Jump to content

Karvės nėštumo nustatymas iš pieno mėginio.


Rofo

Recommended Posts

Laba diena,

norėjau pasiteirauti ūkininkų koks jų požiūris į nėštumo nustatymą iš kraujo serumo(28dienoje po sėklinimo) ir nėštumo nustatymą iš pieno mėginių (35d po sėklinimo).

Nėštumo nustatymas iš kraujo serumo 28d po sėklinimo buvo atliktas atrinkus 336 karvių kraujo mėginius iš visos lietuvos.Atliekant tyrimus iš serumo ir plazmos, diagnostinis jautrumo vidurkis yra 99,5% . Specifiškumo vidurkis iš serumo mėginių siekia 93,1proc., o iš plazmos –net 94,7proc.Tyrimą atliko Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas. Tyrimas placiau aprasytas Vet info 2012/6 numeryje. Greitu metu tyrimas bus iš pieno mėginio kurį atliks pieno tyrimai, viskas ką reiks padaryti ūkininkui, tai paimti pieno mėginį 35 po apsėklinimo.

Taigi įdomi jūsų visų nuomonė

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

:D Na, nejuokauju. Kažkada kolega bandė tikrinti, tikslumas buvo 100 proc. Man patikimiau - ranka subinėn :lol:. Kas netingi, galite pabandyti patys. Vienu atveju, pieno lašas ištyžta, kitu - ne. Kas kaip ir kur bandykit, sužinosit. Nenoriu čia nieko daug rašyt :eusa-naughty: i, nes dar kas nors vėl apšauks biesas žino kuo :eusa-liar:
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...