Jump to content

domina melziamos avys


irena

Recommended Posts

  • po 3 metų...
  • po 2 savaičių...
  • po 1 mėnesio...
Laba diena, aš turiu melžiamų avių, jos visai nereiklios ir labai jaukios.

Sakykit, prasau, ar pienines avis galima kergti su bet kokiu avinu, ar turi buti "melziamas"? Ar nesumazes pieno pas misrunes?

Taip galima kergti su bet kokiu avinu, bet mišrūnės avytės duos mažiau pieno, bet daugiau nei paparastos avys, todėl jų ėriukai greičiau augs.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

loreta, kiek domejausi ir snekejau su melziamu aviu augintojais,tai pienas ju idealiai tinka suriams gaminti, del didelio kiekio baltymu. vidutiniskai is 4 litru pieno iseina kilogramas surio. pienas ju labai koncentruotas, labai riebus. sako , kai surugsta ,ismaisius gaunasi tikra grietine. o pats pienas yra saldaus skonio. daro jogurtus dar is ju pieno. siaip gerti tai nezinau, labai jau riebus :icon-rolleyes: . visu aviu pienas savo skoniu yra vienodas. jei turite paprastu aviu , tai kai atsiveda , galite pasimelzti koki puoduka ir paragauti. ar pabandyti surauginti ir matysite ar patiks :D . tik paprasta avi sudetinga pamelzti. pavasari milasiuniene sake pardavines ostfryzes 6menesiu po 500 litu.dar skaiciau, kad ju pienas uzsaldytas saldiklyje, atsildzius niekuo nesiskiria nuo katik pamelzto :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

O kad Latvijoje gal įdomios patirties esama?

Patirties esama tik beiškant pieninių avių pirkt :) išmaišiau ir Lietuvą ir Latviją ir Estiją. Galiu tik pasakyti, kad nusipirkti nerealiai sunku, nes visi turintys didina bandas ir ėriavedžių neparduoda. Aš savo iš Saaremos (Estija) parsigabenau, veislinį baroną iš Dargužių. Va taip ir susirinkau. Bet kai noras buvo "truks plyš", tai pavyko. O įspūdžiai dalinsiuos eigoj :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...