Jump to content

darstiga

Nariai
  • Pranešimai

    94
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario darstiga paskelbtas turinys

  1. Sveiki. Gal kam yra buvę su Zetor Forterra 135 nesikuria traktorius? Įjungus degimo raktelį blyksteli ir užgęsta prietaisų skydelis ir toliau pasukus raktelį starteriu gali sukti variklį , bet variklis nesikuria, nes kaip suprantu nutrūksta maitinimas skydelio ir viso kito kas su juo susiję (kuro siurblio ir t.t.) Paskutines dvi dienas, rytais taip sublūdijęs buvo , bet keletą kartų pabandžius užvesdavom ir visą diena dirbom ir užgesinom keletą kartų ir vėl užsivedėm be problemų. Dabar neina užvesti variklio . Akumuliatorių įdėjom naują dėl viso pikto, nes buvo jau pasenęs, bet nepadėjo, gnybtai , masė lyg tvarkoje. Gal kokia paleidimo rėlė galėtų būti?
  2. darstiga

    Trašų kainos

    Dabar rusijos oligarchams pumpuos EU milijardus už dujas, kitais metais pumpuos ir už grūdus.
  3. darstiga

    Grikiai

    Norisi pabandyt, bet dar daug žalios masės. Ranka pabraukius yra kažkiek pilnų. O bitynų pas Jus yra netoliese grikių lauko?
  4. Sveiki. Kita savaitė pagal dabartinę prognozę nusimato labai nerami, vėjuota,krituliai ,žema temperatūra galvoju gal su tręšimu susilaikyti. Ar nebus didelių nuostolių patręšus?
  5. Sveiki. Norėjau paklausti dėl Vaderstad sėjamosios senesnio modelio. Ar kas darėsi tech. vėžes tokiam modeliui, kurio sėjimo ritės yra įkištos ir gana sunku kažką prigalvoti ir padaryti. Gal kas gali patarti, ar foto. Būčiau labai dėkingas. Yra planų tokia pirkti, bet tech. vėžių nėra.
  6. Sveiki. Noriu paklausti apie sėjamąją TUME HKL 4000JC. ji yra naudota. Gal tikrai yra, kas su jomis sėja ir, kaip sėjos kokybė, kaip patikimumas, kaip sėjos diskų gylio tolygumas? Na man patinka, kad su trąšomis ir gale ratinis volas, plius tie trąšiniai kalteliai kažkiek ir žemę papurena ir gal užtektų 130 ag, na ir kaina mažesnė nei tokių kaip vaderstad? Jei kas kažką pasidalintų ar patartų būčiau labai dėkingas.
  7. darstiga

    Tuscioji aviza

    Taip pat ir man ši problema aktuali ir galvoju ,kaip geriau būtų. Gal suskutus sudygtų, gal po to glifos ar panašiai, bet galvoju, kad tos sėklos dar yra dirvoje ir nesudygusios ir dar jos bus, kad ir suskusiu. Dar galvoju ten sėti žieminius, nes kur žieminiai ten jos pas mane lyg ir nelabai yra, bet užtat ten smilguolės yra (ta aviža pas mane vasariniuose, ten kelis metus iš eilės sėjau vasarinius į tą lauką, gal dėl to labiau priviso), galvoju gal sudygusi su žieminiais nušaltų tai neleistų jai taip plisti ir jos apmažėtų. Manau reiks kitais metais chemiją tobulinti ir vienų metų turbūt neužteks, ir taip pat, manau, kad nelabai tikusi mano sėjomaina.
  8. darstiga

    žiemkenčių buklė

    Koks priešsėlis ir koks tręšimas naudotas, jei ne paslaptis? Tikrai puikiai atrodo.
  9. darstiga

    Miežių auginimas

    Pas mane ir maitinasi, bet daugiau ėda miežius, nors yra ir kvietukuose.
  10. darstiga

    Miežių auginimas

    O tai kokį herbicidą naudojot, ar tik vieną ar dar ką nors dėjot? Aš ir prieš pat šalnas Elegantą purškiau, bet lyg dar nepastebėjau.
  11. darstiga

    Miežių auginimas

    Aha. Dėkui už info.
  12. darstiga

    Miežių auginimas

    Pas mane ir yra pagriaužtų lapelių, pavaikščiodamas pastebėjau, lyg ir spragių darbas. Ar dabar verta purkšti, ar dar lukterėti ir stebėti kas bus toliau? Kai kur net lapeliai nulūžę. Tas pats ir vas. kviečiukuose. Chemijos turiu, tik jau gal trijų metų, bet tikiuosi, kad dar padėtų? Plius dar kai kurie lapeliai pageltę. Na gal sėjos gylis netolygus čia įtakos turi, nes sėjamoji tai sena ir mėgsta sėklą per gyliai įterpti ar dar kas nors gali įtakoti?
  13. darstiga

    Miežių auginimas

    Na dėl pvz. pasirankiok iš dirvos ir pabandyk padaiginti, jei neturi tos sėklos likučio nuo sėjos, kad įsitikinti, kad ta sėkla tikrai mirusi. Mano vienam laukelyje sėti ir per sausrą, praeitą savaitę, bet jau leidžia daigelius.
  14. darstiga

    Skiltis chemijai

    Jo, ir pas mane tas pats. Pagrinde ir ši notrelė vyrauja, ir man įdomu iš kur taip ji pasklido. Ir dar pastebėjau šiandien , kad labai bitės po jas rankiojasi.
  15. darstiga

    žiemkenčių buklė

    Kai kur žada šalnas kitą savaitę, ar į tai nesukti galvos? Čia aš dėl purškimo herbicidu?
  16. darstiga

    žiemkenčių buklė

    Na pas mane žolės tai yra, nes rudenį nepurškiau, kad kur ne kur būtų, tai tikrai laukčiau, bet dabar valgo kas ir taip sunku be paimti augalui. Bet jei efektas mažas tai tada vėl blogai.
  17. darstiga

    žiemkenčių buklė

    Sveiki. Noriu paklausti ,kaip darot? Dabar būtų gerai nupurkšti nuo žolių, bet kai taip sausa ar verta? Pas mus dar nenusimato lietaus kone visą savaitę, tai net nežinau. Per sausrą turbūt efektyvumas herbicido bus žemas?
  18. Aš vakar išbėriau, bet dar pas mus lyg ir drėgmės vietomis yra. Laukiau lietaus, bet pamačiau, kad pagal prognozę nieko gero nesulauksiu. Jei pas Jus labai sausa, tai net nežinau, ar verta bert. Nebent kažkas nutiktų per šias artimiausias paras.
  19. darstiga

    žiemkenčių buklė

    O iš rudens jie gražūs buvo? Pas mane kviečiai ir vietomis beveik nudžiuvę, bet ir leidžia iš naujo. Bet rudenį šiek tiek buvau pastebėjęs lapų viršūnės gelto tose vietose. Galvoju gal ko trūko ir žiemai netinkamai pasiruošė.
  20. darstiga

    Miežių auginimas

    Tie šešiaeiliai, turbūt Edvin, jie lyg ir nelabai bijo ir perneša stipresnes šalnas. Mes anksčiau juos ir sėjome, bet mums nelabai ko tai, net nežinau, gal žemė, rūgštumas, gal tręšimas ar kažkas....kažko nesudirba man . O kokį tręšimą jiems taikai, jei ne paslaptis, kokia žemė, koks derlius jų būna pas Jus?
  21. Ar amonio sulfatas verta berti kai žada kitą savaitę gan žemas temperatūras, bet pirmadienį ir antradienį šiek tiek lietaus? Ar palaukti šilumos kurią lyg ir žada po savaitės, bet lietaus nelabai?
  22. Pastebėjau, kad žiem. kviečiuose yra vietų kur pasiganė stirnos ir dar plius žąsų pulkas pagal kojų pėdsakus. Įdomu, kai viršūnės nugraibytos, ko galima iš tokio pasėlio tikėtis? Ar yra kam taip?
  23. darstiga

    Dirvų kalkinimas !

    Sveiki. Noriu paklausti ar patikimi tie matuokliai dirvožemio Ph nustatyti, kurių kainos apie 7eur ar net 4eur. Ar mastyti apie brangesnius-rimtesnius.
  24. darstiga

    Vasariniu kvieciu auginimas

    Kažkur skaičiau , kad siera 5 cm ir gilesniame dirvos sluoksnyje gali virsti sieros vandeniliu ir tada išgaruoja. Ar čia daugiau teoriniai išvedžiojimai. Gal praktika ir patirtis sako kitaip?
  25. darstiga

    žiemkenčių buklė

    Aš ir lyg, ir nepastebėjau, bet galvoju paklausiu dėl visko pikto. Dėkui!
×
×
  • Create New...