Jump to content

dar2

Nariai
  • Pranešimai

    64
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Haha
    dar2 reacted to Bauer in Grūdų kainos?   
    Kai parduosi.
  2. Patinka
    dar2 reacted to paulius radvila in žieminių kviečių veislės   
    Ismoka maziau tik koks 90 eur gausis dar galima pridet 4eur uz ha kur reikia moket seklininkam uz ne sertifikuotos auginima. 100 pirkciau sertifikuota jei butu garantijos kad ten viskas yra 100 proc kokybiska. Kai pats issibeicuoji garantuotas buni uz  norma, gali dadet kazkokiu priedu jei yra poreikis. Seklos kokybe irgi kartais kelia abejoniu.
  3. Patinka
    dar2 reacted to Ukmin in žieminių kviečių veislės   
    Kažkaip etana ant sunkesnės žemės išretėjusi šiais metais
  4. Patinka
    dar2 got a reaction from MV ūkis in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    etana byra apie 5 , skagenas virs 6.. etanos ir skagen gruda nera ka lygint.po siu metu etanos atsisakysiu...
     
  5. Patinka
    dar2 got a reaction from Remse in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    etana byra apie 5 , skagenas virs 6.. etanos ir skagen gruda nera ka lygint.po siu metu etanos atsisakysiu...
     
  6. Patinka
    dar2 reacted to Žemdirbys in Kokį dėvėtą traktorių rinktis? Nuo 140 iki 200ag   
    Vengti šito pardavėjo! 
  7. Patinka
    dar2 reacted to caper in Kaip tręšti žieminius kviečius   
    Trešk per varpa  
  8. Patinka
    dar2 reacted to drapox in sertifikuota sekla tikrai geriau???   
    Visi čia rašantys kažką nusimano apie sėklą ir nei vienas neneigia kad geresnio atsėlio sėkla geriau. Kalba eina apie tai, kad negaunam sėklos tokios kokia jinai turėtų būti. Jei sėkloj leistina ar ne 2 proc kitokių priemaišų, kaip rugiai ir pan, tai kiek jų bus po metų ar kitų, su rugių krūmijimosi koeficentu? Kitas dalykas tai yra dar mažažemių kurie sėja širvintą jau nepamena, ko gero nuo kolūkio laikų. Tai jei taip stipriai kristų tie derliai ir savybės nuo atsėlio, tai po 20 metų turėtų nebekulti nieko, o kulia ir vienodom sąlygom jei tai manau ir ne ką mažiau. Firmos per daug arabų mums priskiedė apie visko naudą. Sėkla dadeda, fungicidai dadeda iki 2 t/ha, insekticidai, sėjos laikas, ir tt., o ką dadėjo kad ir šiemet, kai gavom pusę derliaus? Tie visi skiedalai atnešė juodają skylę, kitaip sakant išlaidos visokiems pesticidams tikrai nedengia derliaus priedo.
  9. Patinka
    dar2 reacted to mwex in sertifikuota sekla tikrai geriau???   
    Jei prie nauju klimato salygu prisitaikys ir islaik6s derlinguma bei kokybe, nematau nieko blogo:))) beda ne tame jog mes nesuprantam geros seklos naudos, o tame jog Lietuvos psiaudo seklininkystes ukiai, atsiprasant 'api ineja' ant akiu...
  10. Patinka
    dar2 reacted to gbandinis in sertifikuota sekla tikrai geriau???   
    man tai didelis skirtumas. Gal nematau as reikalo pirkt sertifikuota sekla ir remt seklininkystes firmas, kurios dar neaisku kokia "sertifikuota" parduoda sekla. Mane gal ukine tenkina sekla. O zalinimo ismoka man patiko, viska ivykdai ir pinigai nemaiso. Tad klausti koks skirtumas...didelis. Is mano varpines ziurint man sudinas toks perskirtymas pinigu butu. Uztatai ir domiuosi. As smulkus ukininkas, bet ne sofkinis. Tad gali didint normaliem smulkiem. Bet aisku, ir sofkiniai bujos. Bet ar stambiem reik taip pykt? Stambiem manau ir taip visko per akis, nes jie gatavi apsikt tuos smulkiuosius. Plius tie stambus savo veiksmais tik naikina smulkius ukius. Jiem juk vis maza zemes, paramu priima, o paskui lipa per galvas smulkiems, bando betkokiais budais atimt is taves nuomuojama zeme.
  11. Patinka
    dar2 got a reaction from rendelis in MTZ-1025.4   
    Kaip jums mtz 1025.5 kuro valgo?  toks jausmas man kad jis ryja kuro kaip dzonis 150 Ag... 
  12. Patinka
    dar2 got a reaction from paulius radvila in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    Siais metais pora lauku taip sesiu.bet raziena svari,nurinkti siaudai,ir zoliu turi but minimaliai.. pirmas skutimas lekstemis 15cm kazkur,antras skutimas po  kokiu 2 savaiciu ir pries seja dar germiu patrauksiu karta..zemes sunkios.
  13. Patinka
    dar2 reacted to jevgenijus in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Jei dar nenukulti ir verti tik tu 40eu...turbut geriau sukist atgal i zeme, pigiau bus.
    Siemet kaip niekad, LA ir kiti "patikimi zemdirbio partneriai", smagiai pasisoks lezginka ant javapjutes vargu iskamuotos zemdirbio kupros...o paskui Megoje didziadvasiskai vaisins kepsniu ir kava, su sypsena apie sviesu rytoju kalbes... Kiaulynai ir tie jau uzsikiso, zek tuoj prades elgtis kiauliskai. Reiktu pranest kiaulinykams danams, kad visa Lietuva jiems bus LEZ, o tai nei bokstu, nei vagonu, net tiesiog esfaltuotu aiksteliu jau truksta tiems extra-pasariakams susandeliuot.
    Kazkas prasneko apie force majeure, prasneko ir nutilo. Kaip kas nepamirso pasireklamuot ir kazka viesai pakomentuot...na ir kas, kad briedas visiskas, bloga reklama irgi reklama. Tuo tarpu arestuoti traktoriai jau stovyniuoja ne namuose, vyksta medziokles, vakarienes...
  14. Patinka
    dar2 reacted to gbandinis in Trašų kainos   
    gal kas gave NPK rudeniniu trasu kainorasciu su pasiulymais is firmu ir galetu pasidalint?
×
×
  • Create New...