Jump to content

Kas geriau pašarui galvijams : žirniai ar pupos?


kaliausė

Recommended Posts

norėčiau nusipirkti savo galvijams baltymingesnių pašarų, t. y. žirnių ar pupų, o gal lubinų, bet nežinau, kuris būtų geriau, patarkite. Pasidalinkite patirtimi, kas geriau galvijams.

Žirniuose apie 22 proc baltymų, pupuose apie 24 proc, lubinuose virš 30 proc, rapso išspaudose apie 35 proc, rupiniuose 37; saulėgąžų rupiniuose apie 39 procentai... apie sojos rupinius rašyti neverta, matyt??

Palyginkit kokia kaina pirksit ir darykit išvadas..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

norėčiau nusipirkti savo galvijams baltymingesnių pašarų, t. y. žirnių ar pupų, o gal lubinų, bet nežinau, kuris būtų geriau, patarkite. Pasidalinkite patirtimi, kas geriau galvijams.

Žirniuose apie 22 proc baltymų, pupuose apie 24 proc, lubinuose virš 30 proc, rapso išspaudose apie 35 proc, rupiniuose 37; saulėgąžų rupiniuose apie 39 procentai... apie sojos rupinius rašyti neverta, matyt??

Palyginkit kokia kaina pirksit ir darykit išvadas..

_Žinoma, taip yra visai paprasta, mes tai žinome, bet kaip įsdisavinami baltymai, sako, kad pupų baltymus sunkiau pasisavina, o lubinų baltymuose yra daugiau amino įvairesnių rūgščių, taigi nevien teorija man rūpi, aš ją galiu rasti internete, o noriu ūkininkų, praktinių patarimų.Esame pirkę žirnių, tai jie nelabai tinka melžiamoms, nes sumažėja ėdrumas, o nuo rapso ir nuo sojos padidėja, kaip nuo pupų ir lubinų, nežinau. Noriu ir kitų pastebėjimų, o ne vien plikos teorijos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ir žirnių, ir pupų baltymus karvė (atrajotojas) jei jie malami, įsisavins vienodai. Sunkiau įsisavinama, jei šios kultūros bus paveiktos karščiu (virš 70 laipsnių).

Dėl amino rūgščių, gerbiamas teorijos nemėgėjau, tenka pasakyti, kad karvei jos visiškai vienodai (jei nemelžiate virš 15000kg per metus). Jūsų nuosava karvė tas amino rūgštis bakterinio baltymo pavidalu pasigaminti gali net iš karbamido, kuriuo jūs laukus tręšiate..... Jos prieskrandžio mikrobai suvalgo bet kokį azotą (t.y žalius baltymus azotas N* 6,25 = Žali baltymai) Žinoma ne per daug.. Amino rūgštys (ypač nepakeičiamos) labai svarbios vienkamerinių skrandžių gyvūnams (kiaulėms, paukščiams) kurie mikrobinio baltymo praktiškai negamina..

Kitas dalykas, kad baltyminės žaliavos vertingumas konkrečiam gyvuliui (ir konkrečiai bandai) priklauso nuo prieskrandyje skaidomų ir prieskrandžio mikrobų skaidymo išvengiančių baltymų kiekio... Bet, tuomet jau reikia žiūrėti ir į kitas raciono žaliavas, kiek ko yra juose, ir balansuoti RACIONO VISUMĄ, o ne ieškoti vienos stebuklingos žaliavos..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tą patį reikėtų pasakyti ir apie ėdrumą... Visai nebūtinai dėl to, kad karvės pašaro su žirniais neėdė (žinau bendrovę, kur žirniams kasmet vos ne meldžiasi, taip jiems tinka) kaltos karvės... Gal kaltas jūs pats, kadangi nemėgstat teorijos ir neteisingai juos šėrėt... Tam, kad tinkamai karvę šerti, reikia tikrai daug žinoti, ir tam kartais neužtenka mokėti pagūglinti..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...