Jump to content

auksinis stafilokokas


vaidukas

Recommended Posts

Labas.neradau niekur konkreciai parasyta apie sia problema.pas karvute istyrus piena rado auksini stafilokoka,bandem kreiptis i veterinara del gydimo,tas irgi nieko konkreciai nepasake,tik paskaiciavo,kad gydymas kainuotu apie 400lt,bet neaisku ar jis bus efektyvus.idomu ar kas yra susidure su tuo,ar yra teke gydyt ta stafilokoka,ir ar jis isvis isgydomas.?karvute jaune dar tik 2 versiu,nebloga visai,gaila butu i mesa atiduot.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

oi,ne banda pas mane,tik 2 karves dabar,bet piena i pienine duodavom.gydyt tai viena kart po apsiversiavimo yra teke,nes atskyrus verseli eme melztis kresuliukais ,leidom antibijotikus i spenius,zinok,nebepamenu pavadinimo.dabar paskutiniu metu kai eme rast vis somatu,vezem istirt piena,tai nustate kad auksinis stafilokokas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai sukėlėjas ir yra stafilokokas... Mastito sukėlėjas... Aš turėjau omenyje gal vet gydytojas važinėdamas po ūkius kur nors kryžmiškai užkrėtė jūsų mėginį.... Gal laboratorijoje ką nors ne taip padarė...

Neįtikėtina, kad tokiame mažame ūkyje toks brudas atsirastų.. Tvartas labai senas? Ar baltinat, dezinfekuojat kada?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

vakar nuveziau ir kitos karves piena istirt,ziuresim kas bus.nu niekaip nesuprantu is kur galejom ta stafilokoka pasigaut,kas galejo uzkrest.ir kas svarbiausiai veterinarai,ar jie visiskai netike,ar truksta jiems praktikos,jau su dviem kalbejau tai tik peciaias patrauko ir nieko konkreciai apie gydyma nepapasakoja.pagal juos kiek supratau tai neverta gydyt o parduot i mesa ir viskas.O del tvartu dezinfekcijos irgi idomu suszinot kaip ir su kuo dezinfekuot?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Auksinis yra neisgydomas.Apgydyti galima,isgydyti ne.Pramoninese fermose karves brokuojamos.

Konkreciu atveju.

Kokia laboratorija nustate?Ar imdami megini laiketes visu aseptikos reikalavimu,ar indas sterilus,perkiek laiko pristatete I laboratorija,kur ideje vezete?Ar karve buvo gydyta antibiotikais?Rimtam tyrimui tai svarbu.

Del dezinfekcijos.Paprastai 2-ju vietu tvarte dar gyvena kiaules, vistos, triusiai ir kt gyvunai,edzios ,grindys medines.Tai apie dezinfekcija nera ko ne svajoti.

Butu mano tos 2 karves,tai as laikyciau ir nesukciau sau galvos.Issigydyciau iki normalaus somatu kiekio.Pasirinkti naujesniu antibiotikus,pilnas kursas ir turetu but geraiTai gali 400 ir kainuoti.Kitas reikalas,jei nepavyksta isgydyti,tada jau meson.

Pradzioje ukininkavimo,12 karviu ukelyje teko kariauti su auksiniu.Gal 10 metu pragyveno ukis,kol pieno kainos nesuede jo.Buvo likviduotas ,bet ne del auksinio.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nu vienu zodziu problemos vienos su tais gydymais.Pasirodo veterinaru daug,bet retas kas gali israsyt recepta antibijotikams,aplekiau vaistines ,o pasirodo dar tu mums nustatytu vaistu pirkt nera,vieni ten is vis neregistruoti lietuvoj,apie kitus nieks nera girdejas.tai galu gale vienoj vaistinej sutiko man vienus vaistus uzsakyt.tai dabar lauksiu kol gaus.pasirodo visur problemos.o del to auksinio jau isklausiau keliu veterinaru nuomone tai ivairiai,vieni sako neapsimoka gydyt,kitas kad apgydyt galima,trecias kad viskas cia imanoma ir tas auksinis atseit nera toks baisus kaip kalbama.nu tai va pabandysiu,ziuresiu kas gausis

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

Straipsnis iš interneto "Auksinis stafilokokas, jo gydymas" Doc. Ramūnas Antanaitis

Auksinis stafilokokas yra gana dažnas karvių tešmens uždegimų (mastitų) sukėlėjas. Minėtas mastitų sukėlėjas pasižymi tuo, kad jis labai greitai plinta bandoje ir jį sunku išnaikinti. Geriausia priemonė prieš auksinį stafilokoką yra profilaktika. Yra žinoma, kad auksinis stafilokokas dažniausiai plinta melžimo metu. Todėl patartina laikytis melžimo taisyklių ir higienos. Tešmens nuvalymui naudoti specialias pašluostes, pirmas čiurkšles numelžinėti į tam skirtą specialų indelį. Gana dažnai minėtas mastitų sukėlėjas plinta per melžėjų rankas, todėl ypatingai svarbi yra rankų higiena, reguliariai jas plaunant, kartu nepamirštant naudoti vienkartines pirštines (apie tai galima paskaityti ankstesniuose šios rubrikos straipsniuose).

Jeigu karvių bandoje auksinis stafilokokas išskirtas keletui karvių ir jų somatinių ląstelių skaičius piene yra didelis ir visą laiką kartojasi, tokias karves patartina atskirti iš bandos, melžti atskirai ir brokuoti. Tačiau, jeigu nustatytas auksinis stafilokokas karvei ir somatinių ląstelių skaičius neviršija 200 000/ ml., tokioms karvėms reikėtų dar kartą pakartoti laboratorinį tyrimą.

Jeigu jūsų karvė yra produktyvi, veršinga, tai galima bandyti gydyti. Yra nustatyta, kad karvės, sergančios mastitu, sukeltu auksinio stafilokoko, turi tikimybę pagyti 50 proc. ir tai tik užtraukinimo laikotarpiu. Kaip supratau pieno tyrimai buvo atlikti laboratorijoje ir galbūt tuo pačiu buvo padarytas antibiotikų jautrumo testas, tai yra nustatyta kokiems antibiotikams yra jautrus minėtas mastitų sukėlėjas. Visada tokiais sudėtingesniais atvejais, prieš gydant, yra rekomenduojama padaryti minėtą testą, kad gydymas būtų kuo efektyvesnis. Naujausiais tyrimų duomenimis yra nustatyta, kad efektyviausiais mastitų gydymas yra užtraukinimo laikotarpiu, arba prieš jį. Taip gydant patiriami mažiausi ekonominiai nuostoliai, karvei nelaktuojant nereikia pilti pieno lauk ir kadangi karvės tešmuo šiuo laikotarpiu nefunkcionuoja, arba funkcionuoja minimaliai, gydymas yra efektyviausias. Rekomenduojama prieš karvės užtraukinimą suleisti antibiotikų, skirtų laktuojančių karvių gydymui, gydymo ciklą, po to užtraukinti karvę, suleidžiant traukinimui skirtus antibiotikus. Taip užtraukinus rekomenduojama karvę stebėti ir užtraukinimo laikotarpio viduryje dar papildomai numelžti karvės pieno ir ištirti dėl subklinikinio mastito su CMT testu. Jeigu minėtas testas reaguoja, gydymą antibiotikais, skirtą laktuojančioms karvėms dar kartą pakartoti. Jei po apsiveršiavimo tokia karvė nepagyja, ją reikia brokuoti.

Nesenai pasirodė ir vakcinos prieš karvių mastitus, sukeltus auksinio stafilokoko ir E. coli. Šios vakcinos sumažina minėtų mastitų sukėlėjų plitimo riziką, tačiau pačių sukėlėjų nesunaikina. Naudojant šias vakcinas, sumažinama rizika, kad karvė užsikrės nuo kitos karvės.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na praejom visus gydymus,rezultatas nulinis.ko gero dar blogiau negu iki gydymo.antibijotikus kazkodel liepe leist i visus spenius,ne tik i tuos kuriuose rode somatus.po gydymo karvei is sveikojo spenio eme melztie kresuliukais.somatai kaip buvo taip ir yra.ir isvis ar cia sutapimas,bet labai sukilo riebalai ir baltymai.riebumas virs 6,baltymai virs 4.to pas mus niekad nebuvo.bet jau praradau vilti kad bepavyks beisgydyt kuom,nebent dar bandysiu uztraukinant suleist,o jei ne tai teks parduot mesai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...