Jump to content

GedasV

Nariai
  • Pranešimai

    33
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario GedasV paskelbtas turinys

  1. GedasV

    Išmokos 2014-2020

    Kaip kalbėjo ŽŪM atstovai,ES paėmė kažkuriais metais LT deklaruotų daugiamečių plotą ir sugalvojo,kad LT turi išlaikyti tą daugiamečių plotą šalies mastu.Jei suvedus deklaracijų duomenis paaiškės,kad LT mastu daugiamečių plotai sumažėjo,tie,kas suarė tokias pievas,negaus žalinimo išmokų(kartu su tais,kurių ūkiai neatititks žalinimo reikalavimų),bet gali tekti ir atstatyt kad ir ex-ariamąją į pievas.Klausimas,kaip pasirinks ūkius iš tų suarusių?Greičiausiai,ims "smulkesnę" statistiką rajonų ar seniūnijų mastu,kad rastų kur labiausiai sumažėjo plotai,ir dar pas ką,tai tokiem ir "uždės".Čia ir yra visas grajus su ta žailinimo išmoka tokiems,kurie suars deklaruotas pievas.Vat būtent kad kalba ir buvo ne tik apie ūkio žalinimo dalykus,bet kad tas bajeris su daugiametėmis bus sprendžiamas ES pagal deklaruotus plotus,atseit,kiekviena šalis yra įsipareigojusi nemažint d.pievų plotų.Kiek permečiau skelbimų,dauguma ariamos senokai beartos,o dabar tokių prisipirkęs gali ir visai "pažaliuoti".
  2. GedasV

    Išmokos 2014-2020

    Su gyvuliukais dabar nebūtinai reiks susieti,galima bus pievos "produkciją" parduoti,tiesa,yra atitinkamos sąlygos.Realiai buvau pasiskaičiavęs kiek ha minimaliai išlaikyt tų daugiamečių,kad ūkis atitiktų žalinimo reikalavimus,o visą likusį plotą paskirti javams,ankštiniams.Tačiau su esamais reikalavimais,rizikuoju tą nupirktą plotą suaręs likti be žalinimo išmokų(tai priklausys nuo bendro LT mastu deklaruoto daugiamečių ploto).Na,jei pavyktų iš tų žemių kulti bent 5 t/ha,tai numojai ranka,bet kai derlingumas iki 3 t/ha,tai tie keli žalinimo eurai prie bendros padėties gerokai prisideda.Reikės visgi pasiskaičiuoti-gal ir su tikėtinu iki 3 t/ha derlingumu labiau apsimokės rizikuoti,nei palikti kaip d.pievą.
  3. GedasV

    Išmokos 2014-2020

    Sveiki!Susiradau kelis sklypelius ariamos(pagal registrų centro išrašą) pirkti.Natūroje-pieva,ir savininkai apie desėtką metų deklaravę kaip pievas.Pagal naują išmokų tvarką jau teks deklaruot kaip daugiametes pievas.Jei suarsiu-gali tekti atstatyt į pievas,jei tais metais LT daugiamečių pievų bendras plotas sumažės,ir nebus mokama žalinimo išmoka.Arba teks kitą plotą skirti daugiametei pievai.Kol kas niekas nepasako iš kompetentingų asmenų,kiek laiko taip reiks tasytis ir kiekvienais metais rizikuoti negauti žalinimo išmokos.Ir neįdomu,kad pagal registrą-ariamoji.
  4. Tuo labiau,kad buvęs Patrner-dabartinis McCulloch,o tai susiję su Husqvarna-pagrindas tas pats,tik dizainas skiriasi.Ir kaina.97 cm optimalu varinėti po kiemą.107 cm atrodo kad nedaug skiriasibet platesnė pjaunamoji prasčiau kopijuoja nelygų kiemą,nes tikrai matosi mano kaimiįškoje,neišlygintoje pievutėje,kai nupjauni su 77 cm,ir kai su 107 cm.Bet 77,kaip rašiau,palieka "skiauteres",kad ir kaip stengumeisi,tenka du kart pavažiuot ruoželį,o 97 cm jau išsikiša per abi puses. Tie vadinami "normalūs" naudoti kainuoja nuo 1000 eurų,ir dažniausiai motorai perrinkti pardavimui,nes,jei nevogta technika,tai į prekeivių rankas papuola su užkalusiu motoriuku.
  5. Už tokią kainą iš naujų nelabai kas yra. Bet su naudotais atsargiai-veža visokį šlamštą,neretai dar ir vogtą.Jei jau pirksi naudotą,tai kad būtų tokios markės,kuriai galėtum LT be problemų dalių gaut.Varikliui nėr bėdos,bet visa kita....Kažkada pirkau iš pažystamo sodo traktoriukų "biznieriaus" naudotą,kaina 3300 Lt už 77 cm plotį su rinktuvu.Daugiau knisausi prie jo,nei pjoviau.Dar ir dabar turiu( ir gerai,nes po to pirktus du naujus traktoriukus vieną po kito pavogė),markė LT negirdėta,už tai ir vargstu viską pats gamindamas.Už 5000 Lt pirkau naują Partner(dabar McCulloh) 125-107,tai iš karto pajutau dvigubai spartesnį ir kokybiškesnį pjovimą su mažom kuro sąnaudom,tiesa,be rinktuvo.Kaimo vejos išvaizda pasitaisė vien dėl to,kad pjaunamoji išlindusi į abu šonus už "gabaritų" ir dėl to nebeliko "skiauterių",kurias kad ir kaip derintum,pasidarydavau su senu triperiu,kurio pjaunamoji išlindusi tik į vieną šoną.Dabar ir vėl po truputį dairausi naujo,tik pirksiu su rinktuvu,visgi tvarkingiau palei namus atrodo veja,o šiek tiek toliau nuo grįčios rinktuvą nuimi,ir varai be jo. Tik kad žiūriu,reikės 2000 eurų mažiausiai.Pažystamui sodo traktorių vakare su fiskaru išsikėlė per tvorą vagys.Reik pasaugot.Mano turėtų traktoriukų pjaunamoji per vidurį,buvo vietų kad norėjosi didesnio manevringumo,bet... susipažinus su tai,kiek kainuoja per vidurį besilankstančios ir su priekine pjaunamąja,tai pasilikau variantą tarp ratų,o likusius kuokštus trimeriu nurėži,ir tiek.Dar būna sausu karteriu,tinkami statesniem šlaitam,bet dėl to kaina kyla.Hidrostatinė pavara visai neblogai. Kas nepatinka,kad net ir pas naujus vairas turi nemažą laisvą eigą,bet pjaunant dar nelabai pajunti,o seni triperiai tai daugumoj,kiek žiūrėjau,tai vairais išmakaluotais,kaip ir manąjam šedevre-norint tiesiai varyt,turi vairu makaluot,ir vis tiek sasiskos ant vejos matosi.Mažiausias laisvumas buvo traktoriuke,kuris per pusę lankstėsi,nes ten kitokia vairo pavara.Jei pas tave plotas daugmaž taisyklingas,mažai jame visokių kliuvinių,kuriuos reiks apvažinėt,gali sutaupyt pirkdamas su siauresne pjaunamąja,nes ne taip jausis tokiu atveju ant laiko pjaunant didesnį plotą,bet su mažiau vikruntasų.Beje,kartais kad ir nedidelį plotą su plačia pjaunamąja užsiknisi pjaut vien dėl to,kad pilna visokių "kaimiško grožio" bajerių,palei kuriuos su didesniu traktoriuku sunku mainuoti(tokiu atveju spjauni,greit nuskuti plotus su traktorium,o pakampes trimeriu apvaikštai). Su naujaisiais turėtais Partneriais pjoviau 1 ha ( be bajerio) pievutę ir pamiškes,nesaugodamas ir netaupydamas,skųstis negaliu,bėdos nebuvo,tik peilius spėk galąst,o benzo retai reikėdavo pilt.
  6. AG Paulius,daug tu čia ?-ų užmetei. Žinai problemą,tai randi ir sprendimą. Kaip pvz.,tavasis 2 -?-as apie nuomojamų laukų kartoteką:arba klausai,ką parašė Inžinierius,arba galvoji pats,tuo labiau,kad žinai bėdą.Turi daug laukų,išsinuomotų skirtingu laiku,todėl tas nuolatinis bėgiojimas pas nuomininkus atima iš tavęs daug laiko.Tą pats žinai,ane?Vadinasi,meti tą pedantišką nuomos laiko matavimą,pasiderini su visais nuomininkais laikus,datas( pvz.,sutartėles pakoreguoji +/- keliais mėn.,kad datos galų gale sutilptų į vieną mėnesį tais pačiais metais.Gavai derlių,pardavei,bac prieš Kalėdas eurus nuomininkams,aptarei nuomos perspektyvas,kas pratesė,kas nebepratesė nuomą,ir vėl planuoji darbus. Aišku,jei ha daug,tai gali būti sunku atsegti iš karto visiems už nuomą,bet tada jau gali "išbarstyti" atsiskaitymo datas.
  7. GedasV

    chrizantemu auginimas

    A,aišku.Įpratę pas juos lapkritį užsakinėt.Na,tuoj kursim šildytuvus.Turiu orinį Atramos,gerai kad šiltnamis nedickas.Bet vis tiek kas dvi valandas reik tikrint,jei lauke didelis minusas,o kai toks šaltis kaip dabar,tai dar baika,bent kiek ilgiau pasvolioji guolyje.
  8. GedasV

    Stihl ar husqvarna?

    Štiliui dabar yra trijų rūšių ir spalvų tepalo.Kurį pradėjai pilt nuo naujo pjūklo,tą ir varai visam laikui.Jei mažai pjauni,pili seną gerą raudoną,o daug pjaunant-gal ir verta sintetiką naudot.Be to,tie "naujieji" tepaliukai mažiau teršia aplinką,tai tik tiek jų naudos.Populiaresni užsieny,kur labiau paisoma aplinkosaugos,kai kuriuose pjūkluose išmetimo sistemos kitokios dėl taršos. Pirkau seną štilių 280,dirbu beveik 10 metų,tiesa,sezoniškai.Nesaugau visai.Vieną kartą pjaunu,jaučiu,nebeina.Žiūriu,kad benzas ne raudonas,pamiršau mikstūrą užtaisyt.Tai tik tepaliuko pridėjau,ir nieko nedariau,jau penkmetis nuo to atvejo,ir nieko.Trimerį naują štilių pirkau,8 metai be gailesčio naudoju.Aišku,trimeris silpnas 130,jaučiasi kai reik kokį 10 cm skersmens meduką nurėžt,nes tenka pažaist.Visgi greičiau gaunasi tokius nusikapot kirviu,kitus krūmu kardu,o tada visus šūdukus su pjovimo disku moment nuvarai.Bet sakau,kiek bandžiau pradžioj tokių riebesnių medelių nurėžt,tai atlaiko įranga,tik kad diską dažnai galandi,ir ilgai žaidi.o galiausiai diskas trūkinėja prie centro. Pirkau ir gyvatvorių žirkles naujas Stihl.tik kad stovi be darbo,per metus valandai ištraukiu tik.
  9. GedasV

    chrizantemu auginimas

    Jau užsakėm gerokai prieš Naujus. Ar ne per vėlu?
  10. Čia ir nebuvo kalbos apie lengvumą.Bet juk daug lengviau kooperuotomis lėšomis įrengti kokybišką skerdyklą,kuri turėtų daugiau darbo.O priduot patikrai nėra sunku,kai viską tvarkai kaip reikia ir kokybiškai,o ne stilium "bele tik priduot".Tuos visus individualistus anksčiau ar vėliau išgaudys rinkos vėjai.Viena situacija iš grūdininkų gyvenimo:vieno krašto ūkininkėliai verkia kad supirkėjai tyčiojasi.Pažiūriu,tai aišku,kad nuo kombaino nevalytus ir drėgnus reikalus parduoda,kiekiai nuo ha juokingi,o nuskaitymai max režimu dirba.Rezultatas-teliko po 120 Lt nuo tonos ir ašarų pakalnė,taip sakant,visas metų darbas veltui.Tam pasakų krašte nėra nei vienos džiovyklos,nei vieno bokšto.Kas liūdniausia,patys veikėjai žino kur bėdos,bet jokių investicijų nenori daryt.LŽŪKT irgi sakė,kad ten nėra net stipresnių ūkininkų,tik vegetuojantys dariniai. Kaip verslui,tai ž.ū. turi perspektyvas,nes burnų daugėja,viskas priklauso nuo maestro,kaip vienas rašė.Aš ir plėsčiau reikalus,bet kad nėr varianto-visi apkėtę savo trihektarius,po karvę laiko kad išmokas gautų,apie jokią gerą agrarinę būklę net kalbos nėra.O vieno veikėjo užklausiau apie vilnos reikalus,tai sakė,kad nei kailių,nei vilnos nereik,nes avys iki pusės pas daugumą šūdinos,neina spalvos niekaip išvalyt. Forumas įdomus,daug sužinojau,įdomu mintis skaityt.Na,ir mano avys kol kas kaip hobby,vietoje vejapjovės.Norisi paprastai verstis iš to,milijonų man nereikia,neįdomu.Gausesnis būrys bendraminčių,kooperacija-jėga būtų!Tik kad,viens dalyks,kalbi su ūkininku,tai atrodo,jam siūlai kartu Marsan skrist,kits dalyks,užkniso jau bėgiot po kaimus su pinigais rankoje ir siūlyt darbo-viens skolose paskendęs,pas kitą vaikų krūva,bet dirbt nereik.Kas svarbiausia,klausimas net ne pinigų kiekyje pas juos.Trūkstant darbo liaudies,susikooperavimas šiek tiek pagerintų reikalus,galima būtų ir specializacijom pasidalint. Vieni tam tikros ūkio rinkos veikėjai tai su supirkėjais nesicackina-visi laiko kainas kaip susitarę,tai tie subines suraukę jau priversti geresnius litus iš kapšo krapštyt,jų kalbos apie pigesnę lenkų produkciją seniai užmestos ant pasakų skyriaus lentynos.Čia nebent reikalus sugadintų,kaip kažkas rašė,tie,kurie augina po kelias avis ir pardavinėja neskaičiuodami.Tai tokie supirkėjams kaip klondaikas,negaila tada ir po visą LT pasimalt. Viskas avininkų rankose-ir perspektyva,ir tie patys perekūpai.
  11. Daug pigiau keliem susimetus cechą įrengt,ir cechas dieną naktį turės ką veikt.Kaip ir skerdyklą.Dabar panašu kad kiekvienas prisistatys patalpėlių ant garbės žodžio įrengtų,kad tik veterinarai palaimintų,o toliau kaip Dievas duos.Skandiavai išgyveno dėl to,kad stiprus bendruomeniškumas buvo,o mes atsiskyrėliai galvojam gudresniais esantys,po vieną supirkėjų bajerius kęsdami.
  12. Lietuvoje populiaru tarp ūkninkų verkt,kaip sunku ir t.t.Tik kad dažniausiai verkia ne tie,kuriem iš tikrūų reik ašaras liet. Pažystu kelis tokius ašarų pakalnes klientams į akis verkiančius,už akių rankas trinančius.Menkystos.Visur versle nėra lengva,ne tik ūky.Tik reikia suprast tokį dalyką,kad kai kurių verksnių viešas ašarų liejimas yra pasaka tam,kad patikėtų jog neapsimoka.Viešai įmonės verkė dėl jautienos pardavimo į rusiją,atseit,chana firmai .O kad karvieną į rusiją tiekė tai apie tai tylu buvo.Pažystu kelis mėsinių galvijų augintojus,tai tie net neslėpė,kad jokių problemų nėra,džiaugiasi gyvenimu ir rankas trina. Graudus verkimas man panašus į dūmų užsklandą,kad kiti,patikėję pasakomis,į jų verslą nelįstų.
  13. Domisi tik dėl išmokų,nes įsivaizduoja kad avys paprasčiausiai ir pigiausiai "apsieinamas" dalykas,ir kad žemės dėl jų daug nereik. Ir nesiruošiu nei pas nieką važinėt ir sukt galvos. Tiesiog šioje temoje "Avių augintojai" norėjau sužinot kaip augintojai gyvuoja ir kaip jie mato savo perspektyvas kaip verslo srity,ne tik hobby reikalu. O ką ten privažinėsi pas augintojus,jei,kiek teko susidurti,kalba visi panašiai "gaučiau daugiau už aviną,ale kad liesoki maniškiai.Vat pas "tą ir aną" vat tai avinai kaip drambliai".Sakau,tai pirk normalų veislinį aviną,ir tu tokių dramblių turėsi.Atsako,kad avinas brangus.Patys žino kur bėda,ir žino bėdos sprendimą,tik,matai,reikės išleist pinigų,tai nereik nieko daryt tada,geriau verks ir toliau kad svorio neturi. Teko susidurt,kad vieni augintojai specializuojasi-arba ėriukus augina ir parduoda mėsai ar penėjimui,kiti perka tuos ėriukus ir peni svoriui.
  14. Kodėl galvojate kad nieko neturiu?
  15. Tikrai taip.Tenka išmokti ir gydyt gyvulį.Kad darbo nuo ryto iki nakties-tai žinau.Taip jau nuo senų senovės,ir kitaip nebus.O pragyvenimas iš išmokų-nėra tikslas,bet kad kaime susiduriu ištisai su tokiais reiškiniais,kaip gyvenimas iš išmokų.Todėl ir nėra nei verslo,nei kooperacijos,kad nemažai daliai žmonių išmokos kaip pašalpos patapę.Turi lopinėlį žemės,kelis gyvūnėlius,ir bando kapstytis.Mano požiūriu,ūkis yra toks pat verslas,tik panašesnis į lošėjų gyvenimą-duos gamta geras sąlygas, ar neduos;bus geros kainos,ar ne...Yra žmonių,kuriuos "veža" toks vaikščiojimas ant ūkio balanso peilių,bet tai daugiau investuotojai.Aš pirmiausia žiūriu į ūkio išgyvenimą iš veiklos,bet ne iš subsidijų.Išmokos pagerina ūkio rezultatus,tas gerai,bet kai jos vienintelės ir tempia ūkį metai iš metų,tai toks verslas-be perspektyvos. Juokas juokais,bet peršasi išvada,jog galima užsiimt veikla-gyvuliukų priežiūra,kuomet ūkininkai nori paatostogaut,tik reiktų kelių metų,kad užsitarnaut šiokį tokį pasitikėjimą.
  16. Labas rytas! Maestro gali sukurt gerų kūrinių,tik ar bus klausytojų aplamai.Nuo vaikystės su avinais neblogai sutariau,dabar vėl kyla mintis nusipirkt pradžiai "patvarių" avyčių-susitvarkysiu ūkį ir išmoksiu bent minimaliai su gyvuliukais apseiti,tada jau bus galima ir su lepesnėm pažaist.Tik stebint iš šalies skurdesnių rajonų gyvenimą,daugelis murkdosi po savo ūkelius be perspektyvos,supirkėjai ką nori,tą daro su augintojais.Užaugint ūkininkai tikrai moka,tik parduot neišmoko.Be geros kooperacijos bus niekai.Nors mintys sukasi apie mėsines avytes,bet pats negaliu su peiliu rankose lakstyt po gardą.Yra variantas parduot gyvu svoriu,bet kiekį didesnį,arba susikooperavus kurt skerdyklėlę,iš kurios pasiimt skerdenas.Aišku,gali skerdyklėlę ir pas save įsirengt,jei kantrybės užteks,bet kam to reikia?Turbūt paprasčiau kooperatinė skerdykla,kuri optimaliai išnaudotų pajėgumus,nei kiekvienam atskiram kieme kraujo klanai. Kai užknisa neblogai apmokamas darbas,matot,kokios mintys kyla.Kai mano poreikiai minimalūs,egiptų kurortai netraukia ir mersai nedomina,avytės tikrai išlaikytų šeimą,bet paklausius kaip supirkėjai ir perdirbėjai daro ką nori,negalėčiau su jais žaist.
  17. Sveiki! Perskaičius avininkystės forumą gali jau pusiau ir avių profesorium pasdaryt.Tik ne viską dar iki galo išstudijavau.Noriu paklausti profų-kaip jūs manot,ar avininkystė labiau papildomas verslas prie ūkio,ar visgi galima užsiimt avimis kaip pagrindiniu verslu,negailint investicijų plėtrai ir pačioms "darbdavėms"?Kadangi apie avių pieno produktų vartojimą mūsų liaudyje negirdėjau,tiesiog mintys kirba apie mėsinių avių auginimą.Aišku,negailint lėšų avims kaip gerai "genetinei medžiagai",galima būtų papildomai ir veisimu užsiimti.Jūs šiai dienai esate gerai susipažinę su avyčių rinka,tai man įdomu,ar yra tokie specializuoti ūkiai,kurie parduoda ėriukus penėjimui,neužsiimdami tuo patys,ar visgi visi stengiasi sukurt uždarą ciklą-nuo ėriukų ir savo pašarų iki avienos produktų tiekimo?
  18. Na,progai pasitaikius sėsiu rimtai popierius išnagrinėt ir sudėliot +/- ūkininko ūkio/ŽŪB/kooperatyvo/UAB veiklos formoms.Kol maža veikla ar nebrendi į visokias paramas ir neturi daug savo turto prikišęs į veiklą,gerai ir ind.žemės ūkio veikla,ar ūk.ūkis.Bet kai prasideda įsipareigojimai,paskolos,atsiranda daug turto,tai visą savo ilgų metų triūsą pastatai ant kortų namelio-nedėkinga situacija,ir lieki dugne basas.Paramą gaut ir UAB gali,kiek teko girdėt,ir kreditavimo galimybės geresnės.Steigi UAB,savo žemę išnuomoji UAB 25 metam,ir dirbi.Kad tobulo varianto nebus,tai faktas,bet bent tikimybė kad stogas virš galvos liks,jei kriminalų neprivirsi.Mintis tokia,kad veiklos forma kuo paprastesnė turi būt.Terlionės daug su apskaita.Aš esu už kooperaciją ir bendrų cechų steigimą,jei ūkiai nedideli ir yra bent keletas pažangiai galvojančių.Bet kad pas mus visi bando atskirai.Didesniem ūkiam,jei yra noras,galima ir ŽŪB steigti.Bet kaip pavieniam ūkininkui,jei tik yra galimybė ir noras plėstis-manau kad UAB.
  19. Internetu VMI puslapyje registruoji individualią veiklą pagal pažymą(po to tik nepamiršk tą pažymą atsispausdinti) ir nusiperki kasos knygą.Registruojant pagal ekonominės veiklos rūšių klasifikatorių susirandi kodą(tą klasifikatorių iš google gali atsisiųsti) apie gėlių auginimą.Tik tiek.Nereik į VMI net eiti.Ir pradedi rinkti išlaidų/pajamų dokumentus-sąskaitas ir t.t.Apskaitą gali vesti supaprastintą,pinigų apskaitos principu-viską galima pačiam pasidaryti.Beje,gėlių verslas yra kaip ir gamyba,todėl verta rinkti visus išlaidų dokumentus(vykdant paslaugas,tų dokumentų neverta rinkti,taikai 30 proc. leidžiamų atskaitymų sumą),ir taip nurašinėtiišlaidas.Tik pildant metinę pajamų deklaraciją tų išlaidų negalima priskirti leidžiamiems atskaitymams,kadangi gėlių auginimas yra ž.ū. veikla,kuriai taikomas gyventojui,besiverčiančiam ind. ž.ū. veikla nulinis (!) pajamų mokesčio tarifas-t.y.,nėra pajamų mokesčio,tai nėr ko ir pajamų susimažint atskaitant išlaidas.Beje,registruojantis VMI ir renkantis ekonominės veiklos rūšies kodą,labai svarbu atkreipti dėmesį apie gėles-būtent rinktis kodą,kur kalba eina apie gėlių auginimą(kary ir prekybą jomis)!Nes yra dar ir tik prekyba gėlėmis(kupi-prodaj),o ten tai jau visai kita pasaka. Antras variantas-susirenki žemės nuosavybės bei kompetencijos verstis žemės ūkio veikla dokumentus ir eini į savo rajono savivaldybės administracijos žemės ūkio skyrių ūkio registruoti.Tada konsultavimo tarnyboje nusiperki žalią kasos knygą,ir vedi apskaitą,kaip rašiau aukščiau.Jei bus stambus biznis,,viršysi 155000 Lt apyvartą,teks registruotis PVM mokėtoju. Ir dar.Vykdant individualią veiklą pagal pažymą,neverta vesti tos dvejybinės apskaitos-daug reikalų.Nebent norėsi nurašinėti ilgalaikį turtą ir t.t.Pats paprasčiausias būdas - tai viršuje mano aprašytas. Viskas iš praktikos,viskas legalu ir paprasta,ir veikia.Tik nepapmiršk nusipirkt firmoje,prekiaujančioje buhalteriniais blankais,kasos pajamų kvitų,kad po prekybos galėtum užsipajamuot gautus pinigus.Kasos aparatų nereikia,gali prekiauti šeimos nariai,tik duok savo veiklos pažymos kopiją.
  20. GedasV

    Išmokos 2014-2020

    Man dar nemokėjo.
  21. GedasV

    Zymeto Kuro Kaina

    Žieminio cetanų skaičius 55 kažkur,vasarinio 45,ir drumstimosi temperatūra(kada pradeda formuotis parafino kristalai) žemesnė nei vasarinio.Dėl to lengviau užsiveda variklis.Kad iki vasaros pavažinėsi žieminiu kuru,tai nieko baisaus tikrai.Be to,seno merso vokiškoje knygelėje pats mačiau insrtrukciją,kurioje parašytą kiek benzo įpilt į baką kad žiemą lengviau užsivestų variklis.
  22. GedasV

    Zymeto Kuro Kaina

    O kokia kokybė tų "popigiąja" kurų?Alaušos degalus kažkodėl lazdavoja.
  23. Prikeliant temą,tai kainos padarytos "burbulinės",spekuliantų knibždėte knibžda,ir visi tikisi,palaikę šlamštą ir nieko į jį neinvestavę,užsidirbti gražaus pinigo.Apieškojau pastatų savo ir aplinkiniuose rajonuose,tai parduoda griuvėsius už "kosmoso" kainą.Sudėjus visas išlaidas įsigyjant tuos griuvėsius bei pridėjus rekonstrukcijos išlaidas,tai kur kas geriau pasistatyt naują,juk abiem atvejais retas kuris vien savais pinigais prasisuks.
×
×
  • Create New...