Jump to content

tadasjo

Nariai
  • Pranešimai

    1892
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    8

Atsakymai kurių autorius tadasjo

  1. prieš 50 minutes , Jaunasis321 pranešimas:

    Aukštaitijoj neįmanoma įvažiuoti į laukus. Pasisės tikriausiai tik gegužę

    Pas manęs taip pat maišuose. Sėsim strip till, žemė dar gan šlapoka vietomis. Kitą savaitę pasisėsim

  2. prieš 3 minutes , ludditas pranešimas:

    Gerai įsiskaityk 3 VR! Gali persėti III grupės augalais. Reiškia sėji šiemet pvz dobilus, o po metų tas plotas turėtų iškristi iš paukščių apsaugos sluoksnio, nes paukščių apsaugos niekur nėra kur deklaruojamos daugiametės žolės. Ir galėsi manau sėti ką nori. Aš taip darysiu, nes tie plotai jau suskusti pas mane.

    Pasidomėsiu giliau, dėkui už tinkamą kryptį

  3. prieš valandą, ludditas pranešimas:

    Čia vienas narys DDobilas rašė, kad norima pakeisti laukinių paukščių apsaugos VR, kad jis būtų neprivalomas. Bet kol kas keitimų nėra. Gal verta palaukti?!

    Skaičiau jo komentarą. Tai ir bandysiu laukti, gal metus bandysim nedeklaruoti to lauko jei nieko nepakeis per šį pavasarį reikalavimuose. Nes tų paukštukų pripaišė pas mane visose pievose kur tik galėjo

  4. Suariau daugiametės šiek tiek pievos, paukštukų nebuvo, dabar po jų žemėlapio atnaujinimo pripaišė paukštukų, tai nebežinau kaip elgtis. Nma agro programėlėje nėra, bet kitam žemės ūkio duomenų žemėlapyje yra. Kaip elgtis gal kas žinote? Sėti javus ar pievą ir bandyti eiti kaip su daugiamete pieva į paukščių apsaugos programą?

  5. Prieš 8 valandas, Planetarke pranešimas:

    O tai jūs įsivazduojate, kad prie kiekvieno žirnių lauko turi per naktis sėdėti žmogus ir baidyti?  Lietuvoje nėra tiek gyventojų apskritai, kiek yra pavasarį apsėta laukų. Ar medžiotojai yra privačių asmenų samdiniai? Kokios priemonės naudotos apsaugoti savo laukus? Kur repelentai, kur garsinės patrankos? Tipo aš sėdžiu vakare prie televizoriaus, o kažkas laksto per laukus ir baido naktimis? Medžiotojai moka mokesčius už teisę medžioti valstybės nustatytuose plotuose. Po 10-15 metų neliks medžiotojų išvis, kas tada eis saugoti? Eu komisijos nariai gal sėdės ir bambioškas mėtys?

    Reikia saugot laukus nuo žvėrių, nieko nesakau, bet lygiai taip pat reikia saugot ir nuo medžiotojų, kurie darosi kelius laukuose kut nori, augina laukinius žvėris pamiškėse įsirengę šėryklas su vaizdo kameromis. Tai kaip ir būtų draugiška iš medžiotojų pusės tą žirnių lauką pasaugiti keletą naktų, bent kokį vieną šerną nušaut, pabaidyt juos. 

  6. Pirmi metai kaip bandysiu KAS. Taip gavos dėl šlapesnių dirvų ir logistikos problemų, kad nelaukti kol viskas susidėlios pasitręšiau N70 kg/ha. Bet antru sykiu antroj balandžio pusėj atiduoti likusį azotą su KAS. Ar tinkamas sprendimas, neprisižaisiu su nudegimais?

  7. prieš 1 minutę , Bauer pranešimas:

    Na kol kas kaip mačiau taisyklėse tiesioginė sėja įvardijama kai lieka nepajudinta 50% žemės. Tai manau ne visi striptilai atitiks. Po kokio Focus kartais apyjuodė žemė lieka su minimaliai ražienų likučių, tai jau gali ir nepaeiti kaip tiesioginė sėja.

    Bet yra sakoma nejudinta žemė, o ne juoda. Kas kaži eis krapštysis ir žiūrės kiek ten jos pajudinai

  8. Sėjau kaip vasarinį rapsą, neskubėdamas ir kūlėsi gan vėlai, jau rugsėjo mėn buvo. Sauso neteko pasikult nė sykio, tai šiek tiek pavargt tada reikia su valymu ir maišymu ant grindų pasipylus, nes džiovyklos neturiu.

    Pirmais metais kai auginau pabandymui gavos kokie 600-700  kg/ha, sekantį kartą sėjau kur žieminis rapsas buvo iššąlęs. Tai ten sėja šiek tiek susivėlino dėl draudimo patikros, derlius buvo panašus

  9. Prieš 2 valandas, Zicckus pranešimas:

    sėjam į visus laukus, pagal sėjomainą, bet jie žymiai geriau auga ant lengvesniu dirvu, nei sunkių šlapių laukų. Rugiai žymiai sunkiau perneša drėgmę dirvoje, lyginant su ž. kviečiais.

    Kaip su jų supirkimu? Koks būna priešsėlis ir posėlis sėjomainoje?

  10. Prieš 4 valandas, voras pranešimas:

    Tadai, gerai pagalvok.

    Lokalus tręšimas sėjant duos didesnį rezultatą nei žemėlapiai. N sensor išlyginimui taip, bet n, p, žemėlapiai ...

    Tilo ir nutilo visi

    Čia aš labiau dėl ateities, nes tokių kiekių kie trūksta K P nepajėgus išberti. P tik lokaliai pas manęs, K reiktų bent palaikymui,.nes jau du metus jo nenaudojęs išvis. Noris tiesiog kad ir tą patį azotą pasiberti tiklsiau su svarstyklėmis ir beriant pagal gps, nea daug sūrių sūriukių laukuose pas manęs

×
×
  • Create New...