Jump to content

POLNET55

Nariai
  • Pranešimai

    30
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    POLNET55 got a reaction from gudze in Verslo plano skaičiavimų priemonė   
    well done:) tik vel jei publika su excel sunku, tai si skaiciuokle tik tavo plano ribose:)
  2. Patinka
    POLNET55 reacted to Dzūkija in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Pykit nepykit, bet dalį diskusijos trinsiu arba perkelsiu kitur. Pakeliam akytes į viršų ir pasižiūrim temos pavadinimą   Kurie postai ne apie JŪ paramą, tuos ir naikinsiu. Šienavimas, gyvuliai ir gyvenimas kaime aptarinėjamas atitinkamose temose.
  3. Patinka
    POLNET55 reacted to Valakinis in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Bankas pranešė, jog  10 % pradinis įnašas yra nurodytas NMA, ar tai tiesa, nes niekur nerandu tokio nurodymo?
  4. Patinka
    POLNET55 reacted to Dzūkija in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Berontas yra kas? NMA atstovas. 
    O sprendimus kas priima? ŽŪ ministerija.
    Nepasitvirtinus jo žodžiams bus pasakyta, sorry, ŽŪ ministrė kitaip nusprendė.
    Beja, pernai ar tik ne iš NMA pradėjo eiti kalbos, kad JŪ reik pasėlius deklaruot. O kas iš to gavosi? Kas liko kaltas?
  5. Patinka
    POLNET55 reacted to Dzūkija in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Myliu optimistus     
  6. Patinka
    POLNET55 reacted to gabijasu in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    O čia tu neteisus,.Daug yra tokių kurie  stengėsi,surinko visu įmanomus balus.Ir kalti tik tuo kad gyvena normalaus derlingumo rajonuose  Tikrai ir ten reikia jaunųjų ūkininkų.Ir daugelis investavo nemažai ,kad tik surinktų visus arba kiek galima daugiau balų Gaila ir prarastų pinigų ir neaišku ką su ta įsigyta žeme reikės daryti Aišku ir valdžia kalta dėl susidarusios tokio neaiškios padėties  O čia-imkit paramą,valstybė padės įsikurti..Žodžiu apgavo .Ir labai skaudžiai
  7. Patinka
    POLNET55 reacted to braskinykas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    JO limonas agenturoms 210k eur valstybiai pvm...200k eur notarams ir registru centrui...
    ŽIUREK kaip pasipildys biudžetas vein iš jaunuju ukininku... o kur dar kitos paramos, kaip kaimo pletros....
    Butkevicius surinks biudzetui eilini syk is vargsu zmoniu kurie sukrapsto paskutinius centus tikedamiesi pagerejimo, o bus kaip visada "ZIUREKIT BVP PAGEREJO"
  8. Patinka
    POLNET55 reacted to Plūgiokas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    1000 verslo planų X 1000euru planas (vidurkis) = 1Milijonas Eur i ...ą
  9. Patinka
    POLNET55 reacted to algis123 in Verslo planų es paramai gauti rašymo kainos 2015- 2020   
    Žiūrėdamas į stiklinę pusiau pripiltą vandens visada matau beveik pilną, bet smulkiųjų ūkių paramos sąlygos tiesiog glumina. Buvau užsidegęs imti paramą bet bent jau šiemet tos minties atsisakiau.
    Verslo plano reikalavimai kaip ir JU, jei JU bėga į firmeles kad rašytu projektus tai ir smulkiesiems nekiekvienas ūkininkas pats pasirašys. Privaloma buchalterinė apskaita, o iš forume vyraujančios nuomonės suprantu, kad ūkininkas pats negali susiskaičiuoti, tai reikia samdyti ir buchaltere.
    Tai kas gaunasi:
    Projekto parašymas 1500eur
    Plius sėkmės mokestis sakykim 500eur
    Jei projekta vykdai 5m plius 3 m kontrolės viso 8 metai
    Buchalteriai sumokėsi 100eur*12mėn*8m Viso 9600eur
    Dar draudimai kitos išlaidos kokia 400eur
     
    Tai išleidi 12000eur, o gauni 15000eur ir 8 metus esi "sekamas"
     
    Gal ir pesimistinis scenarijus, bet labai realus.
  10. Patinka
    POLNET55 reacted to Užsispyrus in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Sveiki visi, skaitau skaitau....ir trumpai ir as pasisakysiu. (Esu prie tu verkianciu burio). Ejau su 70 balu i gyvulininkyste. Kas del kaltinimu, kad be investiciju norim gaut...nejuokinkit....musu ukio sriciai buvo reikalingi labai aukšti aplinkosaugos reikalavimai, taigi ir taip ieskojom vienkiemo metus laiko. Apie ieškojima dar ir nederlingose zemese net kalbos būti negalejo. Jau -15
    Amžius, man 31....bet taip jau yra, nes žeme nupirko, ne tevai, ne seneliai paliko....teko padirbet, kad uzgyvent ta zemele... -5 o ir versla norisi pradeti šiek tiek paciupinejus tos srities, o ne "ala busiu ukininke" "visi taip daro" ir tt. 
    Ir išsilavinimas....kaip bebutu gaila, bet 20metis su profke yra kur kas auksciau, nei ekonominis aukštasis (ir ukininkam skaiciuot reikia moketi) ir darbo patirtis srityje kurioje bus kuriamas ukis -10 Neskaitant to, nes istojus i ASU (kaip kazkas minejo), vis tiek gautusi tik 80 balu....Jaunesne jau nepasidarysiu.
     
    Labai gaila del to, kad verslo plano niekas net i rankas nepaims....kuriame matoma, kad valstybe gaus daug mokesciu, bus sukurtos darbo vietos ir tt. Niekam neidomu....Nes man jau 31, o ne 29????
     
    O labiausia apmaudu del to, tai velniam tas paraiskas su verslo planais reikejo nest...sunesei paraiskas. atrinko...tada jau krapstyk pinigine ir nesk verslo plana.... kadangi musu verslo plano nejo padaryti pagal sablona, tai teko pakloti net 2000 eur....blyn zinokit gaila... visgi nemazi pinigai....
     
    Išsiliejau ir aš...Juk turiu tokia teise
  11. Patinka
    POLNET55 reacted to JCB in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Ar bent vieną paraišką teikėte? Manyčiau, kad ne, o tik dejuojate. Kaip ir mūsiškis augalininkas jaunasis trypčiojo dėl paramos, gruodžio mėn., tokia pačia nuostata, jog parama tik gyvulininkam, taip ir liko trypčioti, o paramą gavo ir tie ir tie. 
  12. Patinka
    POLNET55 reacted to Juozukas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kad jau ivykdytas,viskas uzsodinta,paseta,laukiam derliaus,tai dar cia pabusiu su tavimi,o dar ir lija :/
  13. Patinka
    POLNET55 reacted to gabijasu in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kažko kito tikėjomės iš valdžios.,juk ragino tik kurkit ūkius jaunieji,teikit paraiškas, kaimas atsigaus Už skolintus pinigus pavyko nusipirkt brangios žemės pradžiai  dar apie 20 ha sudariau panaudos sutartis,,surinkau beveik visus augalininkystės balus ir paaiškėjo kad tai eilinė valdžios apgaulė Tai ką man dabar be technikos su 25 ha daryti? Nesu nusistatęs prieš stambiuosius tačiau ši parama skirta būtent jų ūkiams stiprinti  dalį savo gyvulių ir žemės užrašant užsienyje sėdintiems sūneliams  .Ir pirkinys paraiškose jų dažniausiai vienintelis - modernus .su visais navarotais traktorius,tėvelių ūkiams stiprinti  Taigi jei biednas tai ir durnas,o jei durnas tai ir biednas
  14. Patinka
    POLNET55 reacted to joy in Verslo planų es paramai gauti rašymo kainos 2015- 2020   
    Inovatyvumo reikalavimas "pareina" iš ES. Jei paskaitysit bet kurią kitą programą, tai ten kas antras žodis bus "sumaniosios technologijos" ir panašūs dalykai. Įdomiau, kaip ŽŪM supranta tą inovatyvumą. Tam yra parengta visa Inovatyvumo metodika. O esmė paprasta - jei perkamas traktorius sutaupo kuro, tai jis į aplinką išmeta mažiau teršalų lyginant su senuoju trakoriuku. Tai jau laikoma inovacija.
    Bet sutinku, kad sistema nėra tobula. Smulkiesiems tikrai turi būti teikiama pagalba seniūnijų ar konsultavimo tarnybų specialistų. O ir tie specialistai turi būti apmokyti ir patys motyvuoti žmogui paaiškinti ir už jį tuos duomenis supildyti, o ne patarti žilagalvei močiutei pasiieškoti info internete (nors šiais laikais dar ir kokių pasikausčiusių močiučių būna. Pagarba joms!). O rimti ūkininkai, kurie tikrai dirba ir uždirba, turi įsivertinti, ar geriau savo laiką skirti tiesioginiam darbui ir dalį uždirbtų pinigų sumokėti specialistui, ar per tą laiką pačiam skaityti krūvą dokumentų ir pildyti paraiškas. Mano nuomone, didysis darbas yra ne pats paraiškos pildymas ar verslo plano parengimas, bet visų taisyklių žinojimas ir gebėjimas surasti reikiamą informaciją per trumpiausią laiką. Šiuo atveju tik tuo konsultantas yra pranašesnis už tą, kuris pirmą kartą imasi tokio darbo.
  15. Patinka
    POLNET55 reacted to Dzūkija in Verslo planų es paramai gauti rašymo kainos 2015- 2020   
    Gerai sako POLNET55, yra ta konkurencija. Bet patys gi pasimaunat ant agresyvios reklaminės kompanijos. O kuo daugiau rėki, tuo daugiau tau pinigų reik tam plačiam rėkimui apmokėt. O kas tuos pinigėlius suneš? Aišku ūkininkai. Elementarus marketingas. 
    Iš kitos pusės, t.y. savo,  žiūrint šiai dienai tikrai trūksta stiprių finansininkų, kad verslo planą paskaičiuot. O verslo planai ūkininkams tik sunkėja. Tokių kaip dabartiniai nemačiau. Toks vaizdas, kad sudėjo į juos visus verslo projektavimo ir marketingo vadovėlius. Pagrindimas dėl pagrindimo. Aš mėgstu dirbti darbą kai žinai, kad tai duos kažkokį rezultatą. Bet kai matai, kad reik įrašyt kažką kas nieko neduos..... Man tai įdomu pasidarė ką nori pamatyt JŪ (o ir kitų) verslo plano formos kūrėjai toje pajamų lentelės stulpelyje kur reik pagrįsti kaip įsigytos investicijos įtakos konkrečiai toje eilutėje įrašytus skaičius. Nu fig, liaudis, kaip įsigytas traktorius gali įtakoti grūdų ar pieno supirkimo kainas? Arba derlingumą? O jau lyginti JŪ ūkio rezultatus tai išvis beprasmiška. Ką lyginti? Juk ūkio iki tol nebuvo.
  16. Patinka
    POLNET55 got a reaction from Dzūkija in Verslo planų es paramai gauti rašymo kainos 2015- 2020   
    Yra konkurencija, tik patys ieskote kazkokiu skyluciu, gandu, meistru, pribambasu:)
  17. Patinka
    POLNET55 reacted to Dzūkija in Verslo planų es paramai gauti rašymo kainos 2015- 2020   
    Na jei tai paraiška su verslo planu tai normalu, bet jei supaprastinta ir tik paraiška tai mano reakcija - ochreneli 
  18. Patinka
    POLNET55 reacted to joy in Verslo planų es paramai gauti rašymo kainos 2015- 2020   
    Nežinau, ar visur taip yra, bet bent jau aš sėkmės mokestį imu tada, kai pinigai "įkrenta" į kliento sąskaitą. Kitaip sakant, visi konkursai, mokėjimo prašymai, užklausimai ir papildomos info teikimai NMA yra tas darbas, už kurį apmokama sėkmės mokesčiu. Tokiu atveju konsultantas tiesiogiai suinteresuotas, kad visi paskirti pinigai pasiektų kliento sąskaitą. Ir motyvacija čia tikrai nemenka... Neabejoju, kad iš vykdžiusių sudėtingesnius nei technikos pirkimas projektus, ne vienas ir ne du gavo kokį 60-70% nuo paskirtos paramos sumos. Ir tik dėl nevykusio projekto administravimo.
    Na, kai perkamas koks traktorius ar kombainas, tai to projekto administravimo kaip ir nėra (ypač jei taikomi nustatyti įkainiai). Bet jei vykdomos sudėtingos statybos arba daromi ne investiciniai projektai, o "minkštieji" projektai (dirbu ne tik su NMA, bet ir su LVPA, CPVA), tai paraiškos parengimo ir "poparaiškinio" darbo santykis maždaug 30:70.
    Žinoma, galima taikyti ir valandį projekto administravimo mokestį. Tik tam reikia tarpusavio pasitikėjimo ir supratimo, kad tas popierėlių parengimas taip pat yra darbas, atimantis laiko ir reikalaujantis žinių, jei jį tikrai sąžiningai atlieki. Todėl toks būdas geriausiai tinka dirbant su nuolatiniais (kaip vadinu "sapardiniais") klientais.
    Kiekvienas renkasi tai, kas jam atrodo naudingiausia ir teisingiausia. Bet paraiškos parengimas ir pateikimas tai tik vienas žingsnis, o ne galutinio tikslo pasiekimas.
  19. Patinka
    POLNET55 reacted to EKOTomass in Išmokos 2014-2020   
    bandem nma kantrybe pasirodo pralaukus 27 minutes atsiliepe BOBA ir pasake kad visi siuo metu uzimti konsultantai ir prasome rasyti el laiska.     sistema veikia.
  20. Patinka
    POLNET55 reacted to Betygala in Verslo planų es paramai gauti rašymo kainos 2015- 2020   
    Suklydau su vienu nuliu, turejo buti 900 000 Eur. 900 negave paramos, sumokeje po 1000 Eur ir gaunasi 900 000 Eur. Dzukija teisingai sakai, jog del gero projekto galvos neskauda, bet cia bus 900 projektu kurie netures jokio ivertinimo, nes tiesiog pinigai bus pasibaige. Todel ir ta sazine bus rami. Siaip tai kazkada man rase imonei 1 200 000 Lt projekta tai sekmes atveju lyg ir 18000 Lt buvo sutarta. Bet deja pinigai baigesi ir neteko suzinoti ar geras projektas buvo:) O fiksuota suma buvo zymiai mazesne. Pagal vadybos kalbas tai kazkas panasau bus ir su modernizavimu. Jie sako, jog labai daug raso komerciniu, todel ir teikianciu bus daug. Pinigu yra ribotai, todel manau nemazai liks uz bruksnio. Bet cia mes patys prisiimame rizika rasyti ar ne, rizikuoti ar ne. Projekto rasytojai nei prie ko. 
    Beje - dziugu kad pirštas sako nu nu nu, negerai suskaiciavai
  21. Patinka
    POLNET55 reacted to Žemaitis2 in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Koks cia kliedėjimas? ūki įregistravau balandžio vidurį, pvz kitais metais vel rinks nuo balandzio 1 paraiskas, tai jei siemet nedeklaruoju galiu teikti paraiska kitais metais paramai gauti kaip jaunas ūkininkas, nu vienu žodžiu nepradedam iš naujo visko. laukiam geriau žiniu iš nma
  22. Patinka
    POLNET55 reacted to Ozas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    man tai labai patiko NMA asmens kodų reikalavimas
    viena močiutė savo asmens koda padiktavo telefonu, po kurio laiko skambina persigandusi, sako tai tu anūkėli ant manęs paskolų prisiimsi
    aš jai sakau, tai kad banke ne bukapročiai dirba, tokiam amžiui nieks tau paskolų neduos, vos nuraminau
    pas kitą močiutę nuėjus, ji pareiškė kad asmens kodo niekam neduoda , senelio mirties liudyjimo neturi ir net nežino ar jis turėjo asmens kodą
    vos susilaikiau neįrašęs Angelos Merkel ir Vladimiro Putino savo seneliais, manau koks klausimas, toks turėtų būti ir atsakymas
    reikalavimas tai topinis
×
×
  • Create New...