Jump to content

tomeliss

Nariai
  • Pranešimai

    451
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario tomeliss paskelbtas turinys

  1. Vidus tinka, 52 mm o isore kur Litechnjoj pirkau 85 o man reikia 86. Dabar isprendziau problema.
  2. Kur be litechnijos bandyt dar galinio salnyko iekot, litechnijoj isore 1 mm. per maza. Jauciu bus reikalu rast salnyka.
  3. Isardžiau visa traktoriu, perskėliau pusiau, rema nustumiau i prieki, prasikrusau visa diena, dabar reik salnyko ieskot, priekiniai dar neleidzia, bet galeciau pora prigriebt, kai prades leist nereiks sukt galvos. Idomu kur bandyt ieskot galinio salnyko?
  4. Kaip saturnui isimt galini pusasi, reik salnika pakeist, praardziau bet remas trukdo viska istraukt.
  5. As irgi subtokiu paciu trecia sezona pradejau, kolkas gedimai du buvo, atsitrenkiau i kelmuka ir luzo peilio guoliaviete, 80 eur. per para pristate Sttokeris Kaune. Spynele sudilo uzvedimo, buvau isardes, tai truputi ant snarglio padaryta, pirmadieni reiks vaziuot ieskot naujos. O siaip super daiktas, traktoriuko su vairu net nenoriu prisimint:)
  6. tomeliss

    Vynuogės

    Tai gal pakalbek su kaimynu kad bent nuostolius kompensuotu.
  7. tomeliss

    Arbūzai

    Ideja gera, bet darbo daug dangstyt. As taip melionam padariau, o arbuzam noretusi atkalt technologija kad augtu be priedangos, todel ir bandom skiepint ir stebet kas is to iseina.
  8. tomeliss

    Arbūzai

    Turbut skiepijimo pati didziausia nauda ir yra, kad lagenarijos saknys dirba jau nuo+ 7, o arbuzo saknim minimumas 15 laipsniu. As sekmadieni issodinau i lysves uzdengtas juoda agro, ant virsaus nedengta, tai savisakniai kazkoki issigande, o skiepyti panasu kad auga valandom:)
  9. tomeliss

    Vynuogės

    Sveiki, pas mus aciu Dievui salnos nebuvo, o uz 3 kilometru pas sese apsalo. Gal pas mane padejo atviresne vieta ir vandens telkinys. Su ankstesnem salnom pavyko sukovot dangstant vynmedzius, darbo buvo, bet nuostoliu isvengiau, vat silumos, tai galetu but daugiau:)
  10. tomeliss

    Arbūzai

    Sveiki arbuzu myletojai. Kas pas Jus naujo?
  11. tomeliss

    Arbūzai

    Jei gerai matau tai ir lagenariju pasisėjęs? bandysi skiepyt? Kiek laiko dygo lagenarijos? Kokias arbūzų veisles bandai?
  12. tomeliss

    Vynuogės

    http://m.delfi.lt/verslas/kaimas/article.php?id=74227486
  13. tomeliss

    Arbūzai

    Gal jau kas pradejot seja?
  14. tomeliss

    Vynuogės

    Ponas Stasi, jeigu nesunku pavardinkit veisles kurios jums jau pasiteisino lauke (sunokino uogas, sumedejo ugliai, labai nesirgo). As irgi planuoju desertines patalpint i siltnami, tiksliau siltnamius pastatyt ant vynuogyno, sodinant jau turejau ta minti, tai ir sodinau atitinkamai kad butu patogu siltnamius uzmaut ant virsaus. Pas mane irgi su vynuogyno vieta nelabai. Tiksliau lyg ir gerai, nes nuolydis i pietus, apacioj didelis tvenkinys, bet beda ta, kad zeme juodzemio per gera kastuva, o giliau raudonas molis. Dabar sodinant vynuoges su sekskavatorium israusiau transejas 70 cm gylio ir 70 plocio ir uzpildziau juodzemis +kompostas+smelis, taciau vistiek manau kad saknim saltoka. Siemet bandysiu sodint negiliai ir formuot sukeltas lysves, kad geriau susiltu gruntas, ziemai kazkuo mulciuot bandysiu(perpuvusiu meslu jei gausiu, jei ne neutralizuotom durpem, kurias pavasari nuimsiu. Kaip jus siltnami saugot saknis nuo nusalimo? Gal kas zinot kiek siltnamis padidina aktyviu temperaturu suma (SAT)? Beje labai smagu kad po truputi atsiranda zmoniu kurie dalinasi savo patirtim, nes vynuoges (geros) Lietuvoje dar vis egzotika.
  15. tomeliss

    Vynuogės

    Na iš vienos puses erdves gerai, bet kai viska reik susitvarkyt pagalvoji kartais kad maziau geriau. Gal gali trumpai apibudint savo auginamas veisles. Kur auga, koks skonis, kada sunoksta ar labai serga?
  16. tomeliss

    Vynuogės

    As pries du metus parodoj is Slankausko nusipirkau viena zalia ir viena besekle, buvo tik toks supratimas. Pasodunau per kastuva, tai pirmais metais vos paaugo, tada kazkaip atsitiktinai pamaciau kazkoki rusiska filmuka ir uzsikabinau. Pernai pavasari pasisodinau 54 veisles, siemet dar visokiu uzsisakes. Bandysiu pora siltnamiu vynuogem pasistatyt. Zodziu uzkabino. Kaip ziemai dengiat vynmedzius.
  17. tomeliss

    Vynuogės

    Tada reikia cia pradet diskutuot. As dar irgi zalias sitam reikale, pernai tik uzsikreciau sita liga. Paziuresim kas gausis. O kas is jusu jau ragaujat savo uogas?
  18. O cia labai stipriai pabuciavai kelma kad taip nutiko? As su savo Saturnu irgi miskan kartais nulekiu, tai pamacius foto truputi baisoka pasidare.
  19. tomeliss

    Vynuogės

    Tai vat rojaussoduose ir buvo panasiai, bet dingo rojaussodai, o kur issislapste tie augintojai kur dalindavosi patirtim nezinau, todel ir siulau bandyt uzmegst bendravima gal cia?
  20. tomeliss

    Vynuogės

    Man irgi idomu. O gal po truputi bandom cia sukviest vynuogiu auginimo entuziastus.
  21. tomeliss

    Arbūzai

    O kada galvoji pradet daiginima? Pernai balandzio gale pradejau, gavosi normaliai, issodinau daigus geguzes gale.
  22. tomeliss

    Arbūzai

    Fito lempos tai cia kazkas panasaus ar ne?https://www.elmo.lt/lt/2398-led-augalu-auginimo-lempute-8w.html Na reiks kazka galvot. Daug man nereikia, kazkaip bandysim talpyt. Reiks gal darbo kambari bandyt kazka konstruot, dienai grindis biski pasildysiu, vakarop uzsuksiu, ir dar lempa pakabinsiu, va del dregmes tai problema, labai sausa namie. Arba bandyt siltnami statyt maza siltnamiuka, statyt koki nors sildytuva su reguliatorium. Savikaina cia nesbarbu, vistiek maximoj arbuzai pigesni, bet va tie keisti hobiai......
  23. tomeliss

    Arbūzai

    As galvoju koki mini siltnami susikonstruot virtuvej, pas mane sildimos grindys, tai manau panasiai ir bus siltnamiuki, nes kambario temperaturos daviklis 1,5 m nuo zemes palaiko 22 laipsnius. Del seklu daiginimo: pernai kiemintus daiginau pagal Nedvedecko metoda, pamirkiau ir siltai i skudureli, tai seklos prasikale savaites intervalu, kaip priverst sudygt visas vienu metu-nezinau. O kas per metodas kaitint seklas? Ir dar kuo galvoji sutvirtint skiepijimo vieta skiepijant suglaudimu su liezuveliu, nes itariu segtuku Lietuvoj nelabai gausi nusipirkt.
  24. tomeliss

    Arbūzai

    O tu jau isbandes, ar dar tik badysi?
  25. tomeliss

    Arbūzai

    As Kauno rajone. Kazkur maciau skelbima interneto platybese, kad siuncia seklas is Ukrainos. Bet nepamenu kur. O skiepint jau bandes, ar dar tik siemet bandysi? Koki skiepijimo buda naudoji?
×
×
  • Create New...