Jump to content

ramas 1

Nariai
  • Pranešimai

    1376
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    19

Atsakymai kurių autorius ramas 1

  1. prieš valandą, vrimvydas pranešimas:

    Technika yra materjalinis produktas nes ji nesukure o pagamino , sekla yra matejalinis produktas nes ja padaugino , seklos veisle yra intelektinis produktas nes sukure . Kodel reikia moketi uz filma ar daina jei ja naudojama neautoriaus komercinei veiklai ?

     Tai technika israsti ,sukurti nereik intelekto ? ar cia kiekvienas galim gamintis savo garaze?Keistas mastymas cia tau ne desra iskimsti-pagaminti.Nematau prasmes gincytis ,nes tavo technika pries pagaminat turi sukurti,israsti nu tikrai neprasigere inzinieriai.Ar tavo manymu 60 metu daro tik copy paste?Patentai taip pat yra ir technikoja.

  2. prieš valandą, vrimvydas pranešimas:

    Nesutinku . Tu pirkdamas sekla sumoki tik uz dauginamos medziagos auginima . Jei ta sekla pasidaugini savo ukije tu naudojiesi selekcininku darbu kurie tappat valgyti nori . Jei nenori moketi selekcinio mokescio sek laukinius spelta kviecius ir augink 1.5 tonos . 

    O tu nenori technikos gamintojams susimoket vis kart nuo karto suremontuodamas technika?Nes po gedimo turetai ismest arba priduot utilezavimui ,bet vis vel prikeli ja is naujo...:icon-biggrin:

  3. Prieš 4 valandas, Mantas2342 pranešimas:

    Sveiki turiu klausimą apie seną hardi purkštuvą, 6 membranų siurblys. Žodžiu siurblys perrinktas, purkštukai , filtrai švarūs . Net nenori nei maišyt nei biškio slėgio kelt , net siurblį su filtrais vandens nėra, bandau galvot gal paskirstytojas ar slėgio reguliatorius kaltas. Bet klausimas gal kas turit patirties kaip patikrinti? Ir beje sukant ratuką slėgiui didinti jis tik sukasi ratu , bet neužsisuka iki galo , kad užsikeltų slėgį gal būt ten bėda?

    Ačiū už pagalbą

    ora gaudo kazkur ,ziurek ta vamzdi i bakca gali but trukes ,kamsti ar nekiauras,gerai uzsisuka. kalte paemimas iki siurblio jeigu tuscias siurblys ,dar pasiziurek krano burbula,kur persuka is backos i maisyma bakelio.

  4. Prieš 9 valandas, deivas pranešimas:

    Jei perdavimo akte ir skaitiklyje valandu tiek pat o kombainas nedirbes tai rimtas advokatas pades kad tau ciulptu o ne tu

    Bent zinai ,kam tas aktas skirtas? O taip vadinami rimti advokatai -nereiskia ,kad yra stebukladariai . Viska lemia kas papiesta juodai ant balto ,patirties sociai turiu.

  5. Prieš 7 valandas, AG Paulius pranešimas:

    Įmonės pradės rodyti atsakingo skolinimo pavyzdžius. Skęstančiųjų gelbėjimas skęstančiojo rūpestis. 

    Manau tom imonem kirs per pelnus ,neparduodi herbicidu ,trasu = tau tas ukininkas grudu neatveza arba veza kitam mazesniu derliumi ,nes nebuvo uz ka nusipirkt.Gales savo bokstus i metala prisiduot,nes is situ mazu pagrinde ir lobsta ,o dodieji koperuojasi ir patys i uosta veza,taip ,kad lazda turi galus  .

  6. prieš 25 minutes , Zilvis55 pranešimas:

     

    Dažniausia situacija stebint aplinkinius ūkius yra tokia:

    Labai smulkus ūkis (iki 10ha) atsisako ūkininkavimo. Tada del jo žemės tarpusavyje sukonkuruoja tie ūkiai kuriems labai norisi plėstis (15-50ha). Kai kurių net skelbimai  ant skelbimų lentų sudėti :)

    Dažnu atveju tokių ūkių siūlomos nuomos kaina net 2-3 kartus viršija šalia esančios ŽŪB (aišku iki tol, kol informacija pasiekia savininkus).

    O jeigu į temą: manau būsimos grūdų kainos atves į realybę netolimoje ateityje.

    Papildyciau truputi ,pas mus draskosi jaunieji prisieme paramu ,turi plestis nori ,nenori -tie ir lipa per galvas .

  7. As matau ,kad kai kurie kolegos pamirso kas yra is eiles 2-3 metu zieminiu kulturu isalimai o vasarojai sudyge .Tie metai tikrai sugrys ,suprantu kad jeigu korta paeina didesnis ha skaicius graziai dauginasi ,BET jeigu blogai tai su didesne muzika ir uzlinksta.

  8. As asmeniskai salietra laikau atgyvena ,nors dar kartais ir pabarstau .Kasa naudoju jau 5 metai ,man asmeniskai tik dideli pliusai ,esu isbandes ivairiomis salygomis.Pastebejimas jau kokius 3 metus ,per tresimus -tai dideli vejai,lietus .Kasa pili ir vaziuoji jokiu problemu ,plius man ji parsivezti 5km.

  9. Prieš 3 valandas, manttys pranešimas:

    Nauda ne tik per baudas, bet ir per baimę. Bijodami pakliųt į reidą daug žmonių legalizuojasi ir valstybė naudą pradeda gauti per mokesčius. Viena iš baudų yra beakcizio kuro konfiskavimas. O gal bus sankcija, kad už pagautą su žaliu kuru mašinoj netenki viso žalio kuro kvotos kitiems metams. Čia tik fantazijos reikalas, kaip padaryt, kad nebesinorėtų rizikuot 

    Tu turbut ir savo seselio bijai .

  10. prieš 2 minutes , gerasukis pranešimas:

    Nesijaudink, jei jau eis, tai ne po viena o visa šaika su visais popieriais, su leidimais ne ankščiau kaip po kokio pusmečio, galimai ir su policijos palyda, duos studijuoti popierius jei nesutiksi, kažką šakosies pasodins į varanoką ir pasibaigs mandrumai gausi baudą ir už teisėtų pareigūnų nurodymo neykdymo ir pan. Esmė, kad čia visiška nesamonė kaip ir kada naudoju kurą, tai kam tada tos normos? Gal jas reikia koreguoti ir bereiks kontrolės? Geriau iš viso panaikintų žalią, o metų gale kompensuotų akcizą nuo paskirtos normos ir kuras pigesnis ir akių nebadytų miesčionims. Ar pas Lenkus ne kažkas panašaus?

    Man tai 100 metu ir taip jo pritrukstu daug ,nes zemes toli nuo namu .Bet juokingai skamba pilnas autobusas nma,policijos visu kitu ,kad israsytu bauda kelis simtu eu?

  11. Prieš 2 valandas, manttys pranešimas:

     

    2. Ką reiškia negali bųti tikrinama? Juk pilna pavyzdžių kaip tikrina, ar nėra raudono kuro traktoriuose. neprisigalvokite. Jums aktą surašys, tada galėsite kreiptis į teismą su skundu ir savo "istorija". svarbiausia bandyti.

    Nusisnekejai  ,jeigu leidziate ,kad liptu ant galvos kita kalba .Be savininko ir jo sutikimo jokiu smirinejimu po kiema tuo labiau po bakus ,o jei aptverta dar suniokas gali but ir be kiausu grys namo.Realiai pagal istatymus tik kariuomene gali uzeit be tavo sutikimo ir teismo leidimo.Kitu atveju gali mindziukuot prie vartu ir tiek ziniu.Pagal tave nma aktus jau gai piest neiseja is kabineto ,paskui bylinekis 

  12. prieš 10 minutes , AG Paulius pranešimas:

    Mane tenkina 10 proc. nuo žemes vertės, nuoma gali būti peržiūrėta pasikeitus NT kainai. Perki žemę kaip investicija kuri turi turėti tam tikrą garažą kuri apsaugotų pinigų vertė nuo infliacijos. Ir čia klausimas ar ūkininkas tokių principu bus pajėgus nuomotis jei ne tada NT pirkimas kaip investicija pinigų užšaldymas. O jei dar prisidės NT mokestis nuo turto vertės, bus smagu brolyčiai. 

    Nu nu 10 proc stipru.Pas mus ir 10 000 siekia zemes -tai 1000 eu butu siai dienai 4.7 tonos kvieciu ,toliau galim ne neskaiciuot ,susikraut lagaminus ir ranka pamojuot.

  13. prieš valandą, Ramza pranešimas:

    Kaip sustarsi su nuomuotoju, tau visada bus per brangu, savininkui visada bus mazai.

    Kazkaip issisukai nuo atsakymo kiek? Mano atveju mane tenkina ir zemes savininkus sutarta kaina,bet tu ivardink kiek ? nes gal as jau moku po 500 eu ,o tu sakai ,kad turi kilti..

  14. Prieš 2 valandas, Ramza pranešimas:

    Nuomos kainos turi kilt, cia jusu teise moket ar ne, jei laukas prastas galima atsisakit ji dirbt, kam set jei norimo derliaus negauni, o kita reikia galvot apie derliaus didinima, gal ne tas kulturas sejat, taip alinat zeme, ji nera melziama karve reikia i ja idet kad kazka gautum.

    Ir kokia tavo galva nuomos suma yra teisinga?Sakysi vakaru europa moka daugiau ,bet ten ismokos didesnes ir derliai didesni.

  15. pažymėtą, ne prekyboje esantį kurą, galima suvartoti pagal paskirtį, kuriai iki 2024 m. sausio 18 d. šis kuras buvo skirtas (pavyzdžiui, šildymui, žemės ūkio veiklai

    Tai ,kaip suprantu pazymeta senais dazais reik sunaudot per 18 dienu?.Jeigu taip tai visai jie cia asilai konkretus.

  16. Nieko cia nepasieksim lauzais ir ale kitais protestais,musu istatymine baze taip sudeliota  ,kad bet koks pirstelemas ,sutrukdymas eismo,isvertimas sudo ,siaudu ar padangu gali pasibaigt cype.Beje nuo 2024 sausio 1 isigalioja pataisa ,kad isvertus  virs 15 kubiniu metru nepavojingu atlieku , virs 7 kubu pavojingu gresia 4 metukai.Mano galva geriausias varijantas butu 1 metus viesiems neparduoti jokios produkcijos ir nepirkti z.u technikos,ko pasekoja gerokai trinkteltu per valstybes biudziata.Bet vel tas nelabai imanoma,vieni neturi kur saugot,kiti turi bankiniu reikalu ir t.t .Vnz gausis eilinis snipstas tik tiek.

×
×
  • Create New...