Jump to content

AG Paulius

Nariai
  • Pranešimai

    1692
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    12

Atsakymai kurių autorius AG Paulius

  1. prieš 10 minutes , manttys pranešimas:

    Negave, sausiu db rimtesne medax max norma, sako.galima dar ccc pridet, bet gal nemiksuosiu. Buciau anksciau vares, bet buvo tas salnu periodas. Siemet kaip.niekada jauciasi zemes kokybe. Kur sutabrkytos zemes, patrestos, pakalkintos, ten yra tikrai i ka paziureti, bet kur naujai issinuomojau ar pieva isariau, vaizdelis nera toks grazus

    Su sejos data sunku, bet apie rugsejo 10-12. Nebeturiu to telefono kur viska fotkindavaus. Panasiu metu setas bright toks

    Kadangi tarpueilis 21 cm, tai biski bujoja jie

     

    20240427_184925.jpg

    20240427_181249.jpg

    Gerai atrodo 👍 kokių tankiu sėjai 

  2. Prieš 2 valandas, JCB pranešimas:

    Man keista, kad iš ūkininkų pusės nėra pasipriešinimo šiuo klausimu. Nei per suvažiavimą Vilniui, nei dabar negirdžiu sambrūzdžio. Galim daryti prielaidą, jog iki šiol skiriamus melioracijai pinigus, nukreips gynybai, tada kad nesijaustų trūkumo, tegul susimeta žemės savininkai, na ir nenustebkim, kad iš tų sumestų 55%, nereiks atriekt vėl gynybai kokį 25%... neskaitau jau kuro akcizo, gpm padidėjimo ir kita....

    Pritariu tavo minčiai, beje valstybė bet kada gali pakeisti savo pozicijas, o įstatymas ūkininkams lieka.

  3. Prieš 4 valandas, M&M pranešimas:

    tai jeigu sutartį darai sakykim šiandien, o parduosi realiai už pusės metų, tai koks skirtumas koks tas šiandienos matifas, kai jau fiksuosi kainą tai bus tos dienos matifas - formulė... Jei nesupranti formulių, visada galima parduoti fiksuota kaina, kur ieškote problemos lygioj vietoj? :)

    Šiandien gali fiksuoti tik formulė o galutinė kaina priklausys nuo matiff - tavo fiksuota formulė kažkada. Bet vistiek tau bus įdomu prie kokio matiff fiksavai kaina.

  4. Prieš 3 valandas, M&M pranešimas:

    tai jeigu sutartį darai sakykim šiandien, o parduosi realiai už pusės metų, tai koks skirtumas koks tas šiandienos matifas, kai jau fiksuosi kainą tai bus tos dienos matifas - formulė... Jei nesupranti formulių, visada galima parduoti fiksuota kaina, kur ieškote problemos lygioj vietoj? :)

    Matau nesupratai, ką norėjau pasakyti, aš darau kontraktus, fiksuodamas kaina - formulė. Sutartyje yra pateikiama galutinė kaina, aš noriu matyti kokia buvo matiff kaina fiksavimo metu

  5. Taip pat atkreipkite dėmesį į pasirašomas grūdų pardavimo sutartis, ar pastebėjote, kad nė vienoje sutartyje nėra nurodoma sutarties sudarymo metu esačio matiff vertė ? pateikiama galutinė kainą minus formulė, tai nuo ko tą minusą padaro ? :D 

    Analizuodamas sutartis pastebėjau, kad darant daugiau kontraktų sunku pasakyti kokią kaina tuo metu buvo nes kai keičiais formulių dydžiai pasidaro nebeaišku kuris kontraktas gavosi pelningesnis, nes matif kainos pokytis sutartyse neatsispindi. Vėl prieikime pie išvados viskas daroma tam, kad ūkininkas kuo mažiau susigaudytų, ir nebūtų dokumentuose pateiktas kainų skirtumas kurį įmonės pasiima per formulę. 

  6. Matau problemą kainos skaidrume, kai matiff kaina ne visada lemia tai, kad ūkininkas gaus maksimalią vertę į rankas. Šioje stebuklų karalystėje yra formulės, klasės, aliejingumo procentuotes ir kitas išvestinės, kurios dar skiriasi nuo supirkimo punktų vietos. Žodžiu įmones veikia kaip nori skaldyk ir valdyk principu. 

    Kilo idėja jei sukurti ūkininkams matiff kainos stebėjimo aplinką. Kuri būtų iš principo kitokia, leidžianti patiems dalintis informacija kuris elevatorius kokia formulę taiko. Dažnu atveju visi ūkininkai skambina vadybininkui ir klausia kokia šiandien kainą arba formulė o čia būtų viskas aišku patys didintume įmonių skaidrumą kainos atžvilgiu. Įdomi Jūsų nuomone ką manote ?

  7. Formulės yra smegenų plovimas, jei dar nesupratote. Pradžioje siekiama padaryti, kad patys ūkininkai vežtu į uostą, logistika mokesčiai viskas ūkininko reikalai. Vėliau kai bus ūkininkai pripratinti vežti į uostą formulės dar ne tokias pamatysite. Jei matifas susvyruoja 5 EUR ūkininkas per ha gali uždirbti nuo 7 t. 35 EUR. Įmonės per formule nuo 1 t. pasiima -20 eu nuo betokios matif kainos kas bendrai nuo 7 tonų gaunasi -140 EUR.  

  8. Prieš 4 valandas, JCB pranešimas:

    Tai va, tuo ir pasakyta, kas tikrovėj karves augino ir žino kas kiek sugeneruodavo, o kas tik farmville maigė klaviatūrą...

    Iš konteksto turėjai suvokti, kad kalba eina apie mėnesio pajamas. 

  9. prieš 12 minutes , JCB pranešimas:

    O atsakyk, iš kur ištraukei, kad apsimokėjo?? Ir tas 30 karvių neapsimokėjo, tik tais laikais žmonės neskaičiavo, kitaip žiūrėjo į tai ką daro. Na ir aišku, jei prieš 15metų mokėjo 1lt už litrą, o dabar 0,30eur, turbūt nesunku suskaičiuot kodėl šiandien ir 100 neapsimoka.

    https://www.delfi.lt/verslas/mano-eurai/lietuviskus-atlyginimus-palygino-su-vokiskais-per-25-metus-skirtumas-tirpo-taciau-vytis-vis-sunkiau-86176529 

    Pažiūrėk tik į tai kaip keitėsi VDU jei prieš 20 metu užteko 200 EUR pragyvenimui tai 5 karvutės nesunkiai sugeneruodavo 300 - 400 EUR pajamų. 

  10. Prieš 2 valandas, JCB pranešimas:

    Tu nesvaik su ta natūralia kaita. Jei matytų perspektyvą, tuos ūkius perimtų ir stambintų. Aišku nekalbu apie kelių karvių ūkelius, ten kur tikrai atėjo laikas. Bet valdžios neveiksnumą suversti ant pačių ūkininkų ir juos kaltinti, kad nesugeba būti konkurencingais, tik silpnapročiai ir tegali... žmonės save išsimaitino ir dar kitus išlaikė, o valstybė ne tai kad nepalaikė, bet skatino, kad tas greičiau vyktų...

    Atsakyk į klausimą kodėl prieš 20 metų apsimokėjo laikyti 5 karves o šiandien nebeapsimoka laikyti 30 karvių. ? 

  11. prieš 5 minutes , PArty pranešimas:

    O kokiai gamybai šitoj  enuku sąjungoje ne amen?  Jei ne šiandien tai rytoj...

    Ne tik demografinė padėtis bet ir geopolitinė situacija mus nubloškia į ekonomikos paraštes. Pramonė nyksta jau 30 metų konkurencingumas prarastas visose srityse. Šalies interesus ginančios politikos nėra. Užienio kapitalo pritraukimui seniausiai Marijos žemės įvaizdžio nebepakanka. Armonaite kaip nutrūkusi laksto po pasauli investicijų ieškodama, ir kokie rezultatai ? ateinantis laikotarpis iki  2030 metų bus sunkus. Sunkus visomis prasmėmis. įžengiame į laikotarpį kurio nesame savo gyvenime turėję. Nestabilumas geopolitinėje erdvėje, ekonimiai svyravimai, augantys gamybiniai kaštai, kylantys mokeščiai, nykstantys verslai, emigruojantys piliečiai. 

  12. prieš 57 minutes , kestoxs pranešimas:

    “Natūralios kaitos” eksperto mintys 😀

    Galiu ir dar kartą pakartoti, kad vyksta natūrali kartų kaita, kuri įtakoja šio verslo restruktūrizaciją. Smulkieji nyksta be perspektyvos o stambieji auga. Nereikia čia iliuzijų. O jei tiesa nepriimtina galima savo versiją susigalvoti.

  13. prieš 52 minutes , kestoxs pranešimas:

    “Natūralios kaitos” eksperto mintys 😀

    Aš nebijau pripažinti, kad tokia realybė. Įdomu tai, kad labai kažkaip skaudžiai visi tiesa priima, gal per stipriai pripratę prie saldaus melo. 

  14. Prieš 1 valandų, Alvydas 1 pranešimas:

    Čia daugiau principo reikalas saviems mokėti mažiau, geriau parsivežti iš toliau kad ir mokant tris kart brangiau plius dar parvežimo išlaidos. O kas dėl smulkiųjų kai nebeliks tų kurie turi po 10 karvių, smulkiaisiais taps tie kas turi 50 karvių ir taip pasiekim kad liks kokie du ar trys kurie turės kokius 10000 ar 100000 karvių tada tai tikrai pieninės turės siūlyti tikrai konkurencingą kainą tiems keliems nes nebus iš kur kitur gauti pieno ir galės tada svaigti kaip buvo gerai kai buvo smulkių pienininkų, bet žmonės bus atprate nuo karvių laikymo tad bus sunku juos priversti jas laikyti iš naujo.

    Taip ir bus, bet niekas apie tai negalvoja gyvenam šią dieną. 

  15. Prieš 3 valandas, Alvydas 1 pranešimas:

    Taip kai vietiniams smulkiems moka tik po 14 cnt tai iš estų ir latvių pirkti turbūt po kokius 42 cnt yra pigiau  , kad jie taip didina pieno kiekį.

    Ir ką ? verslui visiškai nusispjauti ant smulkių gamintojų. Yra vienas žymus pieninės vadovas viešai pasakęs geriau, kad ir nebūtų tų mažų gamintojų mažiau, būtų problemų ir nepasitenkinimo pieno kaina. Toks požiūris gimdo veiksmus. Ministerija vaidina kad kažką bando padaryti, nes čia nėra variantų. Arba įstatyminė intervencija į verslų veiklą arba lėta sekoriaus agonija. 

  16. Prieš 1 valandų, kestoxs pranešimas:

    Jūsų fantazijų pasaulis, ganėtiškai savotiškas… Šitai sričiai nei tinkamas nei reikalingas…

    🫣 Gali būti čia neturiu ką daugiau pridurti, nuoširdžiai linkiu sėkmės. 

  17. prieš 50 minutes , kestoxs pranešimas:

    Nelyskite ten kur jūsų niekas neprašo, užtenka mum čia “rinkos specialistu” savų…

    Būtent ir toliau fantazijų pasaulyje gyvenkite apsupti savų "specialistų". 

×
×
  • Create New...