Jump to content

Internationalas

Nariai
  • Pranešimai

    14
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Internationalas reacted to jawax in Trašų kainos   
    Kad ir kaip norėtume, grūdų kainas ne augintojai diktuoja, o rinka - pasiūla, paklausa(reali vartojimui) dirbtinė paklausa (maklerių, fondų superkama dalis, kuri trumpuoju momentu paima nemažą dalį kontraktų). Vartojimas labai stipriai per vienus metus nepasikeis, tai nebent pasiūla dėl visų veiksnių drąstiškai kristų, tada galbūt ir matysim dar aukštesnes kainas. Bet reikia atsimint, kad po pakilimų būna kritimai ir neišvengsim to. Kaip iš aplinkos matau, nemaža dalis trąšas, chemiją ima su atidėjimu, tai bus priversti produkciją parduoti dėl atsiskaitymu, o jei tuo metu bus biržose duobė... Kita kalba apie tuos, kurie niekam neįsirapeigoję ir gali dviejų metų derlių laikyti laukdami pakilimų, bet tokių dar vienetai.
      Kas dabar perka brangias trąšas ir galvoja, jog kitais metais grūdai bus 300+, tai tiesiog rizikuojat, gali išlošt, bet didžiulė tikimybė ir pralošti. Prie tokių išlaidų reikėtų dalį grūdų užfiksuot, tada bent kažkiek galima skaičius dėliot.
    Visad tręšdavom apie 200 kg v.m. azoto, bet dabar man atrodo per didelė rizika tiek stengtis. Net jei grūdų kainos garantuotai atpirktų, visada lieka gamtos, orų klausimas, o rizikuoti 700 indėliu į hą ir 1100 skirtumas yra.
     
     
  2. Patinka
    Internationalas reacted to grazbek in Trašų kainos   
    Na iš mūsų valdžios ko nors tikėtis po paskutinių mėnesių įvykiu kažin ar galima ko nors protingo .Ypač ryšku pėdsaką paliko ŽŪM,AP,UŽ,SM ministeriai.Atrodo dievas davė pinigu į valias reikia tik prioritetus susidėlioti ir vaidinti sėkminga ir daug darančia valdžia bet net tai neišeina reikia cirkintis ant viso svieto.
  3. Patinka
    Internationalas reacted to deivas in Trašų kainos   
    Čia godumas ne prie ko, ankstesniais metais buvo galima planuoti į ateitį, nes rinka buvo stabili. Dabar niekas neaišku. O pasakyt bus kaip bus. Nu nežinau. 
    Nes tai kas vyksta vyksta dėl kazkieno suinteresuotumo. Tik kieno gi ten ausys? Štai kur klausimas. 
  4. Patinka
    Internationalas reacted to Virgis. in Trašų kainos   
    Mažiau stresuot reikia, turim vietoj gamykla plius rusiškos salietros AK tikrai atveš ir vis tiek turim nemažai tiekėjų kurie sukelia rinkoje konkurencija, bet aišku jei norit būti išbandomi ant kiek daug dabr galit būti pasiryžę mokėt už salietra, tai prašom pirkit po 7 ar 8 šiandien. 
  5. Patinka
    Internationalas reacted to mwex in Trašų kainos   
    o ar mes isitikine, kad tie fabrikai sustabde savo gamyba?  fabrikas gamybos nestabdo iki tol, kol pajamos yra didesnes nei islaidos….pagal siandienos kainas, fabrikai nestotu dar iki ateinanciu metu, ir gautu 2x pelna…. esme tame, kad “fabrikai” stovi pilni, priimineja uzsakymus ateiciai su siandienos kainomis, taciau pardavines jau pavasari/vasara pagamintas trasas… ka is to gaus - 4x pelna tik  nepastebejote “Achemos” verksmu reklamos apie, tai, kad “rinkoje trasos brango 2.5 karto, ir brangs toliau….nesame isitikine ar ukininkai pirks brangesnes trasas? “ sios reklamos atsiranda ne be reikalo  na ir pamastymui, jau ta piariska reklamos akcija apie stabdoma Achemos gamybini bloka…? nekyla klausimu?  cia ta prasme, jie sudaro sandorius duju 1 men. laikotarpiui, o trasas pardavineja ateinantiems metams…tikrai taip?  niekas nemate, kad pernai ziema duju kaina buvo velniskai zema? medienos, metalo kaina stebuklingai stabilizavosi po vasaros sezono…rusai kaina jau sumazino duju ateitiems snderiams, bet trasos brangsta? (siek tiek reklama atsilieka)
  6. Patinka
    Internationalas reacted to Eduardas in Trašų kainos   
    Biznis tame, kad pardavėjai antkainį skaičiuoja ne eurais o procentais. Kuo brangesnė prekė, tuo geriau jie uždirba. Su tikiom kainom tik didėja atskirtis tarp bagotų ir nepasiturinčių. 
  7. Patinka
    Internationalas reacted to fortuks in Trašų kainos   
    Arba nepirks išvis, o gal užbers minimaliai ir pralauks tuos metus su mažesniu derlium ir mažesniu nuostoliu. Nes ir užbėrus dar sutarties su gamta nepadarai, kad tiek kulsi kiek norėtum.
  8. Patinka
    Internationalas reacted to mwex in Trašų kainos   
    ramiai palauksiu, kas po nauju metu darysis  jei ir teks permoketi dar labiau, tebunie….
  9. Haha
    Internationalas reacted to Zvanas in Trašų kainos   
    Skaičiai ne, bet raidės tai nx  
  10. Patinka
    Internationalas reacted to ceck in Trašų kainos   
    pletkų lygį 220 tona
  11. Patinka
    Internationalas reacted to udugas in Trašų kainos   
    Matyti laukti trūkumo, teks prisiminti dobilų įselius, žirnius, pupas, posėlius.
  12. Patinka
    Internationalas got a reaction from Dariukasss in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    su pienininkyste viskas greičiau nes mažiau paraiškų ir lėšu jei nemeluoju šiemet užteko.
  13. Patinka
    Internationalas reacted to Arnas432 in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Pagal dokumentacija atsakymus turi pateikt per 3 mėn. Nuo rinkimų pabaigos, tai nebeliko daug laukti, šio mėnesio gale jau turėtume žinoti patvirtino ar ne
  14. Patinka
    Internationalas reacted to eho112 in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Pakolkas tyla.
  15. Patinka
    Internationalas reacted to paulius radvila in Ar verta ūkininkauti   
    Jei labai labai myli ukninkavima ir tai yra tavo aistra, turi gera galva, ir po ne maziau 12 valandu per para galvosi arba dirbsi prie ukio, nepridarysi durnu sprendimu, atsizvelgsi kas ka daro aplinkui. Po tokio darbo po 10-20 metu kazkas gausis. Seimos ukis. 2004 metai virs 200ha. 2021 virs 2000ha. Augalininkyste. Rupesciu ir darbo kruvio nesumazejo:). Ukiai ir verslai daznai atsiranda is niekur, bet lygiai taip pat dideli ukiai ir verslai gali pavirsti niekuo, jei sumazeja pastangos ir darbo valandos:)
×
×
  • Create New...