Jump to content

tadasjo

Nariai
  • Pranešimai

    1903
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    8

Atsakymai kurių autorius tadasjo

  1. Kviečiai 32-33 bbch, šiek tiek su KAS'u padeginęs esu ir planuose ryt purškimą daryt su mikro elementais, fungicidu ir reguliatorių pridėti planuoju mažąją normą. Ar neprisidirbsiu su augimo reguliatoriumi dabar kai apsideginęs šiek tiek esu?

    Ir išvis kiek įtakos turi nedidelis lapelių padeginimas KAS'u derliui? 

  2. prieš 50 minutes , Jaunasis321 pranešimas:

    Aukštaitijoj neįmanoma įvažiuoti į laukus. Pasisės tikriausiai tik gegužę

    Pas manęs taip pat maišuose. Sėsim strip till, žemė dar gan šlapoka vietomis. Kitą savaitę pasisėsim

  3. prieš 3 minutes , ludditas pranešimas:

    Gerai įsiskaityk 3 VR! Gali persėti III grupės augalais. Reiškia sėji šiemet pvz dobilus, o po metų tas plotas turėtų iškristi iš paukščių apsaugos sluoksnio, nes paukščių apsaugos niekur nėra kur deklaruojamos daugiametės žolės. Ir galėsi manau sėti ką nori. Aš taip darysiu, nes tie plotai jau suskusti pas mane.

    Pasidomėsiu giliau, dėkui už tinkamą kryptį

  4. prieš valandą, ludditas pranešimas:

    Čia vienas narys DDobilas rašė, kad norima pakeisti laukinių paukščių apsaugos VR, kad jis būtų neprivalomas. Bet kol kas keitimų nėra. Gal verta palaukti?!

    Skaičiau jo komentarą. Tai ir bandysiu laukti, gal metus bandysim nedeklaruoti to lauko jei nieko nepakeis per šį pavasarį reikalavimuose. Nes tų paukštukų pripaišė pas mane visose pievose kur tik galėjo

  5. Suariau daugiametės šiek tiek pievos, paukštukų nebuvo, dabar po jų žemėlapio atnaujinimo pripaišė paukštukų, tai nebežinau kaip elgtis. Nma agro programėlėje nėra, bet kitam žemės ūkio duomenų žemėlapyje yra. Kaip elgtis gal kas žinote? Sėti javus ar pievą ir bandyti eiti kaip su daugiamete pieva į paukščių apsaugos programą?

  6. Prieš 8 valandas, Planetarke pranešimas:

    O tai jūs įsivazduojate, kad prie kiekvieno žirnių lauko turi per naktis sėdėti žmogus ir baidyti?  Lietuvoje nėra tiek gyventojų apskritai, kiek yra pavasarį apsėta laukų. Ar medžiotojai yra privačių asmenų samdiniai? Kokios priemonės naudotos apsaugoti savo laukus? Kur repelentai, kur garsinės patrankos? Tipo aš sėdžiu vakare prie televizoriaus, o kažkas laksto per laukus ir baido naktimis? Medžiotojai moka mokesčius už teisę medžioti valstybės nustatytuose plotuose. Po 10-15 metų neliks medžiotojų išvis, kas tada eis saugoti? Eu komisijos nariai gal sėdės ir bambioškas mėtys?

    Reikia saugot laukus nuo žvėrių, nieko nesakau, bet lygiai taip pat reikia saugot ir nuo medžiotojų, kurie darosi kelius laukuose kut nori, augina laukinius žvėris pamiškėse įsirengę šėryklas su vaizdo kameromis. Tai kaip ir būtų draugiška iš medžiotojų pusės tą žirnių lauką pasaugiti keletą naktų, bent kokį vieną šerną nušaut, pabaidyt juos. 

×
×
  • Create New...