Jump to content

Informacija apie sodo traktoriukus


Recommended Posts

Sveiki, pribrendo reikalas isigyti sodo traktoriuka, nes jau pabodo trimeris, tik nieko apie juos nenutuokiu, nes neteko susidurti smile1.gif Noriu paklausti kas turit, kas nusimano apie juos kad pakomentuotumet apie: koki issirinkti, kokia marke, kokia deze, kiek AG ir t.t Gal kas uzsiimat parvezimu ar galimybe pigiau isigyti ir t.t. Jei nerenka zoles galima dasipirkti kad rinktu ar ne? Arba jei renka galima nuimti kad nerinktu?

P.S Sklypo plotas 30a, noreciau kad butu galimybe rinkti zole ir ne, biudzetas iki 1500€ (5180lt) Dekoju uz patarimus
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

Už tokią kainą iš naujų nelabai kas yra. Bet su naudotais atsargiai-veža visokį šlamštą,neretai dar ir vogtą.Jei jau pirksi naudotą,tai kad būtų tokios markės,kuriai galėtum LT be problemų dalių gaut.Varikliui nėr bėdos,bet visa kita....Kažkada pirkau iš pažystamo sodo traktoriukų "biznieriaus" naudotą,kaina 3300 Lt už 77 cm plotį su rinktuvu.Daugiau knisausi prie jo,nei pjoviau.Dar ir dabar turiu( ir gerai,nes po to pirktus du naujus traktoriukus vieną po kito pavogė),markė LT negirdėta,už tai ir vargstu viską pats gamindamas.Už 5000 Lt pirkau naują Partner(dabar McCulloh) 125-107,tai iš karto pajutau dvigubai spartesnį ir kokybiškesnį pjovimą su mažom kuro sąnaudom,tiesa,be rinktuvo.Kaimo vejos išvaizda pasitaisė vien dėl to,kad pjaunamoji išlindusi į abu šonus už "gabaritų" ir dėl to nebeliko "skiauterių",kurias kad ir kaip derintum,pasidarydavau su senu triperiu,kurio pjaunamoji išlindusi tik į vieną šoną.Dabar ir vėl po truputį dairausi naujo,tik pirksiu su rinktuvu,visgi tvarkingiau palei namus atrodo veja,o šiek tiek toliau nuo grįčios rinktuvą nuimi,ir varai be jo. Tik kad žiūriu,reikės 2000 eurų mažiausiai.Pažystamui sodo traktorių vakare su fiskaru išsikėlė per tvorą vagys.Reik pasaugot.Mano turėtų traktoriukų pjaunamoji per vidurį,buvo vietų kad norėjosi didesnio manevringumo,bet... susipažinus su tai,kiek kainuoja per vidurį besilankstančios ir su priekine pjaunamąja,tai pasilikau variantą tarp ratų,o likusius kuokštus trimeriu nurėži,ir tiek.Dar būna sausu karteriu,tinkami statesniem šlaitam,bet dėl to kaina kyla.Hidrostatinė pavara visai neblogai. Kas nepatinka,kad net ir pas naujus vairas turi nemažą laisvą eigą,bet pjaunant dar nelabai pajunti,o seni triperiai tai daugumoj,kiek žiūrėjau,tai vairais išmakaluotais,kaip ir manąjam šedevre-norint tiesiai varyt,turi vairu makaluot,ir vis tiek sasiskos ant vejos matosi.Mažiausias laisvumas buvo traktoriuke,kuris per pusę lankstėsi,nes ten kitokia vairo pavara.Jei pas tave plotas daugmaž taisyklingas,mažai jame visokių kliuvinių,kuriuos reiks apvažinėt,gali sutaupyt pirkdamas su siauresne pjaunamąja,nes ne taip jausis tokiu atveju ant laiko pjaunant didesnį plotą,bet su mažiau vikruntasų.Beje,kartais kad ir nedidelį plotą su plačia pjaunamąja užsiknisi pjaut vien dėl to,kad pilna visokių "kaimiško grožio" bajerių,palei kuriuos su didesniu traktoriuku sunku mainuoti(tokiu atveju spjauni,greit nuskuti plotus su traktorium,o pakampes trimeriu apvaikštai). Su naujaisiais turėtais Partneriais pjoviau 1 ha ( be bajerio) pievutę ir pamiškes,nesaugodamas ir netaupydamas,skųstis negaliu,bėdos nebuvo,tik peilius spėk galąst,o benzo retai reikėdavo pilt. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Galiu tik paantrinti Gedui. Pavasari nupirkau McCulock'a. 97cm plocio,su surinktuvu. Parduotuvej uz nauja nuderejau iki 4900lt. Na darbai tikrai palengvejo sodyboj.Kieme kur daznai vaikstai,tai sienaujam su surinktuvu,nes labai nesiojasi zole ant batu jei nesusirenki. O kur atokiau kiemo,tai nuimi surinktuva ir pirmyn. Sienauja normaliai tik sausa ir perdaug neperaugusia zole,nes kitu atveju pastoviai uzkisineja ismetimo "gerkle". Rudeni naudoju kaip lapu surinktuva. :)

Dar pliusas,kad su trimeriu seniau neatsirasdavo norinciu padeti dirbti. Dabar traktoriuko savaitgaliais jaunimas nepasidalina,kam sienauti. Atkrito tikrai nemazai savaitgalinio vargo. :D

Kuro tikrai nedaug valgo. Kieme nemazai visokiu "kaimisku grazybiu",todel platesnio traktoriaus kaip ir nera poreikio. Jeigu butu realiai sienaujamas plotas bent jau 1ha,rinkciausi platesnio sienavimo traktoriuka.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tuo labiau,kad buvęs Patrner-dabartinis McCulloch,o tai susiję su Husqvarna-pagrindas tas pats,tik dizainas skiriasi.Ir kaina.97 cm optimalu varinėti po kiemą.107 cm atrodo kad nedaug skiriasibet platesnė pjaunamoji prasčiau kopijuoja nelygų kiemą,nes tikrai matosi mano kaimiįškoje,neišlygintoje pievutėje,kai nupjauni su 77 cm,ir kai su 107 cm.Bet 77,kaip rašiau,palieka "skiauteres",kad ir kaip stengumeisi,tenka du kart pavažiuot ruoželį,o 97 cm jau išsikiša per abi puses. Tie vadinami "normalūs" naudoti kainuoja nuo 1000 eurų,ir dažniausiai motorai perrinkti pardavimui,nes,jei nevogta technika,tai į prekeivių rankas papuola su užkalusiu motoriuku.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 8 mėnesių...

Sveiki, planuoju pirkti sodo traktoriuka, pjauti reikia apie 50-60a, zole paprasta (ne veja), ka patartumet rinktis, kokios firmos ir pan, ir kur rinktis? Domina tik naujas daiktas, esu nusiziurejes toki http://jvgprekyba.lt...det-cc-1019-hg/ ka jus manot apie si varianta? Dekingas uz protingas mintis

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 mėnesių...

Sveiki, na atejo svente ir i mano kiema:) pradejau ieskotis vejos traktoriuko. Pjausiu mazdaug 1ha. Kaip jau issiaiskinau reikia kuo platesnio pjovimo, hidrostatines pavaros, kad galetu rinkti nupjauta zole aplink namus o atokiau galeciau mulciuoti.

I ka dar atkreipti demesi? Gal turite konkreciu pasiulymu del traktoriuko modelio?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 metų...
1 hour ago, Romasius pranešimas:

Pries gera menesi dairemes draugui traktoriuko. Na,isvada kad LT prekiautojai eilini syki du kartus uzsilankste kainas. :D

Pats pradejau antra sezona su Cub Cadet RZT 54. Minusas tik kad be surinkimo. Bet traktoriuko galia ir greitis atperka viska su kaupu. :)

As irgi subtokiu paciu trecia sezona pradejau, kolkas gedimai du buvo, atsitrenkiau i kelmuka ir luzo peilio guoliaviete, 80 eur. per para pristate Sttokeris Kaune. Spynele sudilo uzvedimo, buvau isardes, tai truputi ant snarglio padaryta, pirmadieni reiks vaziuot ieskot naujos. O siaip super daiktas, traktoriuko su vairu net nenoriu prisimint:)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 metų...

darbe turejau cub cadet ,tik buvo su vairu ,neblogas daiktas ,tik prie 500h pradejo deginti tepalus ,o prie 3000val užsilenke transmisija ,per ta laika kiek jis tarnavo pakeitėm tris pjovimo dekas ,sudildavo ant tiek kad nebebudavo ko virinti ,peiliai vienam mėnesiui ,diržų per vasara po du, tris komplektus pakeisdavom ,del saves laikys kokius 10 metų 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 21 valandas, urbonas10 pranešimas:

Dairausi vejos traktoriuko. Plotas nemažas. Kol kas akys krypsta į du. Tai šitą

https://www.skelbiu.lt/skelbimai/cub-cadet-xz5127-51342945.html

arba

https://autoplius.lt/skelbimai/hustler-raptor-xl-52-sodo-traktoriai-10824107.html

Gal yra turinčių vieną ar kitą ir patars kuris geriau?

turiu tokį,esu patenkintas,pjovimo iki 1 ha ant karto :)

https://www.rankis.lt/vejos-traktorius-xt2-ps107-cub-cadet?utm_medium=referral&utm_source=kainos.lt

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...
  • po 2 savaičių...
On 2021-01-22 at 20:02, Graikiniai riešutmedžiai pranešimas:

Sveiki, kodėl rinkotės kadetą, o ne kokią varną arba štilį? :)

Aš dar nieko neišsirinkau, kol prisiruošiau pirkt ta cadeta pardavė ir be pavasario sakė neatveš. Kažkur ieškot toli nesinori, o ir pjaut nereikia dar, tai laukiu. Cadeta renkčiausi dėl kainos, stovi ir husqvarna, bet ji 2k brangesnė.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 1 minutę , urbonas10 pranešimas:

Aš dar nieko neišsirinkau, kol prisiruošiau pirkt ta cadeta pardavė ir be pavasario sakė neatveš. Kažkur ieškot toli nesinori, o ir pjaut nereikia dar, tai laukiu. Cadeta renkčiausi dėl kainos, stovi ir husqvarna, bet ji 2k brangesnė.

Bet greičiausiai imsiu šita, nes sitam duos 3 metų garantiją, o cadetui duoda tik metus.

https://autoplius.lt/skelbimai/hustler-raptor-zoliapjoves-8116575.html

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...