Jump to content

brukne

Nariai
  • Pranešimai

    23
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Apie brukne

  • Gimtadienis 10/01/1979

Vartotojo informacija

  • Lytis
    Female

Miestas

  • Miestas
    Ryliškių k., Alytaus raj.

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

brukne pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

2

Reputacija

  1. Ar teisingai supratau, kad ožka užtrukusi t.b. apie 2-2,5 men? Anksčiau toks klausimas nekilo, nes jos naturaliai prieš tiek laiko išsimelždavo ir taškas.
  2. brukne

    Sėklų pirkimas internete

    Deja, man su Nojum labai nepasisekė, niekas iš jo neišdygo (kelis metus bandžiau), su kitų firmų sėklom viskas normaliai
  3. Jei vis tik ožkos nepavyks užtrukinti, tai svarbiausia, ką turite padaryti - iš kitų ožkininkų susiorganuzuoti šaldytų krekenų mažyliams pirmosioms jų valandoms (pas neužtrukintas krekenos nesusidaro). Visa kita nesvarbu. Aišku, ožka nebus pailsėjusi nuo pieno gaminimo, reiks palepint kokiais vitaminais, ir duos mažiau pienuko nei galėtų po apsiožkiavimo šį sezoną. Bet tai nk baisaus, svarbiausia gauti krekenų maziukams. Sėkmės!
  4. brukne

    Ožkų melžimas

    Taip, turiu tokią merginą. Jai pačiai leidau mamą žysti iki tol, kol mama ožka pati leidosi, t.y. iki kokių 7 mėn.. Pieno užteko ir mažvaikei, ir mums:) Apie metų amžiaus jai pradėjo tvinkti tešmenukas, tai pradėjau melžt, kad tešmuo negautų uždegimo. 1,5 m. amžiaus ją sukergiau ir dabar tuoj tuoj laukiu ožkiukų iš jos. Bėda tik ta, kad jos niekaip nepavyko užtrūkinti prieš nėštumą, tai teko krekenų staigiai susieškoti, kad mažiukams turėčiau ką sugirdyti tik gimus.
  5. brukne

    Perku-parduodu- keičiu

    DOVANOJAMA ožkytė, gimusi 04.30. Mamos pieną valgys dar iki 08.15 ir bus pasiruošusi į naujas pievas. Nukirminta. Sveika. Mama zanenės ir nubijuko mišrūnė, pirmavedė, tėvas - vietinis. Ožkytė įpratusi vakarais, net ir vasarą, grįžti į tvartą, todėl tikisi, kad naujoje vietoje bus taip pat:). Smulkesnė informacija telefonu 8 656 71249. Gyvename Alytaus raj. Ryliškių k. Kadangi foto įkelti neišeina, susisiekite ir atsiųsiu Jums asmeniškai.
  6. brukne

    Mėsinės ožkos

    Turiu viena ožkaitę nubuko ir zanenes mišrūnę, laikau ožkas rąstiniame, bet nešildomama tvarke, tai žiemą megztuko prisireikė ir vandenį šiltą panešiot...ir t.t., kai tuo tarpu mano visai "dvarniaškos" ožkos kuo puikiausiai atlaikė ir ta kur su labai ilgom kudlom, ir ta, kur trumpo plauko
  7. na, cia kaip interpretuosi žodį "kombinuotas" tai reiškia, kad turi daug sudedamųjų dalių - lesinkit grūdais, tarkuokit morkas, burokus, bulves galima pašutint, pripeškit dau žolės, tame tarpe ir dilgėlių ir t.t. galima kokiais riebalais ar aliejais ir tuos grūdus joms paskanint ir bus jums kombinuotas pašaras, kriauklelių dėl kalcio, jei tik visai vakarop paleidžiat, jos tiesiog nespėja tiek visko ten prisirinkt, ir būtinai visada turi būti vištidėje vandens.
  8. Vištas į lauką tikrai galima leisti ištisus metus (per šalčius jos pačios neina, o ir vištidės nereik atšaldyt). Esu linkus sutikti su Augunstu, kad vištoms tiesiog trūksta kalcio, nes kai mes susidūrėm su tokia bėda, tai pirkom tas traiškytas kriaukeles, tai tikrai padeda, bet lygiai taip pat galima ir tuos pačius kiaušinių lukštus sugrūsti ir duoti. Vyras tvirtina, kad vištos lesa karkvabalius, bet pati nemačiau, negaliu patvirtint:)
  9. Sveiki ožkų augintojai! Dar esu naujokė auginant ožkas, trūksta patirties, todėl nežinau, kaip elgtis su vienu iš trijulės ožiukų, kuriam dabar jau 10 dienų. Gimusio nesvėriau, bet dabar sveria tik 600 gr., daviau jam daugiausiai krekenų, nes atrodė silpniausias, labai silpnai stovėjo, vos vos vaikščiojo, žindo pats, o dabar ir visai nustojo vaikščioti ir nepastovi, tik balsu rodo, kad nori pieno, tai prinešu prie mamos, kad pažystų. Papildomai dar maitinu iš buteliuko, bet per dieną iš buteliuko neišgeria daugiau nei 200 gr., duodu vit A, D, E. Ar yra kokių priemonių, kaip tokį ožiuką pastatyti ant kojų? Lauksiu Jūsų patarimų, tikiuosi tai padės ir kitiems, jei susidurs su tokia bėda. Ir tuo pačiu noriu viešai padėkoti p. Reginai, kuri tiek daug kartų konsultavo ir gelbėjo, kada tik bepaskambinčiau:)
  10. brukne

    seryklos triusiams

    gal kas žinot, kur galima įsigyti akmeninius ar keramikinius dubenėlius triušių maisteliui ? - esu mačius tokius čekijos triušių veislyne ir parodose tokius į narvus deda.
  11. brukne

    kombikorma

    vargiai, bet ka kainos dar pakilo-tai faktas- jau maišas 20kg virš 30lt
  12. nelabai turim dar ką pasakoti- tik prieš pusmetį pradėjom. Yra keletas problemų - pagrindinė aišku kaina, auginant mėsai tikrai neapsimoka- mes labiau orentuojamės į veismą. Man labai patinka gimdyklos ir tai, kad triušiai gyvena lauke. Pakol kas turim tik keturis namelius, bet gimdyklų tikrai dar planuoju statyti - prieaugiui namelių tikrai ne- labai maža talpa. Šieną pradėjau kloti tik žiemą triušei su jaunikliais, kad būtų švaresni.
  13. įberk į kibirus truputį rupios druskos- neužšals. mes irgi auginam tuose nameliuose
  14. brukne

    Sveikinu...

    Triušininkams - tai triušio metai Prisijungiam prie visų sveikinimų
×
×
  • Create New...