Jump to content

Raime

Nariai
  • Pranešimai

    104
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Haha
    Raime reacted to Vilius in Trašų kainos   
    Vatnike ka čia kalbi.... gerai tegul būna tos aukštos kainos. Tokie kaip tu neipirksi ir gražiai perkeisi žemeles mum.....
  2. Haha
    Raime reacted to Gunia in Grūdų kainos?   
    anksčiau telefone numeri rinkdavo sukdami ratą..dabar ekranai lenkiasi per puse..
  3. Patinka
    Raime reacted to Remse in Grūdų kainos?   
    Jau greičiau tapčiau ekologu, nei dirbčiau su AK.
  4. Patinka
    Raime got a reaction from Dovydas2005 in T 150 perdarymas   
    agriman sudominai, ka duoda tie tiltai? zilo tai tikrai slabnas, uralo jau panasiau
  5. Patinka
    Raime reacted to manttys in Miežių auginimas   
    Turėjau tokį gedimą su traktorium, nu lietuvaičiai visokie ale meistrai pavedė, tai parašiau anglui į anglų forumą, po to davė savo asmeninį nr. ir konsultavo dėl kiekvieno šūdo, atsakė į visus kvailus ir rimtus klausimus ir nepriėmė jokios finansinės paramos, nors valandų man skyrė tikrai daug, o jo kvalifikacija tai dar dojaus mechanikam toli augt. Galiausiai nusiunčiau dėžę lietuviškų saldainių Lietuva dėžę, kad bent atsimintų, iš kur esu.
    Ką tuo noriu pasakyti? Kad gal išmokime dalintis žiniomis. Aš jau išmokau, gavau iš kitų, todėl ką žinau, stengiuosi dalintis su mažiau už mane žinančiais. Jei tau niekas neatnešė ir nepadėjo, tai nėra argumentas kažką slėpti ar nusinešti užmarštin. Manau, kad gyvenime pakankamai susikūrei, kad galėtum užsiimti šiuo tuo daugiau, nei nauda sau.
  6. Patinka
    Raime got a reaction from pamarys in Kas vyksta Lietuvoje?   
    nenoriu numust teisingai nusiteikusiu zmoniu entuziazmo bet man sitas streikas kazkokia beprasmybe kvepia. ideja su kryziais tai super gera bet kas is to jeigu nei delfis nei 15 min nei jokia televizija netransliuoja sitos zinios. sklaida eina tik per ukio portalus ir fb ukininku grupes. tai mes cia patys sau tuos kryzius statom ? kaip zmonem nesusijusiem su ukiu zinot del ko tie kryziai pakelese atsirade? aplamai as cia pasigendu zmogaus kuris butu sitos akcijos velevnesys ir stovetu visu priekyje, kad ir taspats Talmantas galetu imtis tokio vaidmens, db net nuotraukos su kryzium nepasidare. nieko gero nepasieksim jei prie akcijos neprisides zinomi ir bent kiek ytakingi veikejai
  7. Patinka
    Raime reacted to Valakinis in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Man tik įdomu - Zarasuos, matyt, nieko nebus, nes nė žodžio nesigirdi. Nors pas mus yra draugų ratelis, kuris suvuose koridoriuose viską sau aptaria ir vieni daro. Vienybė net pro kraštus liejasi.
    Man irgi juoką kelia tokia protesto forma - kryžiai copy paste nuo vokiečių, bet jau ir taip copinam nuo lenkų kryžius prie kelių, tai dabar dar daugiau tos beskonybės. Jei būčiau prašalietis sakyčiau - kam tą medį kirsti, geriau būtų pasodinę. O tiek vargo, laiko, ot neturi žmonės ką veikti. Nors tai ir dabar sakau - matyt daug laiko ir jėgų turit kryžius kalti, o dar ir pinigai į balą(gal geriau tada į mokesčius?)
    Tie visi protestai su technika. Kiek dar galima šito nudurnėjimo banalaus? Visi, save ir kitus gerbiantys žmonės, eina į protestus savomis kojomis, gal privažiuoja su mašina, bet išlipa ir pasivaikšto. O jau ūkininkui tik su technika - ir vėl originalumo nebuvimo ir beskonybės viršūnė. Jei būčiau prašalietis, sakyčiau - ot žmonės, duok jiems traktoriais pavažiuot, kad šiltai, kad maloniai, kad turtą pademonstruot, o dar trukšmauja, miesto orą gadiną, eismą trukdo. Nors ir dabar sakau, gal pinigų neturi kur dėti, gal laisvo laiko per daug, kad vežti traktorius tokį atstumą, jei į Vilnių, tai dar tralą samdyt. Ir dar save "silpniausia sritim" vadina, oi ne, regis, tokiom nesąmonėm pinigų yra kaip šieno, bet silpnumas kitur - galvose ir požiūryje. Silpniausia sritim galit vadinti save, bet ne visus, nes aš taip savęs ir savo darbo nevadinsiu. Dar sugebu save ir savo darbą gerbti ir teigiamai vertinti.
    Niekada neprisijungsiu prie tokių protestų, nes jie neturi prasmės. Čia reikia būt buvus auklėtam ar mokytam kiek vertybių, kad suvokti, jog kai kalba eina apie pingus - prasmės niekada nebus. Protestuos, nes nenori mokėti mokesčių, spėju, kad daugelį žmonių tokia ūkininkų arogancija net supykins. Mane, ūkininką, pykina kitų kolegų toks vienetenis tikslas. 
    Bet čia buvo išsakyti auksiniai žodžiai - eiti drauge su gydytojais ir mokytojais. Juk nuo seno mūsų trys profesijos buvo pagrindinis valstybės pamatas. Ir eiti kojomis, gana tą metalą traukti su savim, geriau protą atitraukti į protestą, ir tada sugebėti pasakyti daugiau, nei traktoriaus signalą paspausdinėti. 
    O ką sakyti, kad būtų toji prasmė? Tai gal pagaliau suformuojam žemės ūkio politikos rėmus ir turinį? Būtų gerai žinoti, kur mes einam, jo? Einam žinodami koks bus valstybės žemės ūkio tiklas, kaip jis atrodys, o ne plaukiam su srove, o jau kur nuneš...
    Jei mokytojai prašys didesnių atlyginimų - niekada neturėsim reformos švietimo sistemoje. Ir sovietinius laikus menantis absurdas toliau gadins jaunimą, kuris vis labiau nesimokys, nes nematys prasmės. Jei medikai prašys didesnių atlyginimų - niekada neturėsim reformos sveikatos srityje - korupcija, vagystės pirkimuose, vadovų savivalė, o tai jaunus medikus išstums iš šalies, nes argi žmogus matys prasmę, savo milžiniškų ir perteklinių pastangų kaina?
    Žemės ūkis irgi turi turėti kitokį veidą - kur prioritetas kooperacijai, realus, o ne žodinis bei smulkiam ir vidutiniam  ūkiui. O mūsų bendruomenė iš savęs gali išspausti tik - didesnių mokesčių mokėti nenoriu. Argi negerai gyvenasi, jei mokesčiai yra tapę vieninteliu ir didžiausiu skauduliu, kuris geba apvienyti šitą bendruomenę, ar bent dalį, - oi, kaip gerai gyvena, atsako liaudis ir aš prie jų.
  8. Patinka
    Raime reacted to jevgenijus in Kas vyksta Lietuvoje?   
    O kur organizatoriai buvo kai Maldeikienė pradėjo šūdus ant mūsų pilt? Ką jos spaudos konferencijų adresas buvo įslaptintas? Tereikėjo būti ten ir uždavinėti priešpriešinius klausimus. O gal ta boba viską teisingai susakė?  Tada kokie nacher kryžiai ir traktoriai dabar? Taip, aš kaltinu ūkininkų savivaldą, kad nieko nedarė tada kada reikėjo. Ko dabar norit, kad aš kaip koks durnelis po muštynių kumščiais mojuočiau? Ar tai sąjunga ar kokia asociacija ar rūmai, būt svarbiu nereiškia gerai pažinoti ministerijos kolidorius, ar "Ką pasėsi" atidaryme pasivaikščioti su ministro svita. Jūsų darbas viešieji ryšiai, kur jūs žiauriai susimovėt.  Jūsų darbas buvo apginti mažuosius ir gal vidutinius ūkius kpf dalybose,  nes puikiai, jau nuo Kaziuko laikų, žinojote, kad tokių principu dalinamų paramų neužteks ilgam. Anaiptol, didžiųjų ūkių sienos keliais sluoksniai nukaltos informaciniais plakatais apie įsisavintą paramą, o paraminiai hyliuksai tapo puikiu įnašu už naujausius cruizerius. Va tokie jūsų darbo rezultatai. O šiai dienai jūs netik kad netelkiat, ne koncentruojate protesto, bet jį skaldote. Gal dar pasiūlisit prie savo seniūnijos nuvažiuot,  ar dar geriau seniunaičio namų? Gal tiesiog savo kieme papypsint? 
  9. Patinka
    Raime reacted to jevgenijus in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Aš vis susiduriu su žmonėmis, kurie už Ramūną bei švarkelį ir tuo pat metu dideli anūko, senelio ir aišku Andriaus, kuris Kubilius, nemylėtojai... Chronologiškai pirmas buvo senelis, tas kur patriarchas. Tai va griovė jis kolūkius, žemes kilnojo ir kitus "zbitkus" darė. Tuo metu Karbauskis, kuris ne Ramūnas, įkūrė "ūkį". O Ramas į prezidentus to ūkio, kiek vėliau seimūnas, po metų pirmininkas, dar po metų ūkininkas ...wau, prezidentas-pirmininkas-ūkininkas, trys viename vienu metu  Darbštus kaip Naisių bitutės, 2006-iems jau žėk 11k ha, kur 3k. nuosavos, ir yra.  Maladec pasakytu jam oligarchas, kuris Arkadijus, bet Ramas jo nei nežino.
    Visą tą laiką keitėsi veidai už "vairo"...nuo Gedimino, kuris indėlius iš banko ima iki Rolkos, kuris bais tvarką mėgst, nuo Algirdo, kuris upę tvenkęs iki Gedimino, kuris ...Kirkils, o tada pasirodė fizikas, kuris Andrius, su Krize (pavardė redakcijai žinoma) parankėn. Dirbo Andrius dienų dienas, sprendimus priimdavo nakčia, kenkė kaip galėjo, o Krizė jam padėjo. Visiem pakenkė, už ką ir gavo kelialapį į tolimą erotinę kelionę. Po šiai dienai negrįžo. Andriaus kontūzitas Ramas po šiai dienai, net nežino kiek ha ir turi kiek neturi... Dėl tų kur dar neturi, viena viltis - anukas, tas kur patriarcho, gal ateis prie "vairo", gal pakenks, kaip Andrius, tas kuris fizikas... 
    Sorry už lyriką. Nesusikurkim sau naisių...pfu blt ... dievų!  
  10. Patinka
    Raime reacted to jaunasis21 in žiemkenčių buklė   
    Žiemkenčių priežiūros darbai baigti, arimai baigti, ta proga vel gi video  enjoy. 
     
     
  11. Patinka
    Raime reacted to grazbek in Žalos.   
    Vienas veikėjas drista pastebėti kad jūsų paklausius kalti gopšuoliai  žemdirbiai kad tamsta neturi ko valgyti,kalta mama maxima kad per toli parduotuve pastatė todėl jums nepasiekiami specifiniai produktai.Vienu žodžiu tamystos manimu susidaro toks vaizdzelis kad ne jus o aplinka kalta jūsų visose negandose.
    Kartais atrodo kad jus nusprendėte kažkada gyvenime ką nors daryti bet niekaip neapsisprendžiate kada ta diena išauš. Tiesiog nuostabios aspiracijos ir nuostabus asmeninis moto savo ego saviraiškai.
    Tad geros dienos ir gero savaitgalio jums nenuilstama Karve.
    P.S> apie glifosatus - mano nuomone juos uždraus naudoti bet ne todėl kad jie kenksmingi o todėl kad greičiausiai ateina i rinka nauji produktai ir jie ne monsanto gamybos. čia kaip su dizelgeitu prasidėjo tai su liaudies mašina bet pasirodo kad ir pas visus kitus tas pats.O viso šito reikėjo tam kad suformuotu teigiama nuomone apie elektromobilius.Juk tai ne kažkoks nusmurges dizelinis golfukas už dvidešimt tukst.evribadžiu o žaliasis elektrinis eko golfas už beveik dvigubai didesne šlamančiuju kruva.Juk reikia pagristi kodėl vartotojas turi mokėti daugiau.
     
  12. Patinka
    Raime got a reaction from Zvanas in Grūdų kainos?   
    neatmesk galimybes, kad uz tuos pinigus kuriuos jie uzdirbo kai pardave tau trasas jie nusipirks zeme kuria tu dirbi. nemegau ju kol dar nebuvo valdzioj o db nemegstu dar labiau ir tiesiogiai is menes jie nei cento negaus. palaikau kviety bet tema ne apie tai
  13. Patinka
    Raime got a reaction from gediminaske in Grūdų kainos?   
    neatmesk galimybes, kad uz tuos pinigus kuriuos jie uzdirbo kai pardave tau trasas jie nusipirks zeme kuria tu dirbi. nemegau ju kol dar nebuvo valdzioj o db nemegstu dar labiau ir tiesiogiai is menes jie nei cento negaus. palaikau kviety bet tema ne apie tai
  14. Patinka
    Raime got a reaction from Andriusfeat in Grūdų kainos?   
    neatmesk galimybes, kad uz tuos pinigus kuriuos jie uzdirbo kai pardave tau trasas jie nusipirks zeme kuria tu dirbi. nemegau ju kol dar nebuvo valdzioj o db nemegstu dar labiau ir tiesiogiai is menes jie nei cento negaus. palaikau kviety bet tema ne apie tai
  15. Patinka
    Raime got a reaction from dvidas in Grūdų kainos?   
    neatmesk galimybes, kad uz tuos pinigus kuriuos jie uzdirbo kai pardave tau trasas jie nusipirks zeme kuria tu dirbi. nemegau ju kol dar nebuvo valdzioj o db nemegstu dar labiau ir tiesiogiai is menes jie nei cento negaus. palaikau kviety bet tema ne apie tai
  16. Patinka
    Raime reacted to Kvietys in Grūdų kainos?   
    Siulau is viso ignoruoti agrokoncerna, nie vieno grudo nevezti - nei vienos tonos trasu nepirkti. Uzdes Ramunas su savo sebrais mokescius zemdirbiams ot tada klestes agrokoncernas paimdamas zemes savo nuosavyben. 
  17. Patinka
    Raime got a reaction from Augunstas in Kiek ir kur gali kainuoti ta pati detalė   
    http://filtryoleje.istore.pl/pl/static/strona-startowa.html kam reikia kokiu mandresniu yvoriu rekomenduoju sita firmele, yvore intrake 40e pas juos 50 zlotu, kaistis 90e pas juos 65 zlotai. zodziu lietuvoj butu visos dalys kainave apie 400 o cia su kelione gavosi 180. aisku viskas vietos gamybos bet susidejo puikiai, kaip laikys bus matyt
  18. Patinka
    Raime reacted to Biesas in Už kiek perkate žemę?   
    na štai ir užkandau. Ačiū Dievui ir palankioms aplinkybėms, kad galiu šiuo malonumu mėgautis.
    Apie ką aš norėjau parašyti? Na tarkim, kad ir apie tai:
    Gerą dešimtmetį skaitau forumą. Stebiu ūkininkų ir ūkių evoliucijos raidą. Kreivė kaip kilo aukštyn, taip kyla ir šiandien.
    Žvelgdamas į save, kolegas ir Lietuvos ūkio raidos istoriją nuo baudžiavos pabaigos laikų. T.y. 1863m. Ūkininkai dabar išgyvena švytintį aukso amžių. Tad su tuo reiškiniu visus jus nuoširdžiai ir sveikinu.
    Bet per tą, dešimtmetį forumo skaitymo laikotarpį, niekada nepreskaičiau nieko panašaus į tai, kad bent vienas prakutęs šimtininkas, pustūkstantiniokas, ar koks multitūkstantinis ūkininkas imtų ir parašytų:
    - Vyrai, man jau gana žemių. Dabar statysiu, o pastatęs išlaikysiu našlaičių vaikų namus!!! Na kad mažieji bėduliai ramybės ir šilumos ant tvarto ar šulinio dugne neieškotų.
    Na lenkiu prie to, ką darė ponai Plechavičiai, Tiškevičiai, Tyzenhauzai, Giedraičiai. Jie statė bažnyčias, išlaikė vienuolynus ( vienuolynai tuo metu buvo stiprūs švietimo sistemos plėtotojai ) bet mūsų laikais užtektų ir namelių vaikučiams, kurie augtų darnoje su gamta ir dvasioje su meile žemei ir darbui.
    Tai klausiu dar kartą, nuo kelinto HA pasidaro gana? Nuo kada galima pradėti statyti vaikų namus?
    O dabar apie ekonomiką ir kas, kur, kada ir ką sumažins.
    Kaip žinia, rimtesni ir praktiškesni stipresnių vakarų šalių ekonomikos tyrinėjimai atsiskleidė ne bet kada o tamsiuosiuose vidurmažiuose. Pirmieji buvo fiziokratai o vėliau prisijungė ir juos kritikavo merkantilistai.
    Gal ne visiems įdomu kaip jie atsirado, bet turi būti įdomu ir ateičiai naudinga žinoti, ką teigė tiek vieni ir kiti.
    Tai va, niekas nežino kodėl, net ir savo prigimtimi nelabai artimam ekonomikai, šovė tokia mintis prancūzui - Pjierui Samueliui Diupontui. Nuo jo ir kilo fiziokratų judėjimas. Tai va, p. Pjieras sumąstė, kad visa valstybės ūkio ašis sukasi apie žemės ūkį ir apie apie Dievo valią! ( juk viduramžiai ) 
    Jis teigė, kad ūkininkas iš žemės paima "pradą" kuri naudoja tolimesnė ekonomika ( perdirbėjai ir paskutinė grandis - vrtotojai ) ir ciklu apsisukusi žū produkcija grįžta atgal pas ūkininką su pinigine verte. Todėl reikia remti valstybiniu mąstu žemės ūkio veiklą ir jos privačią nuosavybę. Nes tai turtina valstybę.
    Nieko stipraus jis daugiau ekonomikos mokslui nepateikė, bet baudžiavai ir vergovei tai buvo vilties spindulys. Bet jis suformulavo pakankamai aiškią tvarką ir dėsningumų raidą. Atskyrė privatinę nuosavybę kaip prioritetinį įrankį.
    Diuponto mintis gyva ir šiais laikais. Visų šalių ekonomikos tą pateisina ir taiko. Remia subsidijomis savo žemės ūkį. Niekas nuo viduramžių nepakito. Žemės ūkis tapo yra ir bus šalies ekonominio vystymosi atskaitos taškas. Savo žemės ūkio rėmimo panaikinimas ekonomikoje reiškia - svetimos ekonomikos ir jos žemės ūkio rėmimą.
    Tą suvokė merkantilistai. A. Smitas. Jis kritikavo nemažai Diupontą. Tai buvo priešinga filosofija fiziokratams. Bet Smitas akcentavo prioritetą žemės ūkiui bei rėmė eksporto augimą o importą vertino kaip neigiamybę.
    Vėlesniu laikotarpiu ekonomikos mokslas stiprėjo ir plėtėsi savo apimtimi. Bet jo paraštėse ir pasąmonėje šių dviejų judėjimų dvasia liko.
    Todėl, kiekvienas turite teisę su nuosavybe elgtis kaip tinkamas, bent jau kol kas.
    O išmokos dingti negali. Jos gali transformuotis, teleportuotis ar paprasčiausiai kisti į kitą formą. Bet jos išliks. Be jų niekaip.
    ( pamenate, kaip SSSR nurašinėdavo penkmečio pabaigoje skolas šalies ūkiui. tai buvo ne kas kitą o tam tikros formos ūkio subsidija )
    Linkiu sau ir jums, tegu purto krizės, sproginėja ekonomikos burbulai, ( bet tik ne parako ar urano užtaisai ) mes darbo turėsime visada, nes streso metu žmogus valgo daugiau
     
  19. Patinka
    Raime got a reaction from pupsas in dirvožemio tyrimai   
    taip, prietaisas uz 5e tau netik derlinguma apskaiciuos bet dar ir cepelinu isvirs.
  20. Patinka
    Raime got a reaction from Zvanas in dirvožemio tyrimai   
    taip, prietaisas uz 5e tau netik derlinguma apskaiciuos bet dar ir cepelinu isvirs.
  21. Patinka
    Raime got a reaction from Zenonas baldzius in GEDIMAI   
    na kolega nemazai tiesos cia priraitei, bet ta tiesa kiekvienam yra skirtinga ir kiekvienas savaip sprendzia nauja ar deveta. manau mazai kas priestaraus kad jei leidzia galimybes ir yra garantuotas poreikis tai tik nauja. kaip rasai apie 30proc backa tai zvelgi labai siauru poziuriu, juk uz tuos pinigus gauni garantija, gauni pirmo prisilietimo teise prie daikto ir zinai konkreciai visa jo istorija ko negauni pirkdamas deveta, be to pirkdamas nauja daikta ji planuoji tureti ne du ar tris metus, ir negalvoji parduoti tik nupirkus. kas liecia devetus tai cia visi zinom kad yra loterija, bet ja zaidziam kone visi, lietuvoj su defektais traktoriu pardavime rasti beveik neymanoma, bet labai daug i LT gryzta su defektais, todel ir prasideda zaidimas 'surask defekta' perikupu kiemuose. taigi jei pats ismanai gerai technika tai nemazai sansu turi kad pasiseks, jei esi kitos srities specialistas tai belieka pasikliauti sekme
  22. Patinka
    Raime got a reaction from ceck in Tankinimo Volai   
    zinai, kaltu cia nerasi nes ju paprasciausiai nera. yra dar ir trecias varijantas, as jais susidomejau, pamaciau, ir nusprendziau pasirinkti kita gamintoja. svarbu visi patenkinti savo sprendimu
×
×
  • Create New...