Jump to content

M.B.

Nariai
  • Pranešimai

    110
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    2

Reputation Activity

  1. Patinka
    M.B. reacted to Saulius222 in Ėriukų penėjimas avių šėrimas   
    Niekada neatskirinėkit ėriukų nuo avies, kad ir silpni, nes jos po to nenori priimti.
    Geriau pradžiai numelżkit avį ir iš buteliuko pagirdykit avies pienu, arba ėriuka palaikykit prie avies, kad pats galėtų pažysti.
    Dabar laikykit avį ir tegu ėriukas žinda, jokio buteliuko, nes jis nenorės žyst avies jei jūs jam duosit buteliką. Ėriukui avį palaikit kas 3 h, kai supras kur pienas pats lys prie avies.
    Jei avis labai muša ėriuką avį pririškit ir laikykit atskirai nuo kitų avių, tik su jos ėriuku, ankščiau ar vėliau turėtų priimti ėriuką.
  2. Patinka
    M.B. reacted to stirnas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Nėra tikslo remti pelningos ūkio srities, tarkima augalinikystės. Supirkimo kainos pasaulinės, tad ir be paramų puikiai galima gyventi, užtenka tiesioginių išmokų tiems grūdininkams, užtenka jau praeitu ES laikotarpiu beveik visi pinigai buvo ištaškyti bevertiems gelžgaliams, kurie ekonomikai jokio teigiamo poveikio nedavė Lietuvai, išskyrus pagrinde firmoms. O kas liečia kitas sritis, tai tarkim pienas lieka viduje, yra perdirbamas, daugiau darbuotojui imli ši sritis, tad poveikis ekonomikai didesnis, tas pats ir su daržininkyste bei kitomis sritims.
    Buvo padaryta didžiulė klaida remti augalinikystės ūkius, ko pasekoje turime ištuštėjusį kaimą ir kelis žemgrobius ant viso kaimo..Laiko neatsuksi, ministrai ir atsakingi asmenys liks nenubausti už tokią žalą kaimui, tad nėra ką diskutuot dėl to, po laiko
    Perkant naują traktorių, ne tik kad firma nenuleidžia bet ir dar užkelia kainą dėl ES pinigų, tad pasirinkimo nėra. O perkant naudotą traktorių pasirinkimas didžiulis, telieka protingus komercinius susirinkti. Šioje priemonėje po paraiškos gali be problemų keisti pirkėją savo nuožiūrą. Tad turi paskirtą sumą traktoriui, turi pinigus banke, ir per visą Lietuvą ieškai kokybiško traktoriaus už tinkamą kainą. O kas liečia naudotų pirkimą iš giminių ir eur plovimą tai jau čia tiek neprisaugosi, vieni gyvulius perka taip, ir dėl tokios paramos sumos nemanau kad kas ruošis metai prieš pasidaryti pirkimus taip, susidėlioti nuosavybę ant kitų, kad pinigai toj pačioj giminėj nusėstų.
  3. Patinka
    M.B. got a reaction from azizas in nuo ko pradeti auginti avis   
    Jeigu auginsi dėl savęs ir pažįstamų viskas ok, bet jeigu galvoji auginti ir parduoti - turėsi bėdų su realizacija.
  4. Patinka
    M.B. got a reaction from azizas in aviu ukio pabaiga   
    Ten (seime) ,Tamsta protingų tikrai nereikia.Reikia tokių ,kad rankytes kilnotų ir atitinkamą sumą į kišenę įsidėtų.
    O,kad nori smulkius ūkius sužlugdyti ir žemes pasisavinti ,tai FAKTAS... Čia tik besmegenis,gali to nesuprasti... Mums smulkiems (ir ne tik),kaip niekad reikia būti vieningiems.
     
  5. Patinka
    M.B. reacted to Vanagas in PARAMA: Tiesioginės išmokos už mėsines avis   
    paskutinis laikytojas einamaisiais metais nepertraukiamai išlaikęs 60d mėsinę avį gauna išmokas. tai yra, jei pats išlaikei tarkim nuo lapkričio1 iki gruodžio 31 dienos, gauni išmokas. Visi ėriukai vice turi būt registruoti iki spalio 31 dienos , jei nori gaut išmokas už juos. Jei ėriukų ženklinimo amžius, registravimo data pagal amžių ir dar galai kas neatitinka taisyklių, vėlgi tais metais negauni už juos išmokų. 
    Dar yra man buvę kuriozų su išmokom, kai uždeklaruoji avis, o ėriukus registruoji jau liepą ir rugpjūtį, tada irgi klausimas ar visad jie teisingai atnaujina. 

    Papasakosiu , dar vieną girdėtą istoriją iš ūkininko: vis trūkdavo pusės išmokų už avis , ir niekaip nesuprato kame problemos. Avys vic'e visos , bet išmokos ne. Kol neįsijungė avių perkėlimo žurnalo ir nepastebėjo, kad link metų galų, pusė jo bandos kažkokiu stebuklingu būdu vis atsirasdavo pas kažkokią ponią , pabūdavo 60d, o po to vėl avys grįždavo atgal, bet jau išmokų krepšelio :). padėdavo kažkoks vetas.  taip buvo anksčiau, nežinau ar tai dar vyksta . 
  6. Haha
    M.B. reacted to Dar vienas miestietis... in Apsauga nuo vilku...   
    radijas- "senas bajeris", tik vilkai labiau megsta ne muzika o zinias klausyti, apie tai ,kaip lietuvoje gyvenimas gereja,sutupia ir klauso...klauso
    o muzika vilkams kenkia,tada visai nervai nelaiko...  jei baltijos vilkas susiuostys apie toki gyvunu kankinima,gali tekti jiems samdyti psichologus uz savo pinigus..
  7. Patinka
    M.B. got a reaction from rimukas40 in aviu ukio pabaiga   
    Ten (seime) ,Tamsta protingų tikrai nereikia.Reikia tokių ,kad rankytes kilnotų ir atitinkamą sumą į kišenę įsidėtų.
    O,kad nori smulkius ūkius sužlugdyti ir žemes pasisavinti ,tai FAKTAS... Čia tik besmegenis,gali to nesuprasti... Mums smulkiems (ir ne tik),kaip niekad reikia būti vieningiems.
     
  8. Patinka
    M.B. reacted to rimukas40 in aviu ukio pabaiga   
    turejo pakankamai laiko pasireiksti ,galejo tikrai daugiau pasistenkti del zemdirbiu.Bet panasu kad tik del pienininku ir didziuju daugiau rupinsis  .Jau labai jie noretu kad maziesiems dar labiau pablogetu galetu tada zemes susipirkti ir viskas butu vienosia rankosia.  
    JEI ATEITUM I NAUJA DARBA IR PER TRYS MENESIUS TAIP DIRBTUM TEISINDAMASIS, KAD DAR NESPEJAI PASIREIKSTI ,SENAI BUTUM ISSPIRTAS LAUK .
    BET PAS MUS VISKAS ATVIRSCIAI CIA MUS SPARDO,STUMDO ,DEDA NAUJUS MOKESCIUS VADINA KIAULEM, TURTUOLIAI MOKINA KAIP GYVENTI ,MOKSLININKAI IRODINEJA KAD GALIM PRAGIVENTI UZ DU SIMTUS EURU TEGU PATYS TAIP PAGYVENA  .  VAZINEJAM SENOM MASINOM,TERSIAM APLINKA DYZELIAIS  MIELAI PASIKEISCIAU JEI LEISTU PAJAMOS, DAR VALDZIOS ATSTOVAI PASIULE NAUDOTIS VIESU TRANSPORTU LABAI PATOGU PIRMADIENI ISVAZUOSI  TRECIADIENI GALESI GRYSTI  NES VAZUOJA KAS ANTRA DIENA. UZDARE MOKYKLAS,DARZELIUS PARDUOTUVES UZDARINEJA. DABAR DAR PASTUS PANAIKINS GERAI GYVENAM
    PRIE PAT MIESTELYJE ATIDARE NAUJA MOKYKLOS STADIJONA UZ EUROPOS PINIGUS BUVO IR ZURNALISTAI LABAI GRAZIAI APRASE KAIP EUROPOS PARAMA RUPINASI KAIMU GRAZU,KITAIS METAIS UZDARE MOKYKLA REFORMA NERA VAIKU ZURNALISTU NEBUVO NIEKS NIEKO NERASE DAR GRAZIAU  [MOKYKLA BUVO VIDURINE]         KUR TOLIAU    KIEK DAR I DUGNA KRYSIM KIEK LEISIM IS SAVES TYCIOTIS
  9. Patinka
    M.B. got a reaction from Mazgė in Aviu auginimo pradzia.   
    Taip.Ypač vasarą pastogė reikalinga nuo saulės.
  10. Patinka
    M.B. got a reaction from Mantas33 in Aviu auginimo pradzia.   
    Taip.Ypač vasarą pastogė reikalinga nuo saulės.
  11. Patinka
    M.B. got a reaction from bebrynas in Apsauga nuo vilku...   
    Vilkai savo medžioklę pradeda nuo rugpjūčio mėn., (nes mokina savo jauniklius) ir iki tol,kol ūkininkai savo gyvulius suvaro į tvartus. Taip,kad nuo rugsėjo 1d. ir iki užšalimo,vilkų padaroma žala yra pati didžiausia.
    Nupirkit ūkininkam gyvulių apsaugai skirtus šunis,aptverkit savo sąskaita visas ganyklas,po to galėsim pratęsti diskusiją dėl vilkų naudos,ar nenaudos...
    O kolkas,tik paliekat ūkininkus vienus su vilkais...
  12. Patinka
    M.B. got a reaction from Maj in Apsauga nuo vilku...   
    Vilkai savo medžioklę pradeda nuo rugpjūčio mėn., (nes mokina savo jauniklius) ir iki tol,kol ūkininkai savo gyvulius suvaro į tvartus. Taip,kad nuo rugsėjo 1d. ir iki užšalimo,vilkų padaroma žala yra pati didžiausia.
    Nupirkit ūkininkam gyvulių apsaugai skirtus šunis,aptverkit savo sąskaita visas ganyklas,po to galėsim pratęsti diskusiją dėl vilkų naudos,ar nenaudos...
    O kolkas,tik paliekat ūkininkus vienus su vilkais...
  13. Patinka
    M.B. got a reaction from Mantas33 in Apsauga nuo vilku...   
    Vilkaviškio raj.,Pajevonio sen., prie ko čia ta apsauga,aš jo neganiau miške,faktas tas,kad vilkų beproto daug ir jūs jau nebekontroliuojat jų populiacijos.
    Steikit rezervatus ir auginkit juos (vilkus) savo malonumui ir ūkininkų ramybei...
  14. Patinka
    M.B. got a reaction from coupas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Jeigu aš būčiau ūkininko sūnus ir norėčiau modernizuoti "tipo" turimą ūkį,tai tikrai žinočiau kas,kur,kada ir kaip,ir neklausinėčiau čia forume.
    Auksinė taisyklė: Jeigu neturi ką pasakyti-geriau patylėk...
  15. Patinka
    M.B. got a reaction from Augunstas in Apsauga nuo vilku...   
    Tik 15min
     
    Ką jis toks gali pagauti,pripratęs prie davinio... Nebent avį... Šaut ir nesukt galvos...
    Juokiasi Bosas,kad jo vilkai pabėgo,tipo pramoga žmonėms bus... Nevykėlis...
  16. Patinka
    M.B. reacted to k&m in šinšilai   
    Dauguma nori pasidalinti svaria informacija, bet kai kurių forumiečių pagalba, manau greitai visai šio forumo neliks, bet taip dar geriau, nes čia kiekvienas, kuris išsako protingas mintis, ar suteikia protingus patarimus, yra  kai kurių asmenų visad "aplojamas".
    Protingi - pasitrauks, o likusieji "kvailiai" - galėsite kąsti vienas kitam, kol suvalgysite vieni kitus.
  17. Patinka
    M.B. got a reaction from Ievai21 in šinšilai   
    Čia klausimas nuskambės gal ir grubiai,bet noriu apsispręst, ar rauti  į užsienį,ar dar likti Lietuvoje ir už kažko užsikabinus kantriai dirbti...
    Klausiu specialistų tie kurie augina ir ištikrūjų žino... Kiek reikėtų auginti šeimų ir realizavus produkciją (kailiukus),kas mėn.eitų uždirbti apie 1000eu.?
  18. Patinka
    M.B. reacted to pilo in Apsauga nuo vilku...   
    Baltvilkiška rekomendacija paštininkėms:
    Keliauti  per mišką pasikinkius pašto asilą, šalia vestis palaidą Podhalės aviganį, vežimaitį apkarstyti šviečiančiomis girliandomis, pačiai mojuoti vėliavėlėmis ir šaudyti garsinėmis patrankomis. Jei to nedaro - ji yra apsileidusi ir tinginė ir taip jai ir reikia.
  19. Patinka
    M.B. got a reaction from darvis in Apsauga nuo vilku...   
    tokio apsurdo dar nesu nei skaitęs,nei girdėjęs... bet tikrai prajuokino...
  20. Patinka
    M.B. got a reaction from coupas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kas užsiima gyvulininkyste-rėks,kad reikia remti šią ūkio šaką...
    Kas užsiima augalininkyste-rėks į kitą pusę...
    Nieko naujo nepasakėt...
  21. Patinka
    M.B. got a reaction from RRimas in Apsauga nuo vilku...   
    tokio apsurdo dar nesu nei skaitęs,nei girdėjęs... bet tikrai prajuokino...
  22. Patinka
    M.B. reacted to Lambyland in Avių liga   
    Tiesiog jei neįnvestuosime į gyvulių gerovę ir sveikatą,tai š...ą ir turėsim,ES išmokos yra skirtos gyvuliams,o ne Akropoliams 
  23. Patinka
    M.B. got a reaction from plunlita in Apsauga nuo vilku...   
    Geriausia ir pigiausia išvis nieko nelaikyti...
  24. Patinka
    M.B. got a reaction from Mazgė in Avių parazitai   
    Kiek žinau avims profilaktiškai vaistus nuo kirminų reikia suduoti 2 kart metuose,kodėl jūs nusprendėte,kad joms reikia vet.gydytojo!?
    Paklausiu tada kitaip,kokius vaistus jus naudojate nuo kirminų savo augintinėm?
    P.s. nėra pas mus veterinoriaus kuris nusimanytų apie avis arba apsimeta,kad nesupranta ko klausiu... Todėl ir kreipiuosi pas jus gerbiamieji...
  25. Patinka
    M.B. got a reaction from Augunstas in Apsauga nuo vilku...   
    Bl.. briedas kažkoks su tais vilkais čia gaunasi...
    Reikėtų tas vilkų išpjautas avis nuvežt prie įstatymų leidėjų durų ir palikt visam gražume...,galėtų grožėtis iki apsišikimo...
    Taip piktavališkai nereaguot į šiuos avių skerdimus,tik Lietuvoje galima.
×
×
  • Create New...