Jump to content

Saulius222

Nariai
  • Pranešimai

    44
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Kontaktai

  • Interneto puslapis
    http://kiemopauksciai.lt/index.php

Miestas

  • Miestas
    Ignalina

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Saulius222 pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

4

Reputacija

  1. Niekada neatskirinėkit ėriukų nuo avies, kad ir silpni, nes jos po to nenori priimti. Geriau pradžiai numelżkit avį ir iš buteliuko pagirdykit avies pienu, arba ėriuka palaikykit prie avies, kad pats galėtų pažysti. Dabar laikykit avį ir tegu ėriukas žinda, jokio buteliuko, nes jis nenorės žyst avies jei jūs jam duosit buteliką. Ėriukui avį palaikit kas 3 h, kai supras kur pienas pats lys prie avies. Jei avis labai muša ėriuką avį pririškit ir laikykit atskirai nuo kitų avių, tik su jos ėriuku, ankščiau ar vėliau turėtų priimti ėriuką.
  2. Reiks pabandyti, o kaip šitą kabelį pajungti, ar tik vudurinį varinį jungti prie piemens, ar abu vidurinį ir viršutinį, kur daug smulkių laidelių susukti kartu, kaip vieną laidą?
  3. Sveiki, koki kabeli naudojate el piemens sujungimui? Kai reikia nuvesti didesni atstuma nuo piemens iki lauko? Kai reikia kišti po žeme, nes kerta kelia?
  4. Gal kas galite įkelti žemės panaudos sutarti? Nepavyksta man jos rasti.
  5. Sveiki, norėjau paklausti. Aš esu dviejų sklypų bendrasavininkas, su dar trimis žmonėmis, jeigu aš noriu naudotis tais sklypais, juos deklaruoti, privalau sudaryti nuomos arba panaudos sutartis, su kitais bendrasavininkais? Ačiū
  6. Mačiau skelbimus, kaina tikrai patraukli ir aprašymai piemenų gražus, tačiau šiame forume radau visa tema apie jo peimenis ir pasiskaičius šią tema kažkaip nekyla ranka iš jo pirkti, nes gana nemažai yra nekokių atsiliepimų.
  7. Sveiki, gal galit rekomenduot kur galima įsigyti elektrinį piemenį (impulsų generatorių)? domintų nuo 6j iki 10j, Niekur daugiau nerandu, tik Avenoje, nejaugi tik viena Avena jais prekiauna ? Gal žinot pigesnių varijantų?
  8. Pas mane ožkos ganosi kartu su avimis, buvau aptvėręs stacionariu aptvaru, ožkos pradėjo lysti pro apačia, tada nupirkau 10j impulsu generatoriu ištiesiau el piemens viena šniūra ties apačia 50cm nuo žemės ir baigės landžiojimai. Dabar aptverta aptverta apie 1,5h vien piemeniu vienu šniūru nuo žemės 50cm, tas 1,5h padalinta į kelis mažesnius gabaliukus ir niekur jos nelenda nei į kitus plotus, nei už ploto ribų, aišku kaimynų daržų šalia nėra
  9. aš tai šeriu, kaip avims cielas, nemaltas avižas ir viskas ok, tiek mažiukams tiek suaugusiems.
  10. Saulius222

    Avių liga

    Perskaičiau ir šita visą temą ir tą apie nagus ir kanopas, bet nieko panašaus neaptikau. Gal žinot kaip tas skystis vadinasi? Dar bandysiu vario sulfate pamirkyti kojas.
  11. Saulius222

    Avių liga

    Gal kas žinot? Atsivežiau vakar dvi naujas avis, dar prieš jas imdamas apžiūrėjau, nagus biški pakrapščiau, bet nieko įtartino nepastebėjau, tik kad buvo mėšlini ir gana nemaži. Atsivežęs į namus atskyriau į karantiną ir pradėjau tvarkyti nagus, gerai iškrapštęs visą mėšlą ir patrumpinęs, pas viena avį galinėje kojoje pade per abi puses radau tokia gelsva košę ir kvapas yra nekoks. Gal kam teko susidurti ar šiaip žinot, kas čia per liga ir kaip ją gydyti? Ačiū
  12. Saulius222

    Avių parazitai

    Jo, tikriausiai šitie ir bus, tikiuosi pavyks juos išnaikinti. Suleidau avims Intermectin ir kiek radau nurinkau juos nuo aviu, šiandien tik du pavyko rasti, tik dar neaišku, kaip bus su kiaušinėliais ar ten yra jų kur padėtų?
  13. Saulius222

    Avių parazitai

    Nufotografavau ta parazitą tik nelabai aiškiai matosi, geriau nepavyksta pritraukti, gal pavyks ką nors įžvelgti. Jie nebūna taip prilipę kaip erkės, tik įsikanda ir siurbe kraują, ropinėja po visa avies kūną, daugiausiai buvo pilvo ir nugaros srityje.
  14. Saulius222

    Avių parazitai

    Ne, ne erkės, panašumo yra tačiau čia didesni, aiškiai matosi prikibę prie avies kūno ir siurbia kraują, viena sutryniau tai pasimatė, kad kraujo prisisiurbęs buvo, gal blakės kokios? Suleidau avims Intermectin, tik nežinau ar šitiems suveiks.
  15. Saulius222

    Avių parazitai

    Sveiki, gal kam teko susidurti? Atsivežiau 3 naujas avis, nukirpau ir nukirpęs pastebėjau, kad pas avis yra kažkokių vabaliukų kurie kaip supratau siurbia kraują, pas dvi nedaug, o pas trečią tai nemažai. Klausimas būtų toks, kas čia tokie ir kaip juos išnaikinti?
×
×
  • Create New...