Jump to content

driucha

Nariai
  • Pranešimai

    329
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    4

Reputation Activity

  1. Patinka
    driucha reacted to Rimvydas1 in No-till   
    Skaitau sia tema kiekviena vakara, bet naudingos informacijos nulis, pavasari gal pavyks jau  no till'int jei sejama suspėsiu nusipirkt. Šiaip beskaitydamas šia temą, ir foruma mintys susirutulioja atgal prie tradicines sėjos. Išvados tokios, bet kolkas laikomes savo tikslų.
  2. Patinka
    driucha reacted to jevgenijus in Seklos beicavimas   
    Teko pabendraut su vienu Panevėžio konsultavimo biuro atstovų, kuris eksperimentavo beicuodamas grūdus... skalbimo milteliais. Dabar jau nepamenu, bet net brendą nurodė su kuriuo geriausi rezultatai buvo. Lyg Bonux Žodžiu žmogui kuriam chemija vos vos nesvetima, perskaičius brangaus beico etiketę ir pamačius, kad ten paprasčiausias tarkim triazolas, kyla visokių minčių. Pvz. kad tai druska, kad triazolų grupės vaistais gydo grybelines ligas, grybai, grūdo paviršius, reikia nuvalyti, nudeginti... nu ir panašiai Aišku, koks tūlas vadybininkas, net gal iš agronomijos fako, paaiškins kad reikia labai brangius pirkt, nes geriau apsaugos, saugos, iki pat javapjūtės, mat ten yra foksikarboksipiramas... Arba kaip vieno aprašyme radau Xemium su inovatyviais priedais... Achujenium kaip mus visi durina. 
  3. Patinka
    driucha reacted to i am Marius in Krone round pack 1250 valdymo kompiuteris   
    Laba diena.
    Gal šį įrašą ir reiktų kelti į "savadarbės technikos" skyrių, bet visgi, tai buvo Krone round pack 1250 MC preso remontas - modernizavimas. Kadangi įrašo gale bus šiokia tokia reklama, tai jei kam nepatiks (ar visgi draus forumo taisyklės) - įrašą galėsiu ištrinti.
    Pagalbos neprašau, o tik noriu pasidalyti savo patirtimi.
    Taigi, dėl originalaus Krone RP 1250 MC valdikio (šiaip gamintojas tai vadina „komforto įranga) gedimo turėjau ieškoti būdo, kaip priversti presą vėl sklandžiai ir našiai dirbti. Buvo būtinos didelės (mano kišenei) investicijos į elektroninę dalį: reikėjo naujo preso valdiklio. Kaina nei daug, nei mažai – ~1000€ už naują iš atstovybės.
    Kadangi dirbti tapo neįmanoma pačiame sezono pabaigoje (net šiaudus supresuoti suspėjau), galima skaičiuoti 5 mėnesius ramaus laiko apmąstymams. Buvo prieita prie išvados, kad kišenės apytuštės, o galva ant pečių yra ir dar kažkiek supranta, kaip veikia visokie mikrokontroleriai. Taigi nuspręsta pagaminti visiškai naują valdiklį presui Krone round pack 1250 MC.
    Koncepcija buvo tokia: kaip pultas traktoriuje – bet koks įrenginys su Android operacine sistema (taip taip, bet koks mobilus telefonas, plančetinis kompiuteris, arba net visokie raspberry su lietimui jautriais ekranais). iPhonu nepalaiko. Nors čia tik įdirbio klausimas.
    Preso pusėje - atvira sistema, su rinkoje plačiai paplitusiu Arduino mikrokompiuteriu ir bluetooth sąsaja.
    Taigi, visa sistema telpa originalioje Krone round pack 1250 MC valdikio dėžėje ir viskas atrodo tarsi iš gamyklos.
    Ką turim: sėdi į traktorių, prisijungi prie savo Krone round pack 1250 MC per bluetooth ryšį ir turi tą patį funkcionalumą kurį turėjai su originaliu valdikliu, didžiulį lankstumą ir saugumą – nes nėra signalinio kabelio, o stabilus ryšis nuo preso palaikomas iki 10 metrų. Yra gausus nebrangių atsarginių dalių pasirinkimas.
    Patikimumas? 2 metai po 800 rulonų. Trūkumų nepastebėta. Buvusios loginės klaidos ištaisytos. Be to, visada galima atnaujinti programinę įrangą ir pakoreguoti preso parametrus pagal poreikį.
    Darbo metu padariau trumpą video įrašą, kaip tai veikia.
    Dabar reklama: kadangi pats projektas yra labai universalus, lengvai modifikuojamas, todėl gali būti lengvai adaptuotas kitam preso modeliui ar net gamintojui. Taigi, jei kažkam yra noras ir reikalas, galiu pabandyti padėti išspręsti ir jūsų problemą.
     
  4. Patinka
    driucha reacted to chefas in Pieno kainos   
    Jo, tegu melžia vieni kitus ))))..., ir aš prieš kelias dienas pardaviau paskutines penkias.
  5. Patinka
    driucha got a reaction from JCB in Pieno kainos   
    Jaigu ir mes sugebetume taip visi bent savaite pasielgt,tai ir kaina kita butu.
    P.s. ispilt nebeturiu ko saldytuvas jau beveik 2 men kaip tusciadls stovi
  6. Patinka
    driucha got a reaction from Augunstas in Pieno kainos   
    Jaigu ir mes sugebetume taip visi bent savaite pasielgt,tai ir kaina kita butu.
    P.s. ispilt nebeturiu ko saldytuvas jau beveik 2 men kaip tusciadls stovi
  7. Patinka
    driucha reacted to drapox in žiemkenčių buklė   
    Užpuolė žmogelį ligos. Išsigydo vėžį, po kiek laiko visiškai pasveiksta po insulto, bet lieka hemarojus ir sloga, todėl žmogelis paniūręs ir nepatenkintas. Štai taip galiu apibūdinti kai kurių ūkininkų paverkšlenimus dėl dabartinės žiemkenčiū būklės ir jiems gresiančių pavojų. 
  8. Patinka
    driucha reacted to JCB in Pieno kainos   
    Teko svečiuose pas perdirbėjus pabūti, tai kaip ir nieko naujo nepaskelbė, ko nežinotume. Kad naikinasi smulkūs ir stambesni ūkiai, tai nei motais jiems- stambinasi gigantai, jei dar truks, atsiveš daugiau. O ir pavieniai ūkiai stato modernias fermas, pieno bus. Perspektyvūs tie kas turės daug ir kokybiško pieno. Apie smulkius irgi gerai pasakė, ne spaudai aišku, " gauna gi tuos centus, ant duonos užtenka, kažkaip pragyvena vistiek, elgetaut nereikia eit". Apie kainų kilimus jokios kalbos, nei trumpuoju, nei ilguoju periodu. Tai kaip ir ne vienas, čia yra rašęs- mažiau dejuokim, daugiau dirbkim.
    Nėra ko suprasti, Jūs esate auksinis klientas tam muštuviui. Perki po 13centų, parduodi po 30centų, atmeti sąnaudas su mokesčiais ir žiūrėk lieka kišeniui iki dešimt centų nebraidant po šūdą- o ką, ne biznis?
  9. Patinka
    driucha reacted to arunis in New Holland traktoriai   
    tai tu tam ir sedi traktoriui, kad girdėtum kas kur ir su kuo, sedi, stebi parodymus klausaisi ar neatsiranda pasaliniu garsu kontruliuoji kaip kas vyksta,
    o dabar dazniausiai muzika iki galo telefonas i rankas ir pirmyn i interneto gelmes: stai cia as ariu, stai cia pluga apverciu, va dabar tuoj vaziuoju sejamaja kabinsiu tarpe dar sustosiu pamysiu
    Teko buti vienoj bendrovei, užeinam i inžinieriaus kabineta. pilnas seifas magnetofonu prikrautas. Ka sakau užklasine veikla po darbo užsiimi. Ne sako, vienas traktoristas padarga supirdolino tai as jam sakau tai ka negirdejai kad nesamones daros, o tas: ka as girdesiu kabina sandari muzika groja
    neveltui senoliai sakydavo: jei šuo šika, tai neloja
    teko ne karta matyti: vaziuoja triasis ar keturasis sunkvezimis krautas, ar traktorius su baisine priekaba uz vairo sedi dalbajobas smskes rasineja taip ir norisi sustabdyti ir i snuki ipaisyti, bet baisu berasinedamas nepastebes dar pervaziuos
    P.s. čia aš ne NH noriu apginti, o šeip prisikaupė, tai ir kilo noras išsilieti
  10. Patinka
    driucha reacted to JCB in Parduodama melžiamų karvių banda   
    O darbininkam sūrio paspaudi vietoj algos
  11. Patinka
    driucha reacted to JCB in Parduodama melžiamų karvių banda   
    Pinigai ne vien is karviu uzdirbami
  12. Patinka
    driucha reacted to JCB in Pieno kainos   
    Kol "pančiai" yra, ne. Tai kodėl pora metelių negauti geresnės kainos. 
  13. Patinka
    driucha reacted to Jautis89 in Pieno kainos   
    ne 5metus,liko dar 1m mokėti paskolą už paraminę techniką.Ir jokiems bankams aš nedirbsiu,nes traktoriui case nėra palūkanų,tik padargams  ir tai nedidelės.O kam man fermą plytoms paleisti kai joje galiu laikyt mėsinius galvijus ir papildomai dar kažkuo užsiimt.Vienas mano pažystamas prieš 2 metus spjovė į karves užsiveisė mėsinių ir po šienapjūtės išvažiuoja keliems mėnesiams padirbėt į švediją.Sako aš parsivežu tiek pinigų,kad už pieną per vasarą nė pusės tiek negaudavau.
  14. Patinka
    driucha reacted to Jautis89 in Pieno kainos   
    taip,gaila tiek ikištų pinigų,nes pardavus viską realiai nebeatsiimčiau nė pusės,bet knistis iki senatvės irgi nežadu.Aš primečiau,kad norint normaliai verstis pienininkyste,mokėt geras algas darbininkams,kad nereikėtų pačiam tiek juodai art už pieną reikia gaut ne mažiau 30cnt,kitaip perspektyvos nematau.
  15. Patinka
    driucha reacted to JCB in Pieno kainos   
    Po kablelio žodžiai auksiniai. 
    Dabar stambūs ūkiai dar labiau stambinasi su melžiamom, o mažesni atsikrato. 
  16. Patinka
    driucha got a reaction from chefas in Pieno kainos   
    Visur rašo, kad eksportas atsigavo ,visi uždirba tik mes sedim sude kaip medui
  17. Patinka
    driucha got a reaction from KAZE in Pieno kainos   
    Tipo dar gerai kad išvis moka. Kokie je gerieciai, kaip gerai kad nereikia primokėti. Deja bet yra kas privalo milzti,bet jau nebeilgai
  18. Patinka
    driucha got a reaction from JCB in Pieno kainos   
    Tipo dar gerai kad išvis moka. Kokie je gerieciai, kaip gerai kad nereikia primokėti. Deja bet yra kas privalo milzti,bet jau nebeilgai
  19. Patinka
    driucha reacted to Matazzz in Pieno kainos   
    Pas mus taspats , jau laukiam kada tokius plotus grudais užsėsim
  20. Patinka
    driucha got a reaction from axe in Pieno kainos   
    Tipo dar gerai kad išvis moka. Kokie je gerieciai, kaip gerai kad nereikia primokėti. Deja bet yra kas privalo milzti,bet jau nebeilgai
  21. Patinka
    driucha reacted to JCB in Pieno kainos   
    Nepergyvenkit, ką davė, tą atsiims. Anksčiau irgi taikydavo kažką panašaus, kiek metų atvažiuodavo į kiemą ir siūlydavo išasfaltuot kiemą, tipo duodam pinigų, tu tvarkykis, paskui kaip turėsi, atiduosi. Nereikėjo to. Plius prieš tai ir pamoka buvo, nes kada teko skolintis iš perdirbėjų. Pinigai į sąskaitą įkrito ir prasidėjo, kainos mažinimai, nuoskaitos,  o bėgt nėra kur... 
    gal čia taip nebus, gal.
  22. Patinka
    driucha reacted to Zaliaskaris in Pieno kainos   
    Nemokamai buna tik suris pelekautuos... kiek zinau paskola imant isipareigoju 5 metus jiem statyt piena, nesvarbu jog pinigai grazinti, neivygdzius salygu esi bauduojamas, nebus cia taspats? Galu gale geras planas :) centa ismoki uz praeitus metus, moki 2 ct maziau nei pridera einamus metus, stai ir bizniukas ir garantas jog ukininkas nepabegs :)
  23. Patinka
    driucha reacted to Zaliaskaris in Pieno kainos   
    Vienas is zemaitisku koperatyvu viesai pradejo viesint kainas... grazu net ziuret... kainos pieno supirkimo punktuose  Balandzio menesi:
    Iki 100 , 20ct
    Nuo 100 iki 200, 21ct
    Nuo 200 iki 300, 22ct
    Nuo 300 iki 500, 23 ct 
  24. Patinka
    driucha reacted to neri in Pieno kainos   
    o jetus tu mano kokia as sena pasirodo man 47 bet man dar idomu kiek moka:) tada tavo uosviai turtingi zmones jei tokia situacija:) ir aisku kad dalyvavimas jiems visomeniniuose judejimuose toli grazu:)
  25. Patinka
    driucha reacted to drapox in Kaip tręšti žieminius kviečius   
    Pagal orų prognozes rimtesnė vegetacija greitai dar neprasidės, tai mano manymu su azotu dar ankstoka. NPK paims, nepaims šiam pavasariui ne tiek svarbu manau, svarbu atiduoti PK dozę kiek išsineša su derlium, kad palaikyt ir neskurdint dirvožemio. Anksčiau padavus vis tiek daugiau tikimybės, kad daugiau bus panaudota pavasarį, bet tai nebus panacėja dideliam derliui. 
    Ir vienas patarimas, neaikčiokit ir neviduriuokit pamatę barstytuvą ar tai Pakruojy ar lenkuos būtų. Kiekvienas turim savo galvą ir geriausiai ja galvoti. Nes nei žinom ką ten barsto, nei žinom kodėl barsto, nei žinom ar jie spėję gerai išsipagyriot. Aš irgi apie Kėdainius mačiau traktorių su barstytuvu, bet man tas nesukėlė jokių emocijų, lygiai kaip ir sutiktos kitos transporto priemonės.  
    Ir dar faktas tas, kad šiemet nepavyks optimaliai patręšti, nes dabar ankstoka, o kai pradės vegetuot tikriausiai neįvažiuosim, nes drėgmės laukuose vis dar daug, greitai neišdžius. Nu bet ką dabar padarysi.
×
×
  • Create New...