Jump to content

Gintas.

Nariai
  • Pranešimai

    119
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius Gintas.

  1. prieš 13 minutes , Witalikas pranešimas:

    Manes nesupratai, del 8t. 
    As ir taip, ne man dirbti uz aciu. Del to rapsas ir kvieciai pagrindines kulturos. 
    Kai pasieksiu garbinga amziu ir nereiks, kapitalo didelio. Tada pazaisiu ir as

    Nu tai gan nebus lygu kaip sakant kad be bakterijų 8t. Pašaro o su 8t. 1kl bet esmė supaprastintai kalbant yra kad bakterijos padeda augalui pasiimti maisto medžiagas kurių jis šeip nepasiimtų net jei ir bus pritręšta. O mitą, kad kviečiai atsėliuoti neša daugiau pelno nei tarkim miežiai aš seniai jau paneigiau.

  2. On 2024-01-24 at 08:46, Witalikas pranešimas:

    Nafik ta pirma klase jai as jos kuliu 4t o pasariniu 8t. 
    Niekad nesiribojau klase, geriau derlius nei klase. 
    Seku Vytauta, bet kolkas dideliu stebuklu nematau is jo bandymu su bakterijom

    Man geriau 8tonos ir 1 klasė, bet čia kaip kam pagal galimybes. 😀 Aišku kad bakterijos nėra panacėja ir jų papurškus iškart viskas nepasikeis reikia viso komplekso. Bet aš ne vienus metus atlikau bandymus ir pas mane tai veikia ir mano savikaina palyginus su draugų ir kolegų, kurie irgi skeptiškai žiūri į tai smarkiai sumažėjo, o derlius +- toks pat.  O apie miliskeviciu iš kur pas jį bus stebuklai kai nėra sojomainos kviečiai kas 2 metai vis kišami. Miežių atsisakė nes nesugeba su pabiromis tvarkytis, žinoma kad nesutvarkys, nes vis kviečiai grįžta į tą patį lauką, o iš jų miežių išimti nelabai yra priemonių.

  3. prieš 11 minutes , Virgis. pranešimas:

    kazkaip zmones kulia extra ir 1klase nenaudodami bakteriju,  pagal tavo posta  cia tik tavo tikejimas kad tau veikia  kad pateisinti savo islaidas.

    Taip kulia įdedami maždaug 2 kartus daugiau pinigų į derlių ,kad gauti tokį rezultatą kaip mano. Kalbu apie savo apylinkes Suvalkijoje turbūt užteks mažiau įdėti kad tai gauti.

  4. On 2024-01-21 at 12:17, ceck pranešimas:

    Taigi yra tų bankų kur ir geresnėm sąlygom duoda, plius pajaus nėra, tai kam veltis ten kur dar viską apsunkina, na gal neapsunkina, bet nepatogumų sukuria🙄

    Nežinau kuris iš bankų duoda geresnes sąlygas nei unija. Čia gal nebent jei ūkis nuo kelių šimtų hektarų prasideda tada gal ir bankuose galima kažką išsiderėti.

  5. Bioversio technologiją naudoju 4 metus kuliu vidutiniškai 1 klase aukštesne nei kontrolėje derliaus priedas +- atitinka ką deklaruoja ir patys pardavėjai. Šiemet kai Žemaitijoje turėjom tokius kritulių kiekius ir dauguma vežė pašarą pas mane be jokių kokybinių tręšimu 1 klasė poroje reisų per nago juodima trūko tik iki ekstros. Kaimynai nelabai tiki, jog mažesniu tręšimu gaunu geresnę klasę ir dažniausiai ir derlių ir mano, jog tręšiu daugiau, nors šiemet išvis be npk buvo auginama. Dauguma čia rašančių nemato naudos iš biologinių preparatų, o aš nematau naudos visokiuose mikrikuose, nematau naudos 3xar4x fungicidų purškimuose. Kiekvieną preparatą, o ypač biologinį reikia mokėti naudoti nesiruošiu čia nieko mokinti ar nurodinėti jei nereikia ar nenorit nenaudokit čia kiekvieno apsisprendimas, bet patariu nepiršti savo nuomonės apie dalykus kurių neišmanot pas jus neveikė taip ir sakykit, kiekvienas turėtų pats išbandyti ir pasižiūrėti.

  6. prieš 4 minutes , JCB pranešimas:

    Nu kur klaidinu, yra laukų, kur nukuli ir turi 0 suvedus. Tai deklaruoji dgj, atimk išlaidas sutvarkymo ir vistiek koks 100e/ha liks. O kuo pakaneles tvarkysi? samdysi ar pirksi?

    Dar reikėtų pridėti, kad daug ir nuo metų priklauso, bet taip esat teisus paklausius kai kurių tai Lietuvoje derliai kaip Ukrainoje. Čia gal visi įtikėję firmų reklaminiais video. Šiemet draugas filmavosi vienos įmonės rapso reklamos javapjūtės video ir išdidžiai pareiškė kad jų veislės šiemet kūlė 5t/ha rapso, nors žinojau, kad realybėje derlius pilnai 3t nesiekė. Ir kažkodėl skaičiuojama kad javai duoda įplaukas į biudžetą, o dgp jau ne lygtais sėklos, kuras, technika, detalės ir darbo užmokestis joms nupjauti ir sutvarkyti neegzistuoja nuo jų nėra PVM ir kitų mokesčių taip išeitų,kad dgp yra tax free. 

  7. prieš 5 minutes , ludditas pranešimas:

    Liucerna, dobilai ir kt daugiametės žolės ne tas pats kas dgp. Jeigu atstatomame lauke pasėsi vien liucerną ją reikės deklaruoti kodu LUC, šis kodas lieka kaip ariama žemė. Atstatymui tinka tik žolių mišiniai, aišku galima pasėti vien liucerną ir deklaruoti kaip atstomą dgp, bet tai prarasi išmoką už azotą kaupiančius.

     

    Niekas nežiūrės į to žolyno sudėtį, lygiai kaip dabar niekas nežiūri deklaruojant dėl baltyminių žolynų dobilų gali pasėti 15-20 Proc. Mišinyje ir jis puikiai tinka, nes vizualiai atrodo gerai. O dėl baltyminių išmokos taip nesamagu, bet kogero nėra kitos išeities kaip ją prarasti. 

  8. prieš 3 minutes , manttys pranešimas:

    Man patika tokie pamastymai. ok, pasėjam 100k ha liucernos su 30 t iseiga. 3 mln t pasaro. Realizuosi?

    Viskas atrodo logiska, kol zaidi savo smelio dezej, bet kai pereini prie verslo salygu, biski kitoks vaizdas nusipiesia.

    Tai ar visi jas sės ? Ar visi tuo užsiims ? Ir net jei visi imtų ir užsėtų tas liucernas aišku, kad įmanoma tuos 3mln tonų parduoti Saudo Arabijoje čia mizeris jie dešimtis kartų daugiau nuperka nekalbant apie kitas šalis. Čia yra vienas iš pavyzdžių kaip reikia mažiau verkti ir daugiau naudoti galvą, kaip iš esamos situacijos gauti daugiau naudos. Lietuvos žemės ūkis pats neefektyvaiusias visoje ES todėl, kad dauguma nori sėti kviečius po kviečių iki grabo lentos ir paskui kaltinti viską nuo klimato kaitos iki valdžios, jog neįmanoma išgyventi. Kai tuo tarpu Europoje (nebent kokioje Rumunijoje dėl akivaizdžių priežasčių) nėra tokio dalyko kaip augalininkystės ūkis. 

  9. On 2023-12-20 at 16:32, gerasukis pranešimas:

    Teoriškai galima, bet praktiškai bet kur nepasėsi, o liucerna gerai augs tik gerose žemese,  o dgp gerose žemėse beveik nėra. Todėl ir gaunamas derlius vargu ar atpirktų sąnaudas

    Nežinau ką laikot geromis žemėmis, bet aš sėju žolės mišinius su liucerna Žemaitijoje kur teoriškai rūgščios žemės ir našumo balas apie 30 ir puikiai ji auga ir dera. Nesakau, kad su šituo būdu laisvai gali augalininkystės ūkis mesti javų auginimą ir persiorientuoti ant šito tiesiog sakau kad tai mano galva gera būdas išnaudoti šitą dgp situaciją. Beto lenkai kasmet perka pašarus vienas gretimas ūkis jau prieš kelis metus pardavęs karves visas pievas šienauja ir  jiems parduoda kadangi pas mus javų derliai ne vidurio Lietuvos sako, kad uždirba panašiai tą patį ką auginant javus. 

  10. On 2023-12-15 at 11:57, ceck pranešimas:

    Laikantis daugiamečių pievų, galėtų parašyt kiek eina sugeneruot pajamų iš ha, koks pelningumas neturint gyvulių. Jei kas atsakys labai ačiū.

    Pažiūrėkit Vytautas notill youtubej. Pradėjo auginti liucernas arabams. Kaip minėjo kaina 150-190€ už t. Sausųjų medžiagų. Per metus bent iš mano patirties nesunkiai galima užauginti apie 8t. Priklausomai nuo metų dirvos derlingumo tręšimo ir pan. galima ir 10t viršyti. Tai nesunku paskaičiuoti pajamas. Žinoma pelną jau kiekvienas ūkis pasiekia skirtingą kaip ir su javais. Bet reikia turėt galvoje, kad tokiam pasėliui nereikalingi jokie purškimai ir azotinių trąšų reikia minimaliai. 

  11. Prieš 23 valandas, Remse pranešimas:

    Man tai pikta, kaip maži vaikai su tuo karbamidu. Puikios sąlygos normaliai biriomis trąšomis rimtai patręšti. Su 5, 10 ar 20 kg į ha karbamido tai čia net nepajus tie augalai, o dar neteisingai purškiant, gali žalos augalams pridaryti. 

    Nereikėtų suabsoliutinti šitaip tų sąlygų. Pavyzdžiui pas mus per 2mėn. 5mm kritulių. Ši savaitgalį kai pietus maudė mums vėl tik 3mm.  Kas bėrė pavasarį npk ant žieminių granulės vis dar matosi ant dirvos.

  12. Prieš 8 valandas, Karaa pranešimas:

    Kiek žinau čia prastesnis vairavimas, ekonominis variantas.. Butinas man tikslumas ir sekcijų valdymas.. su purkštuvu važiuojant galulaukėse apsisukinėjant persidengia ir laiku neatjungia purkštukų, už tai turiu plėmus išdegusių pasėlių.. Plius kiek girdėjau, šita butent vairavimą galulaukėse reikia ant monitoriaus migtuku isjunkti ir ivaziavus i nauja veze vel ijungti, kas labai nepatogu, kitose kiek zinau uztenka vaira pasukti ir issijungia automatiskai, o pagavus vezd vel pradeda vairuoti..

    Kiek žinau dabar atnaujino ir nebereikia spaudyti ekrane yra kaip pas visus pasukus vairą.

  13. Prieš 20 valandų, M&M pranešimas:

    ieškok geriau Laureatės visais aspektais pranašesnė už rgt planet...

    Gerose žemėse ir auginant intensyviai Laureate labai gera veislė, bet jei žemės skurdesnės verčiau rinktis kažką kito šiemet prastesnėje žemėje sertifikuota Laureate prasčiau derėjo nei n atsėlio ūkiniai miežiai.

  14. Prieš 4 valandas, Duncia pranešimas:

    Pasidareme dalyje zemiu zemes tyrimus, nebezinau ka daryti su kalkinimu, kazkaip labai keistai viskas atrodo, ph 5,5 o uzpernai kvieciai 8 t/ha pernai 4 t/ha. Kitur irgi apie 5,5 ph pernai kvieciai 5 t/ha. Zemes prie nederlingesniu. Humusas apie 2 - 2,5. Ar verta kalkinti tokias zemes? Ar pats ph zemiau nei 6 smarkiai itakoja maisto medziagu isisavima, ar geriau tirtis papildomai aliumini ir tada ziureti ka kalkinti? Priesmeliai 85 proc. pas mus. 

    Tame ir esmė, kad tas žemas ph ir nekoks humusas tiesiogiai neįtakoja derliaus ( čia mano nuomonė). Kaip pats sakot užpernai 8t, nes buvo palankūs metai +- optimalios sąlygos ir pan. Bet praėjusį sezoną, kai buvo netokios palankios sąlygos, bet turbūt sutiksit, kad jos nebuvo tokios prastos, kad derlius sumažėtų dvigubai, būtent tada tie prasti dirvožemio rodikliai pasireiškė labiau ir smarkiai sumažino derlių. Jei kaip sakot lengvi dirvožemiai daug kalninės medžiagos nereikės ir jei yra galimybė kalkinčiau, pasiskaičiuočiau bent ant 6 pH. Arba kelis metus mažesnėm dozėmis.

  15. Prieš 22 valandas, Juodas pranešimas:

    Jei dar ūkiai neregistruoti, tai geriau laukti 23 metu. Manau bus palankios sąlygos gyvulinkam, o javu augintojam netikiu, kad kas gero bus… 

    Taip būtent vienas pažįstamas šitaip apsisšovė kai uždeklaravo ir visai nebegalėjo į jaunųjų paramą pretenduoti. 

  16. Prieš 23 valandas, Pienius pranešimas:

    Augalams kaip ir gyvunams varis yra reikalingas. Netgi butinas. Tiesa vario sulfatas musa visa, kas gyva, tai tokia koncentracija gali paveikt grybus, bakterijas, virusus ir  pns. 

    O ar sakiau kad jis nereikalingas ? Aišku, kad reikalingas kaip ir beveik visa periodinė elementų lentelė, bet ar mes tręšiame visą periodinę lentelę ? Esmė, kad sunkiųjų metalų Lietuvos dirvožemiuose švelniai tariant yra augalams pakankamai labai ilgam ir jų dar įnešam tręšiant tai jei pradėtų visi purkšti juos dar šuliniuose vanduo kaip mat paskanėtų . :icon-smile: O gryžrant prie šliužų temos juos kontroliuoti padeda fosoforo trąšos tiksliau kai ant jų granulių jie užšliaužia ir išdžiūsta, bet tada dirvožemyje turi būti pakankamai fosforo kol tas nuo paviršiaus numigruos giliau arba dalį lokaliai, o dalį ant viršaus.

  17. Mano galva sunkiųjų metalų naudojimas tikrai ne išeitis. Pakankamai ir taip jų prisibarstom ir prisipurškiam. O dėl šliužų pagalvokit kuo šis ruduo skiriasi nuo praėjusio kai tu šliužų buvo žymiai mažiau. Ogi drėgmės kiekiu. Šiemet gal vėl bus sausas ruduo ir vėl jų nebus plius šią žiemą šąlo bent kelis kartus virš -10 ir beveik arba visai be sniego, o šliužai labai neatsparūs šalčiui. Kita vertus nors pas mus vakarų pusėje rudenį lijo kelis kartus  daugiau nei vidurio Lietuvoje dėl šliužų bėdų nėra, nes nėra tiek rapso, nors šiemet visi jo prisėjo kur galėjo tai kitąmet gal ir šliužų atsiras.

  18. prieš valandą, hellboy197 pranešimas:

    Berods po 60k duos jauniems, naujoj programoj. Bet man atrodo, jog daug kas, labiau norės 60k gauti, tai galimai šiemet mažiau paraiškų bus ir didesnis šansas augalininkui bus praeiti. Todėl taikysiu į šių metų šaukimą. 

    Būtent iš mano aplinkos 3 draugai būtent dabar laukia 2023 metų, nes kaip ir pažadėta jau po 60k duoti. Nors jie su gyvuliais tai gautų šimtų procentų ir šiemet, bet laukia ir rizikuoja, nes neaišku kokios tos taisyklės bus tais 23 metais. 

  19. Prieš 22 valandas, voras pranešimas:

    Augina pas mus, matau kaip atrodo. Manau ten net ir šliužam vietos nebėra 

    Šeip yra didesnis "brudas" kur gerai isikabina :icon-smile: tai nendrinis eraičinas, bet jis jau daugiametis tai posėlyje kažin kiek rudenį pasėtas spėtų suvešėti, bet pievoje tai jis užgožia viską jei dažnai nepjauni auga visur ar smėlis ar molis ar žvyras. Užaugina labai daug masės. Kai kur augina juos energetikai, nes pašaras iš jų šeip sau, o masės daug. 

  20. Taip vienmetė svidrė auga gerai tiek po žeme tiek virš jos, bet trąšas jos mėgsta ir  pradžioje jautri drėgmės stygiui todėl skurdesnėj žemėj gali nebūti tikimosi efekto, bet pas jus lyg nėra labai prastos žemės. Kai draugas susidomėjo ja papasakojau kaip auginu žolės antsėliui pasisėjo ir jis taip pat. Kai paklausiau po šienapjūtės kaip užaugo sako geriau būčiau nesėjęs vos po 5 rulonus iš hektaro pririnkau. O esmė, jog kalvotas laukas, sausas pavasaris ir pagailėta azoto, nes saugojo dobilus iš įsėlio. O svidrei azoto kiek duosi tiek ji suės. Nežinau gal jūs viską žinojot, bet gal kažkam kitam bus naudinga informacija. 

     

×
×
  • Create New...