko į Ameriką papult. (susilaikiau nepasiuntęs, bet labai norėjosi)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

7 Mitas - Prancūzija

Stoviu stotelėj ir užkalbina prancūzas-magrebas. Supratęs, jog esu užsienietė, bando atspėti iš kur, išvardinęs visas skandinavų, rytų šalis, tik ne Lietuvą. Kai ištariu šį žodį, tai jis sako: čia turbūt sala!

Aš: ?

Jis: miestas?

Atsakau, kad šalis.

Jis: bet maža turbūt!

Aš: bet šalis - daugiau nei dvigubai didesnė už Olandiją!

Jis: tokia didžiulė?!? Ir pagaliau pasitraukia.. :D

8 Mitas - vairuotojai

Esu girdėjęs mitą apie lietuvius vairuotujus. Pasak užsieniečių, jie galvoja, kad Lietuvoje yra draudžiama rodyti posūkio signalą.

11 Mitas - Lenkija Nr. 2

Kvailiausias mitas, kurį teko girdėti apie Lietuvą man buvo kelionėje po Slovakiją ir kalbantis su Lenkijos turistu. Jis paklausė, ar sunku kirsti Baltarusijos sieną, norint patekti ir pakeliauti po Lietuvą. Jis labai nustebo, kad Lietuva ribojasi su Lenkija ir nereikia į Lietuvą važiuoti per Baltarusiją.

7 Mitas – JAV Nr. 2

Bičiulio gyvenančio JAV kolega juodaodis pasakė: gyveni prie Baltijos jūros? Tai namo gali parvažiuoti automobiliu per Kanadą.

10 Mitas - Ispanija

Ispanė medicinos studentė klausia: ar Lietuvoj tikrai yra Coca Cola? O su kuo važinejame - arkliais ar meškomis?

8 Mitas - Olandija

Atvykę Olandų studentai stebėjosi, jog Lietuvoje yra didieji prekybos centrai. Į kelionę buvo prisidėję sausainių, nes šventai tikėjo jog, čia (Lietuvoje) jų negausiantys nusipirkti. Kaip įrodymą jie fotografavosi prie prekybos centrų. Jiems atrodė, jog Lietuva - Rusijos tolima gubernija.

9 Mitas – JAV Nr. 3

Meksikietis JAV klausia: "Lietuva? Čia arčiau Čikagos ar Niujorko?".

11 Mitas – Vokietija Nr.2

Vokietijoje jaunas vokietis pasakojo, jog jis prieš du metus lankėsi Lietuvoje. Čia jis praleido apie pusę metų. Jo močiutė atsiuntė maisto siuntinuką, saldumynų ir prašė, kad jis atsiųstų skalbinius..mat manė, kad Lietuvoje nėra skalbimo mašinų, nėra ką valgyti, ką jau kalbėti apie šokoladą..

22 Mitas - Anglija Nr. 1

Anglui, pasakius,kad esu iš Lietuvos, jis paklausė, kodėl su bendradarbiais lenkais kalbuosi angliškai, juk mūsų kalbos vienodos. Teko jam aiškint, kad Lietuva ir Lenkija turi atskiras valstybines kalbas.

9 Mitas - JAV Nr. 2

Teko kurį laiką gyventi JAV, Floridoje. Susipažinau su keliais amerikiečiais, ir kaip visada klausimas - iš kur esi? Išgirdę atsakymą, kad iš Lietuvos, sutriko. Na, tada paaiškinau, kad Lietuva yra Europoje...Tuomet jie nutaisė protingas minas ir sako: „Tai traukiniu atvažiavai…?”

Dundeliai amerikonai, jiem atrodo kad europa ir JAV vienas kontinentas.

10 Mitas - JAV Nr. 3

Prieš 3 metus pas mus gyveno amerikietis iš Taikos korpuso. Jam tėvas atsiuntė kojinių, žvakių, prieskonių. Tuomet jis paskambino į Ameriką ir tėvui papasakojo, kad čia yra moderni buities techniką ir visko, kaip ir Amerikoje. Po metų tėvas atvažiavo į Lietuvą. Jis nustebo, kokiuose prabangiuose namuose gyvena lietuviai ir niekaip nesuprato, ko jie taip veržiasi į Ameriką dirbti juodadarbiais.

18 Mitas - JAV Nr. 4

Skrendant i JAV teko pasikalbėti su tarptautinio saugumo pareigūnais. Pažiūrėję i mano lietuvišką pasą, jie paklausė, iš kur aš esu. Atsakiau, kad iš Lietuvos (from Lithuania). Jie dar kartą paklausė, aš vėl atsakiau tą patį. Tada jie sako:mes supratome, kad iš Litetuvos, bet kokioje šalyje yra šis miestas??? (!!)

17 Mitas - Švedija Nr. 2

Per konferenciją apie žmogaus teises pranešėjas iš Pakistano, atstovaujantis vienai NVO, pasakoja apie siaubingas vaikų darbininkų sąlygas Indijoje, Bangladeše ir pan. Baigdamas priduria: "Tačiau vaikų darbas - ne tik Pietų Azijos problema. Daug jo apraiškų esama ir Europoje, tokiose šalyse kaip Lietuva, Latvija ir Estija." Po konferencijos prieinu prie jo ir mandagiai sakau: "Žinokite, aš esu iš Lietuvos, ir žinau, kad vaikų darbas ten tikrai nėra masinis reiškinys, juolab toks, kad už skolas parduoti beraščiai vaikai siūtų kamuolius ar pan." Jis, globėjiškai šypsodamasis, atsako: "Žinau, kartais nelengva priimti skaudžius faktus apie savo šalį..."

O vat tokiem debilma tai maza snuki ismalti, jie mat geriau zino kas lietuvoj vyksta nei mes patys. :icon-evil:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...